Copy
Kunstbericht informeert u over A-quadraat galerie & beeldentuin .
Bekijk e-mail in uw browser
intrigerend werk


Galerie

De opening van de 4e expositie “minimalist en surrealist “ is a.s. zondag 11 oktober. De exposanten zijn Ann van Hoey keramist en Rik Lina, schilder. In verband met COVID-19 is er geen speciaal tijdstip waarop wij de expositie openen maar een “doorlopende opening “ De expositie loopt tot en met zondag 13 december 2020.

 
Minimalist en surrealist

Tegenstrijdigheden in de kunst zijn niet vreemd, eerder vaak een must om het publiek een reactie te kunnen ontlokken.  Boven de minimalistische objecten van de Belgische Ann van Hoey hangen de surrealistische schilderijen van Rik Lina. Beiden bejubeld in het buitenland: Ann heeft o.a. werk in de collecties van het Museum of Arts and Design in New York en Rik Lina dankt zijn internationale bekendheid met name aan zijn talrijke exposities in musea in Portugal
 

Ann van Hoey, minimalistRik Lina, surrealist

 

Permanente expostieruimte

Enkele weken geleden werden wij verrast door een nieuw  intrigerend schilderij van Peter Harskamp.  Het werk is getiteld: Man met kat en vogel. In dit doek komen oude verworvenheden en een nieuw kleurgebruik samen. Oude verworvenheden die zoals Nicolaas van Beek dit verwoord in het boek van Peter als zijnde “een opvallende associatie met beeldbepalende kunstenaars als Amadeo Modigliani, Max Ernst in zijn blauwe periode en Marino Marini, de beeldhouwer”.


 


Beeldentuin

A.s. zondag 11 oktober is de beeldentuin nog geopend.  Vanaf 16 oktober is de binnentuin ingericht. Hier staan ca 20 beelden, veelal in brons, van o.a. beeldhouwers als Andre Vranken, Saskia Pfaeltzer, Peter Harskamp, Ruud Zweypfenning en Frank Boogaard. De binnentuin is open tot en met 13 december a.s.COVID-19

 Wij houden de RIVM regels strikt in acht.

  • 1,5 meter afstand
  • handen ontsmetten
  • en het dragen van een mondkapje in de binnenruimten.

 
In de volgende Kunstkrant schenken wij uitgebreid aandacht aan deze kunstenaars.  Maar a.s. zondag heten de kunstenaars en wij u, als vanouds,  van harte welkom.
 
Ad en Ad Borest

 

Website
E-mail
Copyright © 2020 A-quadraat galerie & beeldentuin, All rights reserved.


Wilt u uw account aanpassen?
U kunt hier wijzigen of uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp