Copy

Tervetuloa Tieteen termipankin ja Kordelinin säätiön suuren kulttuurihankkeen seminaariin!

 

Miten yhdistää alati kansainvälistyvä tiede ja elävät kansalliskielet? Mikä merkitys tutkimustietoon ja asiantuntijuuteen nojaavalla Tieteen termipankilla (TTP) on tutkijoiden ja tieteen luotettavuutta kyseenalaistavana aikana? Kuinka termityö voi helpottaa tutkijan ja opettajan arkea sekä rakentaa siltoja huippututkimuksen maailmasta yliopistojen kolmannen tehtävän täyttämiseen?

Käytännön vinkkejä ja kokemuksia eri tieteenalojen termityöstä jaetaan Tieteen termipankin seminaarissa, jossa summataan Kordelinin säätiön suuren kulttuurihankkeen rahoituskauden 2018–2019 tuloksia sekä keskustellaan tieteen ja muun yhteiskunnan vuorovaikutuksesta. 

 

Seminaarin yhteydessä on kaikille avoin työpaja sekä taidehistorian, geologian, historian ja uskontotieteen alakohtaiset työpajat, joissa suunnitellaan termityön tulevaisuutta. Kaikki tieteellisten termien merkityksestä kiinnostuneet, termipankin asiantuntijaryhmien jäsenet sekä uudet asiantuntijat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Seminaari järjestetään Kielikeskuksessa (
Fabianinkatu 26, Helsinki), juhlasali, 27.3.2020, klo 13.00–17.00.

 

Kahvitarjoilun järjestämiseksi osallistujia pyydetään ilmoittautumaan Tieteen termipankin tutkimuskoordinaattori Johanna Enqvistille (johanna.enqvist@helsinki.fi) 19.3.2020 mennessä. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, mihin työpajaan aiot osallistua.

Päivän ohjelma
 

Klo 13.00–13.05 Tilaisuuden avaus/ Tiina Onikki-Rantajääskö (juhlasali)

Klo 13.05–13.10 Kordelinin säätiön tervehdys/ Erik Båsk

Klo 13.10–14.30 Kordelin-tutkijat esittäytyvät: Hanna Kemppi puhuu taidehistorian termityön ja opetuksen yhdistämisestä; Elina Lehtonen kertoo, miten geologian aihealueen viestintä, runous ja Twitter liittyvät toisiinsa; Jouko Nurmiainen esittelee historian aihealuetta osana monitieteistä humanistista termityötä; Tuomas Äystö avaa uskontotieteen asiantuntijaryhmän organisoitumista ja työtapoja.

Klo 14.30–14.45 Termipankin asiantuntija- ja käyttäjäkyselyiden (2019) tulokset/ Johanna Enqvist

Klo 14.45–15.15 Kahvi 

Klo 15.15–17.00 Työpajat

 

Työpajojen teemat 

Työpaja 1/Taidehistoria/ Hanna Kemppi

Työpaja 2/Geologia/ Elina Lehtonen

Työpaja 3/Historia/ Jouko Nurmiainen

Työpaja 4/Uskontotiede/ Tuomas Äystö

Työpaja 5/AVOIN työpaja: TTP osana opettajan ja tutkijan arkipäivää/ Johanna Enqvist & Tiina Onikki-Rantajääskö; AKVA-hankkeen esittely (Akateemiset valmiudet maahanmuuttajille)/ Taija Udd ym; Esimerkkitapauksena Tieteen termipankin hyödyntäminen kandiohjelman yhteiskurssilla/ Yrjö Lauranto & Laura Visapää.
 
Geologian työpaja

Seminaarissa on varattu aikaa työpajoille, joissa pohditaan tarkemmin eri aihealueiden erityiskysymyksiä ja suunnitellaan tulevaa termityötä. Tämä on erinomainen mahdollisuus jakaa ajatuksia alamme termityöhön liittyen. Geologian aihealueen työpajan sisältö määräytyy osanottajien perusteella ja voit lähettää minulle (elina.lehtonen@helsinki.fi) jo nyt viestin, jos mielessäsi on työpajaan sopiva aihe tai useampi.

Tätä ilmoitusta saa mielellään jakaa, nähdään maaliskuussa!

Terveisin Elina
Geologian aihealue Tieteen termipankissa
Twitter
Facebook
Website
Geologian aihealueen koordinaattori:
Elina Lehtonen (elina.lehtonen@helsinki.fi)


Geologian aihealue Tieteen termipankissa

***
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Geologian aihealue · P.O 64 (Gustaf Hällströmin katu 2) · Helsinki 00014 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp