Copy
Kunstbericht informeert u over galerie & beeldentuin A-quadraat.
Bekijk e-mail in uw browser
uit de kunst
uit de kunst
 

“Zo krijgt een marmerblok onder de hand van de kunstenaar niet haar mooie vorm omdat het een marmerblok is – in dat geval zou een onbewerkt blok even mooi zijn – maar vanwege het idee dat de kunst er in brengt. De vorm ligt niet in het materiaal, maar bestond al in de geest van de beeldhouwer voor het in steen gestalte kreeg”
 
( Plotinus – filosoof  )
Deel
Tweet
Stuur door
Share
in de galerie exposeren
 
Madelon Gouman, schilder en Andre Vranken, beeldhouwer

 


Verandering van landschappen door de opwarming van de aarde. Verwering van fresco’s en muren. De schoonheid van de vergankelijkheid vormt een terugkerend thema in het werk van Madelon, als sporen van een ver verleden.

Deel
Tweet
Stuur door
Share

e

Bij André Vranken is er sprake van een grote mate van abstractie. Deze abstractie geeft de hem mogelijkheden om met ritme van vormen te werken en verschuivingen van zichtlijnen zodat er uitdrukking gegeven kan worden aan kenmerkende eigenschappen van de menselijke figuur. En minder specifiek aan dat van een bepaald individu. Deze keuze wordt versterkt door ledematen weg te laten, zoals armen en hoofd. Het is wonderlijk dat deze ledematen helemaal niet gemist worden bij de waardering van zijn beelden.
Deel
Tweet
Stuur door
Share
in de beeldentuin exposeren

 

In de beeldentuin staan meer dan honderd beelden/sculpturen geëxposeerd: van meer figuratief tot  abstract vormgegeven. In materiaalgebruik betekent dit bijvoorbeeld rvs, hardsteen, glas en brons of combinaties van materialen.


advies en rondleidingen


Kunst is emotie. Het moet je wat doen. Kunst moet kwalitatief goed zijn. Wij helpen / adviseren u graag bij uw keuze. Wij kunnen putten uit een oeuvre van  honderd  professionele nationale- en internationale 10kunstenaarsK


 

Daarnaast helpen wij uw keuze door rondleidingen door de beeldentuin / galerie voor groepen en individueel te organiseren. De eerstvolgende rondleiding, waarop u individueel kunt inschrijven is op vrijdag 21 juni a.s. aanvang 11.00 uur en de kosten zijn inclusief een lunch bij B&B Olthuijs € 30,- p.p.
 
Wij heten u graag welkom en op tweede pinksterdag zijn wij ook geopend.

Ad en Ad Borest

Deel
Tweet
Stuur door
Share

01

Exposities
 
4 wisselende tentoonstellingen

 

02

Beeldentuin
 
Open van 5 mei tot en met 22 september                

03

Rondleidingen

Open inschrijving op 21 juni en 16 augustus en op afspraak
Facebook
Twitter
Website
E-mail
LinkedIn
Copyright © 2019 A-quadraat galerie & beeldentuin, All rights reserved.


Wilt u uw account aanpassen?
U kunt hier aanpassen of uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp