Copy
Kunstbericht informeert u over galerie & beeldentuin A-quadraat.
Bekijk e-mail in uw browser
" een andere blik op .............."
Vorden, 8 November 2019
 
 Merci Maïté
 
Zeer tot ons verdriet berichten wij u, dat  Maïté Duval zaterdag 2 november jl. plotseling is overleden. Twee keer heeft zij bij A- quadraat in een solo expositie geëxposeerd. En daarnaast waren haar beelden ook in de tuin te zien.
 
Wij zullen haar, in haar streven naar perfectie en intimiteit, herinneren.
Maïté bedankt.

 
een andere blik op .........
 
In de galerie laten Peter Hiemstra, sculpturist en de schilders; Rob van Hoek en Birgitta ten Berge zien, hoe zij met een andere, maar bijzondere blik, naar de werkelijkheid kijken.
 
 
Deel Deel
Tweet Tweet
Stuur door Stuur door
Share Share

Peter Hiemstra heeft na de opening nieuw werk gebracht, onder andere:

 
Terschellinger roodbaard meeuwenbeer


 


Permanente expositieruimte
 
In de permanente expositie verwelkomen wij twee nieuwe kunstenaars:Corjan Nodelijk

Corjan Nodelijk creëert zijn eigen schepsels, meestal dieren en mensen. Zijn dierlijke schepsels zijn uit twee of meer soorten samengesteld, ze zijn verlengd, verbreed en /of verkort. De hand van de kunstenaar bepaalt hun anatomie. De beeldjes presenteren zich aan de ene kant schilderachtig, aan de nadere kant decoratief, zo prachtig als alleen de kunst of de natuur zelf creëert.
 
Met zijn beelden zou Corjan Nodelijk een volgeling van het Surrealisme genoemd kunnen worden. Kunstenaars als Dali, De Chirico, Frida Kahlo gingen uit van vertrouwde objecten, maar haalden deze uit hun eigenlijke, vanzelfsprekende context, waardoor ze iets verontrustends kregen. Iets soortgelijks zien we gebeuren in het werk van Nodelijk. 

Pauline Luijben

Pauline Luijben woont aan de IJssel. Het leven aan deze rivier is van grote invloed op haar werk. Zij schildert realistische beelden en haar omgeving is daarvan het onderwerp. Haar zoektocht draait om de vraag: wat is de werkelijkheid?  Ze kijkt om zich heen, fotografeert, maakt uitsneden op de computer en neemt dat wat ze overhoudt als uitgangspunt.
 
Ze schildert met een intense aandacht voor techniek en structuren. Het boeit haar dat elk standpunt een ander perspectief oplevert en vindt het fijn als de toeschouwer zich beweegt, feitelijk een stap doet, om te ervaren wat ze wil laten zien. De laatste jaren is ze steeds verfijnder en preciezer gaan schilderen. Een mooi voorbeeld daarvan is het schilderij Boompje bij maïsveld
 

Binnentuin

In de binnentuin staan opnieuw beelden / sculpturen  geëxposeerd. Tot 15 december zijn de 15-20 beelden te bewonderen. Merendeels in brons uitgevoerde ontwerpen, maar ook gemaakt in hardsteen en cortenstaal.
 
Zowel de expositie als de beelden in de binnentuin kunt u zien tot en met zondag 15 december a.s.  Zaterdag 9 november zijn wij, in verband met het overlijden van Maïté Duval geopend vanaf 14.30 uur.
 
Wij heten u van harte welkom

                                                                                              Ad en Ad

Deel Deel
Tweet Tweet
Stuur door Stuur door
Share Share

01

Expositie
 
een andere blik op ....................
 

02

Binnentuin
 
Open tot en met 15 december            

03

permanente expositie
Corjan Nodelijk
Pauline Luijben
 
Facebook
Twitter
Website
E-mail
LinkedIn
Copyright © 2019 A-quadraat galerie & beeldentuin, All rights reserved.


Wilt u uw account aanpassen?
U kunt hier aanpassen of uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp
Facebook
Twitter
Website
E-mail
LinkedIn