Copy

Het Britse duo Seafret, bestaande uit zanger Jack Sedman en gitarist Harry Draper, scoort honderd miljoenen streams in Zuid-Amerika, heeft uitverkochte headline shows gedaan van Rusland tot Brazilië en tourde al met Hozier, James Bay en Kodaline. Begin maart werd aan die lijst van hoogtepunten met Most Of Us Are Strangers een sterke nieuwe plaat toegevoegd. 

Op 18 februari 2020 was het duo te gast bij 2 Meter Sessies in Electric Monkey studio’s in Amsterdam. Samen met een drummer speelden Jack en Harry vier liedje van hun nieuwe plaat en praatten ze met Jan Douwe Kroeske over hoe ze liedjes schrijven, over de betekenis achter ‘Most Of Us Are Strangers’ en over een favoriete band van ze. Bekijk de sessie nu op ons Youtube-kanaal.

In de afgelopen 30 jaar zijn Liam Ó Maonlaí & Peter O’Toole van de populaire Ierse band Hothouse Flowers 3x te gast geweest bij 2 Meter Sessies. Die opnames zetten we nu 1 voor 1 in de streamingsdiensten. Afgelopen weken verschenen al de in 1993 en 2004 opgenomen sessies en sinds vandaag is daar de sessie van 2019 bijgekomen.

Opgenomen in Amsterdam, speelden Liam  & Peter het bekende Hothouse Flowers liedje Forgiven, hun even vermaarde als hartstochtelijke cover I Can See Clearly Now én met Three Sisters en Waiting For THe Daybreak twee nieuwe liedjes.

Klik hier voor een link naar jouw favoriete streamingplatform.

De Ierse band Hothouse Flowers kreeg midden jaren 80 een grote push door U2-zanger Bono, die de band zag op televisie en ze prompt tekende op z'n Mother Records label. Het grote succes kwam al 1988, met het nummer 'Don't Go' en de plaat People, die op nummer 1 in de hitlijsten kwam en het meest succesvolle debuutalbum in de Ierse geschiedenis werd.
Meredith Brooks - Wash Your Hands

In 1997 scoorde de Amerikaanse muzikante Meredith Brooks een internationale hit met 'Bitch'. Het bijhorende album Blurring The Edges werd eveneens juichend ontvangen en bracht Brooks de hele wereld over. Op 24 september van dat jaar was ze bij 2 Meter Sessies in Paradiso Amsterdam en speelde ze, naast die hit, ook het deze weken behoorlijk toepasselijke 'Wash Your Hands'. Nu te bekijken op ons Youtube-kanaal.
Supergrass - Sun Hits The Sky

Britpopband Supergrass kwam in 1998 met het album It For The Money, een goed ontvangen opvolger van hun (inmiddels klassieker zijnde) debuut I Should Coco. In oktober 1999 ontvingen we de band in een lege zaal van De Melkweg in Amsterdam en speelden ze oa de populaire single 'Sun Hits The Sky'. Nu te bekijken op ons Youtube-kanaal.
Grandaddy - A.M. 180

De Amerikaanse rockband Grandaddy debuteerde in 1997 met het sterke album Under The Western Freeeway. Daarop het liedje 'A.M. 180', dat destijds geen hit werd, maar in de jaren erna een steeds grotere status als 90's klassieker heeft gekregen. Nu te bekijken op ons Youtube-kanaal.
Volg 2 Meter Sessies op:
Twitter
Facebook
YouTube
Instagram
Spotify
Copyright © 2020 2 Meter Sessies / Double 2 Mediaproducties, All rights reserved.