Copy
De Belgische dreampop band PORTLAND, het creatieve geesteskind van muzikant Jente Pironet, staat bekend om hun tijdloze en melancholische liedjes, waarin ze succesvol singer/songwriter elementen mixen met elektronica. De sessie die we op 24 januari met Portland filmden, is nu te bekijken op Youtube.

Muzikale soulmates
Terwijl Jente zijn studie als zanger en songwriter afrondde, liep eerstejaarsstudente Sarah Pepels op een dag door dezelfde gangen. De twee deelden hetzelfde studentenhuis, maar belangrijker nog, ze delen dezelfde interesses en ideeën over muziek. Deze muzikale soulmates vonden elkaar en Portland was geboren. Samen met Gill Princen en Arno De Bock werd er verder gesleuteld aan de eigen sound.

Succes
Van begin af aan had de band grote ambities en werd de lat hoog gelegd. Zo schreven ze zich in voor De Nieuwe Lichting, een bandwedstrijd van het populaire radiostation Studio Brussel. Samen met nog twee andere bands werden ze in 2018 uitgeroepen tot winnaar. Debuutsingle 'Pouring Rain' werd een onverwacht succes op de  streamingplatforms, een clubtour was snel uitverkocht en in de zomer van 2019 mocht Portland al spelen op grote festivals als Rock Werchter en Pukkelpop.

In oktober 2019 verscheen met Your Colors Will Stain een volwassen en zelfverzekerd debuutalbum dat een band laat horen die klaar is voor de grotere podia in thuisland België, maar net zo goed in Nederland. 

Op 24 januari 2020 kwam Portland langs bij 2 Meter Sessies in studio 7 van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Ze speelden 5 liedjes van het debuutalbum en spraken uitvoerig met Jan Douwe Kroeske. Deze uitzending (35 minuten) kun je nu in z'n geheel bekijken op ons Youtube-kanaal.
2 Meter Sessie #1693: MARIKE JAGER

Op 2 september 2019, na vijf jaar afwezigheid en vier dagen vóór de officiële release van haar nieuwe album Hey Are You OK, was Marike Jager te gast bij 2 Meter Sessies in Hilversum voor een opname.

Marike is al ruim vijftien jaar een gevestigde naam in de Nederlandse muziekscene, waar ze als singer-songwriter een breed oeuvre neerzette. Haar even eigenzinnige als innovatieve platen leverden haar zowel de Grote Prijs van Nederland als vier Edison-nominaties op, evenals diverse uitverkochte theatertours en vele festivaloptredens. 

Vier liedjes van het nieuwe album zijn nu als een EP te beluisteren in je favoriete streamingdienst.

(Drie video's van deze sessie zijn al eerder online gegaan op ons Youtube-kanaal.)
The Best of 10 Years 2 Meter Sessions

Zoals de titel al doet vermoeden, is deze dubbelaar officieel in 1997 uitgebracht, op CD.

Met liedjes van oa Paul Weller, Boudewijn de Groot, Nils Lofgren, Lenny Kravitz, John Cale, Urban Dance Squad en Radiohead, worden er met deze release in één klap 27 opnames van 2 Meter Sessies toegevoegd aan de streamingdiensten.

Klik hier voor een link naar jouw favoriete platform.
Bill Wyman's Rhythm Kings - Melody
Voormalig Rolling Stones bassist Bill Wyman richtte in 1997 de Rhythm Kings op, een muzikaal gezelschap bestaande uit veel bekende muziekvrienden. Op 12 oktober 1997 kwam Bill Wyman langs bij 2 Meter Sessies met de volgende line-up:
 
Peter Frampton (gitaar + bas)
Georgie Fame (Hammond + vocalen) 
Gary Brooker (keys + achtergrondvocalen)
Albert Lee (gitaar) 
Terry Taylor (gitaar)
Nick Payne (saxofoon)
Frank Mead (saxofoon) 
Beverly Sceaty (vocalen) 
Melanie Redman (vocalen) 
Keely Smith (vocalen)
Graham Broad (drums)

Op de setlist oa het Rolling Stones-nummer 'Melody' en die opname kun je nu bekijken op ons Youtube-kanaal.
Saliva - Your Disease

Met de populaire Amerikaanse rockband Saliva namen we in 2003 een sessie op. Locatie was poppodium 013 in Tilburg. In een intieme setting speelde de band het prachtige Your Disease, van hun in 2000 verschenen tweede album Every Six Seconds.

Nu te bekijken op ons Youtube-kanaal.
Volg 2 Meter Sessies op:
Twitter
Facebook
YouTube
Instagram
Spotify
Copyright © 2020 2 Meter Sessies / Double 2 Mediaproducties, All rights reserved.