Copy
Kunstbericht informeert u over A-quadraat galerie & beeldentuin

 

de essentie

Zondag 27 februari a.s. gaan de galeriedeuren open voor de expositie van Fransje Versloot, schilder en Jos Kuppens, beeldhouwer, met als thema: de essentie.

In het atelier werkt de kunstenaar aan de verbeelding van een idee, streeft naar de volmaakte vorm en zoekt het ultieme evenwicht in de compositie. In het beste geval, vallen inhoud en vorm samen. De spanning tussen ‘iets’ en ‘niets’ is belangrijk. Essentie is wat blijft als alle franje, alle verhulling weg is. Deze kunst toont de kracht van het weglaten. Dit is absoluut niet saai, maar ziet u in de expositie hoe verrassend en krachtig kunst, in essentie, kan zijn. 

 

Fransje Versloot

De kust, eindeloze verte, 110 x110 cm
 
 
Zo ook in de schilderijen van Fransje Versloot. De schilderijen zijn vaak een weerspiegeling, van wat zich in haar gevoelsleven afspeelt. Laag over laag brengt ze de verf aan op het doek, met spatels, rollers en soms een kwast en laat zij zich leiden door haar emoties. Ook haar kleurenpallet ontstaat op eenzelfde manier. Het lang en veel experimenteren met materiaal en techniek, hard werken en zo dicht mogelijk terugkeren naar de essentie.

Jos Kuppens

 
  
Joëlle, Noir de Mazy, 50 cm
 
De torsen van Jos Kuppens zijn in zijn uiterste vorm teruggebracht tot wat een tors kan zijn. De vorm heeft alles behouden; eenvoud met behoud van de ziel. De beelden laten een vrouwelijke geabstraheerde tors zien. In deze tors komen figuratie en abstractie samen. Het resultaat is een vormverhouding, contrast en lijnvoering die spanning en harmonie oproepen.
 


De binnentuin is eveneens geopend met werk van Harry de Leeuw, Peter Harskamp, Ruud Zweypfenning, Joris Verdonkschot en anderen
 
In de tweede expositieruimte wacht u een kop koffie en is er tijd en ruimte voor advies en overleg over een mogelijk aankoop.
 
Wij heten u graag a.s. zondag vanaf 14.30 uur van harte welkom

NB. vrijdag 25  en zaterdag 26 februari zijn wij in verband met de inrichting van de expositie,  gesloten.

Ad en Ad Borest

Vorden, 25 februari 2022           
Website
E-mail
Copyright © 2022 A-quadraat galerie & beeldentuin, All rights reserved.


Uw account aanpassen?
U kunt update of uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Website
E-mail