De maandelijkse nieuwsbrief van Ennuonline met tips, tools en trends over nieuwe media bij leren en veranderen. Nummer 34- september 2015
 
Kun je de nieuwsbrief niet goed lezen? Lees hem dan hier.
Beste <<Voornaam>>,

Ik heb net in Drive doorgewerkt aan het draaiboek, in Trello nieuwe acties aan het overzicht toegevoegd, in Slack met enkele teamleden ideeën verzameld voor de nieuwe website, en straks volgt een kort Skype-overleg om gezamenlijk de puntjes op de -i- te zetten. Een illustratie van de manier waarop we als netwerk aan de teamhackathon werken.

Zouden jij en je teamgenoten ook slimmer kunnen werken? Doe mee op 15 oktober! Zelf of met 1 of 2 collega's. In deze nieuwsbrief lees je alles over het waarom en hoe van deze teamhackathon.

Sibrenne

Teamfrustraties

Herken je het grote aantal mailtjes over en weer om tot een gezamenlijke afspraak te komen? En dan zit je bij elkaar en bekruipt je al snel het gevoel dat je die tijd beter had kunnen gebruiken. Wij zien veel teams en netwerken worstelen met zaken die slimmer, sneller, efficiënter kunnen.

Stel dat je een vergadermoment online met elkaar voorbereidt. Je hebt al eerste ideeën verzameld middens een online brainstorm en kan tijdens de vergadering gelijk verder. Je werkt samen aan een projectvoorstel dat online staat, waardoor je niet op elkaar hoeft te wachten. Of je hebt een tool die ervoor zorgt dat je veel meer contactmomenten hebt, ook tussen bijeenkomsten door. En dan zo dat iedereen het bericht kan zien en daarop kan reageren. Wat een goed gebruik van de kennis die in het team aanwezig is! Je stemt iets kleins even vlot af, je deelt makkelijker een succesje of een waardevol artikel. 

Waardevolle vergadermomenten, goed benutten van elkaars expertise, minder e-mail en vlot samenwerken aan producten. Wie wil dat nu niet? Doe mee aan de teamhackathon op 15 oktober en zet een stap die past bij jouw team!

Wat kun je verwachten?

 
  • Je werkt met en voor je eigen team;
  • Aan dat wat je met jouw team of netwerk slimmer wilt doen;
  • Er zijn inspirerende voorbeelden in overvloed
  • Je experimenteert met online tools;
  • Ideeën vorm je om naar een werkbare aanpak;
  • Je krijgt ondersteuning van 8 experts;
  • En aan het eind van de dag heb je een tastbaar resultaat waar je mee thuis kunt komen
  • Morgen gelijk aan de slag!

Hier vind je meer informatie over deze dag: teamhackathon op 15 oktober
Aanmelden

Wat vraagt het van een team om online te werken? Relaties opbouwen, informatie delen, besluiten nemen, samenwerken: voorbeelden van groepsprocessen die in een online omgeving een andere dynamiek hebben. Welke tools kun je gebruiken? Hoe maak je je collega's enthousiast? In dit artikel gaan we op deze vragen in. We sluiten af met een aantal positieve invloeden die virtueel werken kunnen hebben op de effectiviteit van teams.
 

Online tools

Padlet, TodaysMeet, Evernote, Pinterest, Slack, Trello. Tools waar je tijdens de #teamhackathon mee kunt experimenteren. Keuze gemaakt? Aan de slag dan! Je kunt er op rekenen dat je met een tastbaar resultaat naar huis gaat, van ingerichte tool tot uitgewerkt teamplan.

Zin om er al wat in te duiken?
Forward
Tweet
Share

26 oktober weer van start 

De leergang 'Ontwerpen en faciliteren van blended leren' blijkt een succes. Vanwege grote vraag start er 26 oktober weer een (net iets minder nieuwe) leergang. Klik hieronder voor meer informatie.
Leergang blended leren

Martin Couzins en Sam Burrough over 'Social Learning

Onlangs begeleidden ze de populaire MOOC over 'Social Learning'. Straks kun je met hen over dit thema in gesprek. Op 7 oktober verzorgen ze met ons een interactief webinar!
 
How to design for social learning?

Teamhackathon 15 oktober met:

 
Martijn Vroemen
Joke van Alten
Mariel Rondeel
Jorick Scheerens
Annette Looijenstijn
Josien Kapma
Joitske Hulsebosch
Sibrenne Wagenaar
Lees meer

Vind en volg ons:

Facebook
Twitter
Website
Email
Pinterest
Copyright © 2015 Ennuonline, All rights reserved.