Copy

Hyvää alkanutta vuotta 2020!

Tiede ja tutkimus menee koko ajan eteenpäin. Tämä vaikuttaa myös tieteessä käytettyihin käsitteisiin. Vanhat käsitteet voivat tulla uudelleen määritellyiksi, vanhentua tai niiden rinnalle voi syntyä täysin uusia käsitteitä.

Tästä syystä tieteellisessä termityössä yksi tärkeä asia on työn jatkuvuus.

Suomen Geologinen Seura päätti kokouksessaan 12.12.2019 perustaa seuran alle Tieteen termipankin geologian aihealueen yhteyshenkilön toimen. Vuonna 2020 yhteyshenkilönä toimii Elina Lehtonen. 

Yhteyshenkilö Suomen geologisen seuran alla tuo toimintaan pitkäjänteisyyttä ja edistää tiedon kulkua geologian aihealueen sisällä, vaikka termityötä aktiivisesti tekevät henkilöt vuosien aikana vaihtuisivat.

Varaa päivä!

Tieteen termipankkki järjestää perjantaina 27.3. klo 13.00 17.00 seminaarin, jossa kuullaan puheenvuoroja Kordelinin säätiön rahoituksella työskennelleiltä tutkijoilta sekä keskustellaan termipankissa tehtävän termityön tulevaisuudesta. Seminaari järjestetään Helsingin yliopiston Kielikeskuksessa.

Seminaarissa on varattu aikaa työpajoille, joissa pohditaan tarkemmin eri aihealueiden erityiskysymyksiä ja suunnitellaan tulevaa termityötä. Olet tervetullut keskustelemaan geologian aihealueeseen liittyen! Geologian aihealueen työpajan sisältö määräytyy osanottajien perusteella ja voit lähettää minulle (elina.lehtonen@helsinki.fi) jo nyt viestin, jos mielessäsi on työpajaan sopiva aihe tai useampi.

Tarkempaa tietoa ja ilmoittautumisohjeet seminaarista julkaistaan myöhemmin.
Keväällä 2020 on tarkoitus jatkaa työtä etenkin rakennusmateriaalien tutkimukseen sekä rakennegeologiaan liittyvien käsitteiden parissa.

Olethan käynyt tarkistamassa löytyykö sinun erikoistumisalasi käsitteitä geologian aihealueen alta ja ovatko niiden määritelmät täsmällisiä?

Terveisin Elina
Tutustu geologian aihealueen ohjesivustoon!
Twitter
Facebook
Website
Geologian aihealue Tieteen termipankissa

Aihealueen koordinaattori:
Elina Lehtonen (elina.lehtonen@helsinki.fi)


***
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Geologian aihealue · P.O 64 (Gustaf Hällströmin katu 2) · Helsinki 00014 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp