Copy
Het Canedese HALF MOON RUN is een bijzondere band. Niet één, maar alle vier de leden zijn multi-instrumentalist én zanger. Het bracht ze al veel international succes.

Zo ging hun eerste album Dark Eyes (2012) platinum in het thuisland en kwamen er twee singles van op de playlist van BBC Radio 1. In Nederland werd 'Full Circle' zelfs 3FM megahit. Opvolger Sun Leads Me On (2015) ging goud in Canada en bracht ze naar de grotere zalen en internationale festivals. Ook was de band voorprogramma van oa Mumford and Sons. Afgelopen najaar verkochten ze tweemaal op rij de grote zaal van Paradiso uit...

In november verscheen hun derde album: A Blemish In The Great Light. Ook hierop laat de band horen een bijzonder goed oor te hebben voor aanstekelijke melodieën en perfecte harmonieën. Een paar dagen vóór de release, waren ze te gast bij ons in Amsterdam voor het opnemen van 2 Meter Sessie #1704. Ze speelden drie liedjes van het nieuwe album, de Half Moon Run classic 'Full Circle' en werden ze geïnterviewd door Jan Douwe Kroeske.

Deze hele uitzending (19 minuten) kun je nu bekijken op ons Youtube-kanaal.
Op 7 oktober 1999 waren we met 2 Meter Sessies op het Crossing Border festival en daar ontvingen we oa de Amerikaanse muzikant WILLY DEVILLE (1950 - 2009). Die gehele sessie, vijf liedjes in totaal, kun je sinds vandaag besluisteren op je favoriete streamingplatform
Op ons Youtube-kanaal verschijnen regelmatige clips uit ons archief. Afgelopen week zijn de volgende clips online gezet:

Israel Vibration (w/ Roots Radics)
De leden van Israel Vibration overwonnen kinderpolio en werden een van de grootste roots bands van Jamaica. Op 16 november 1996 waren ze te gast bij 2 Meter Sessies en uit die opname kun je nu 'Cool and Calm' bekijken.

Burning Spear
Nog zo'n held uit Jamaica: Burning Spear (aka Winston Rodney). Op 7 juli 1997 namen we een sessie met 'm op en uit die opname kun je nu 'Slavery Days' bekijken.
Op maandagavond 10 februari 2020 ontvangt Jan Douwe Kroeske in studio 2 van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum de GROEP FOSKO bij 2 Meter Sessies Live voor een Q&A en intiem optreden. Leuk als jij hierbij bent!
Bob Fosko en 2 Meter Sessies, die combinatie was er 24 jaar geleden al, toen een chaotische, lachwekkende, maar bovenal geweldige sessie met De Raggende Manne werd gefilmd voor televisie. Nog altijd wordt de video van klassieker ‘Poep In Je Hoofd’ veelvuldig bekeken en gedeeld op het internet.
 
10 februari 2020 gaat Jan Douwe met Bob Fosko terugkijken op die memorabele sessie en verder praten over muziek, teksten, humor, muzikale invloeden en meer. Dat doen ze voorafgaande aan het live optreden van de Groep Fosko, een bijzonder gezelschap dat in 2020 met een gloednieuwe plaat komt: Van Iets Maken Word Je Blij.
 
OVER DE GROEP FOSKO
Het begon voor de Groep Fosko in 2005. Op uitnodiging van Bob Fosko en Vera Jong kwamen ze bij elkaar in Chevadot, midden Frankrijk. Eigenlijk nadat gitarist Wouter Planteijdt een jaar daarvoor opperde dat je ‘in deze schuur een mooi plaatje kan opnemen’. Dat gebeurde in die warme zomer. Een groep die anders nooit de agenda kon leegvegen, kwam 4 dagen lang de creatieve zakken leegkloppen in de boerderij. Een CD vol Nederlandstalige juweeltjes was de opbrengst, Omgekomen in Overschot getiteld. Een tour langs theaters en clubs en een twee album volgden, en nu komt er dan eindelijk een derde:  Van Iets Maken Word Je Blij.
 
Dat wordt dus een heel bijzondere avond in studio 2. Leuk als je erbij bent! We hebben plek voor maximaal 75 muziekliefhebbers, tickets zijn hier verkrijgbaar
 
Samenstelling De Groep Fosko
 Toetsen: Dionys Breukers
 Hammond: Nico Brandsen 
 Gitaar: Wouter Planteijdt
 Bas: Thijs Vermeulen
 Percussie: Rudi de Graaff
 Drums: Martijn Bosman
 Stem: Bob Fosko
 Gast: Ella Wonder
 
Tijdschema
20.00 - 20.30u: Vraaggesprek met Bob Fosko door Jan Douwe
20.30 - 21.15u: Optreden van de Groep Fosko

Locatie
Studio 2 van het Muziekcentrum van de Omroep
Heuvellaan 33, 1217 JL, HILVERSUM
Een flinke update van onze Spotify playlist met officiële 2 Meter Sessies opnames sinds vorige week. Met maar liefst 3 uur extra aan materiaal, bevat de playlist nu over de 16 uur aan 2 Meter Sessies tracks! Denk daarbij aan opnames van Willy DeVille, Venice met David Crosby, I Am Kloot, Milow, Michael Franti, K's Choice en Skik.

Klik hier om te luisteren (*). Er volgen nog veel meer opnames, dus vergeet niet te abonneren om er geen een te missen!

(*) Of kopieer en plak de volgende code in het zoekvenster van je Spotify programma, gevolgd door <enter>: spotify:playlist:07nOSuzdKRUb2e3sxrqSdQ
Volg 2 Meter Sessies op:
Twitter
Facebook
YouTube
Instagram
Spotify
Copyright © 2020 2 Meter Sessies / Double 2 Mediaproducties, All rights reserved.