Copy
Kunstbericht informeert u over galerie & beeldentuin A-quadraat.
Bekijk e-mail in uw browser
STILLS
Deel Deel
Tweet Tweet
Stuur door Stuur door
Share Share
Op zondag 23 februari is om 15.00 de vernissage van de expositie met de kunstenaars  Yt Osinga en Natalia Dik, schilders en Eberhard Szejstecki, sculpturist.
 
Het thema “stills” vindt zijn oorsprong in de fotografie.  Bij stills gaat het over verstilling. De computer loopt vast, het televisiebeeld blijft hangen, je zet de film op pauze. Wat eerst een doorlopende beweging was staat nu stil.
 
 

Yt Osinga
  

inktstelletje

Dit stopgezette, eens bewegende beeld wordt door Yt Osinga in nauwgezette frêle streken op het doek gezet. Zij noemt het ook het intuïtief herscheppen van de werkelijkheid en het voorwerp op haar doek zo gedetailleerd en zo realistisch mogelijk neer zetten..
 

 

Natalia Dik

kamer

Zo anders in techniek dan het werk van Yt Osinga, wordt het beeld door Natalia Dik gecreëerd door het met  meer ferme en forse streken op het doek te zetten. Zij schildert o.a. landschappen, voorwerpen als uien en knoflook. Haar werk lijkt aangetast door licht. Met een palet van alleen eenvoudige pigmenten, een paletmes en een stel kwasten smeedt zij de illusie van licht op het linnen.

 

Eberhard Szejstecki

   polonaise

 

 

 

Eberhard Szejstecki verraste de bezoekers al eerder met zijn kleine en grotere figuren die zich soms niets van de wereld lijken aan te trekken. En al dan niet intens stil staan of verrassend om een hoek kijken. In combinatie met de titel vertelt elk beeld zijn eigen verhaal. Zie het beeld hierboven “polonaise “..

 

Permanente expositieruimte

 
Nieuw, in de permanente expositieruimte is het werk van Arnold Niessen. Tegenwoordig schildert hij uitsluitend abstract en werkt met summi op rijstpapier. “ De hand leidt het penseel met de inkt naar het papier, het papier leidt de inkt, het penseel leidt de hand “.                                                                                                                               

Wij ontmoeten u graag bij de opening a.s. zondag. De expositie duurt tot en met 13 april.

De binnentuin is geopend en de beeldentuin wordt momenteel opnieuw ingericht en gaat open op zondag 26 april a.s.

Ad en Ad Borest


 
Deel Deel
Tweet Tweet
Stuur door Stuur door
Share Share
Facebook
Twitter
Website
E-mail
LinkedIn
Copyright © 2020 A-quadraat galerie & beeldentuin, All rights reserved.


Wilt u uw account aanpassen?
U kunt hier aanpassen of uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp
Facebook
Twitter
Website
E-mail
LinkedIn
Facebook
Twitter
Website
E-mail
LinkedIn