Copy
Kunstbericht informeert u over galerie & beeldentuin A-quadraat.
Bekijk e-mail in uw browser
"Een andere blik......."
 
Na drie bijzondere exposities en een prachtig seizoen in de beeldentuin  is het zondag 13 oktober om 15.00 uur zover. Peter Hiemstra, Rob van Hoek en Birgitta ten Berge laten zien laten aan u zien hoe zij met een andere maar bijzondere blik naar de werkelijkheid kijken.
 
Ook de Kunstkrant van november –december besteedt aandacht aan deze drie kunstenaars.
 
Deel Deel
Tweet Tweet
Stuur door Stuur door
Share Share
Peter Hiemstra


Peter Hiemstra is een kunstenaar die beeldverhalen schept. Zijn fantasievolle en kleurrijke beelden zijn geen eenduidige vormen, maar taferelen of gebeurtenissen die het midden houden tussen geestig en bizar, integer en kwetsbaar. De wereld van Peter Hiemstra beantwoordt aan eigen wetten, waarden en waarheden.
 
De keramische of bronzen figuren die hij maakt lijken op mensen met dierenkoppen en doen vaak een glimlach op het gezicht van de beschouwer verschijnen. Ze staan rechtop, ze zitten of ze hangen, dragen keurige kleding en verzamelen attributen om zich heen waardoor de grens tussen mens en dier vervaagt. Bij een tweede aanblik blijken de dieren niet meer zo schattig als gedacht, wordt zichtbaar. Imiteren deze dieren de mens ? of zijn het mensen die zich gedragen als beesten ?

Deel Deel
Tweet Tweet
Stuur door Stuur door
Share Share


Rob van Hoek 
Rob van Hoek wordt al heel lang geïnspireerd door het landschap. Patronen, lijnen, ritme, vlakken, maar ook braak, groen en gemaaide velden. Een bomenrij langs de weg of eenzame boom op een akker. Het cultuurlandschap is zijn grootste inspiratiebron. En natuurlijk de horizon en het schouwspel daarboven, wat de ruimte en de sfeer in belangrijke mate bepaald.
 
Opvallend is dat hij in zijn schilderijen niet standaard een lineair perspectief toepast. Soms wel, maar vaak zien we een vogelvluchtperspectief of een platte weergave van de ruimte. Maar meestal worden deze invalshoeken gecombineerd, om zo de compositie van het schilderij te bepalen. Details kunnen hierdoor een totaal ander belang krijgen; hij voelt wat dit betreft ook veel verwantschap met naïeve schilders. Zelf zegt hij dat hij hier volkomen opportunistisch in is, uiteindelijk is het karakter en de compositie van het schilderij bepalend.

 

Britgitta ten Berge

De schilderijen van Brigitta ten Berge zijn geïnspireerd door het landschap. Zij ziet zichzelf echter niet als een traditioneel landschapschilder maar zegt schilderijen te maken met gebruik van het landschap.
 
Voor een aantal werken vormen de afmetingen en verhoudingen van het doek het belangrijkste uitgangspunt. Bij de keuze van het formaat laat zij zich leiden door de architectuur van het landschap. Door voor een branding bijvoorbeeld een langwerpig doek te gebruiken, bereikt zij het effect van een lint dat aan de meter afrolbaar is. De verhoudingen van het doek isoleren de branding zodanig, dat een op zichzelf staande visuele werkelijkheid ontstaat, waarbij de horizon haar traditionele belevingswaarde verliest en nieuwe ervaringen en betekenissen worden opgeroepen.
 
Voor ander doeken neemt zij meerdere landschappen als uitgangspunt. Door deze landschappen in een raster te rangschikken op één groot doek ontstaat een samengestelde figuratie.

De binnentuin

In de binnentuin staan opnieuw beelden / sculpturen  geëxposeerd. Tot 15 december zijn de 15-20 beelden te bewonderen. Merendeels in brons uitgevoerde ontwerpen, maar ook gemaakt in hardsteen en cortenstaal.

  
Zowel de expositie als de beelden in de binnentuin kunt u zien tot en met zondag 15 december a.s. Wij heten u van harte welkom
 

                                                                                              Ad en Ad

Deel Deel
Tweet Tweet
Stuur door Stuur door
Share Share

01

Expositie
 
"Een andere blik...."
 

02

Binnentuin
 
Open tot en met 15 december            

03

permanente expositie
u bent van harte welkom
 
Facebook
Twitter
Website
E-mail
LinkedIn
Copyright © 2019 A-quadraat galerie & beeldentuin, All rights reserved.


Wilt u uw account aanpassen?
U kunt hier aanpassen of uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp