Copy
Het laatste nieuws over leven en wonen in Rivierenland, gestuurd door Zorgbelang Gelderland.
Bekijk deze mail in uw browser
Wonen, zorg en welzijn in Rivierenland
In deze derde nieuwsbrief kunt u weer een aantal inspirerende verhalen lezen van betrokken inwoners van Rivierenland.
We zijn ook benieuwd naar uw antwoord op onze stelling over de sociale Wijkteams! Deze stelling kunt u in de kolom hiernaast vinden.

'Waardevol zijn kan in heel kleine dingen zitten' Bbekijk het artikel op onze website
Voor wethouder Sander van Alfen van de gemeente Buren is tijd het grootste probleem als het om vrijwilligerswerk gaat. Toch is het wat hem betreft geen afgesloten hoofdstuk uit zijn studententijd en zijn jeugd. Nog steeds zit Sander een aantal keer per jaar aan tafel met bestuursleden van diverse organisaties. De ene keer met het bestuur
van de biljartvereniging waar hij lid van is. Op een ander moment schuift hij als secretaris aan bij het bestuur van de supportersvereniging de Blauwe Zebra.
Wat daar nou zo leuk aan is? “Dat is vooral het meehelpen om de boel draaiende te houden. Daarnaast vind ik het heel gezellig”. Lees meer 
 

Welzijn Nieuwe stijl in Culemborg

Bekijk het artikel op onze websiteAls directeur van ElkWelzijn (welzijnsorganisatie van Culemborg en omgeving) is Annerieke van der Vegt nauw betrokken bij wat er in de wijken gebeurt. “Het mooie van mijn werk is dat ik bezig ben met dingen die  echt belangrijk zijn.
Vaak spreken mensen over het bedrijfsleven als de sector waar het ‘echte’ werk gedaan wordt. Maar ik vind dat juist in deze sector werk er echt toe doet”, vertelt Annerieke. “Op het vlak van welzijn is het bij uitstek nodig dat je goede mensen met hart voor de zaak inzet om samen aan de slag te gaan.” Lees meer
 

Barbershopzingen in Geldermalsen

In Geldermalsen repeteren elke dinsdag zo’n vijftig vrijwilligers in de Jan Harmenshof basisschool. Barbershopzingen, dat is hun passie. Vrouwen van alle leeftijden, met allerlei beroepen en sommigen die al uitgewerkt zijn, leven hun energie en emotie uit in dit koor.
Zo'n twintig jaar geleden heeft een echtpaar het barbershopzingen uit Amerika meegenomen naar Rivierenland. Daar is deze manier van zingen ontstaan in de kapperszaken.
Lees meer
 

Ik kan niet vliegen, maar in gedachten heb ik vleugels

Ine van Muiswinkel wil graag over het Buurt Ontmoetingspunt (BOP) in Asperen vertellen. Het is maandagochtend, dat is het moment dat iedereen die behoefte heeft aan gezelligheid naar het Dorpshuis kan komen waar het BOP wekelijks plaatsvindt. ”Vandaag was er een schoolklas van de basisschool op bezoek” vertelt Ine van Muiswinkel, voorzitter van de BOP. “Er zijn spelletjes gedaan en er is geknutseld”. Normaal ligt de leeftijd van bezoekers iets hoger. Zo tussen de veertig en de tachtig jaar zijn de mensen die regelmatig komen. “Maar iedereen is welkom: wel of geen geloof, man of vrouw, getrouwd of alleenstaand, het maakt niet uit. We zijn toevallig op dit moment ook bezig om via de basisschool in contact te komen met moeders en vaders zodat ook zij, als ze de kinderen weggebracht hebben, hun weg naar het BOP weten te vinden.
Lees meer

 

Meer informatie

Voor meer informatie over de onderwerpen in deze nieuwsbrief, kunt u per mail contact opnemen met Bianca Bergsvoort van Zorgbelang Gelderland.
Heeft u de eerste twee nieuwsbrieven gemist en wilt u deze toch ontvangen?
Mail dan naar Marit van der Goot van Zorgbelang Gelderland.

Benieuwd naar onze stelling?  Klik hier! 
 

Stuur deze nieuwsbrief naar zoveel mogelijk mensen door!

Volg ons ook op:
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2014 Zorgbelang Gelderland Alle rechten gereserveerd.

U heeft zich opgegeven voor onze nieuwsbrief.

update uw gegevens | Uitschrijven voor de nieuwsbrief 

Email Marketing Powered by Mailchimp