Copy

Nog twee scholen gaan sparen voor stichting Sparrow

Dit jaar willen we actiever scholen benaderen om een project samen met stichting Sparrow op te zetten. We vertellen op deze scholen over het leven in armoede en het werk van stichting Sparrow. We maken een live verbinding met het studiehuis van stichting Sparrow in de Filipijnen zodat de kinderen vragen kunnen stellen aan de kinderen in de Filipijnen.

We proberen gedurende het gehele project veel interactie te krijgen tussen de leerlingen in Nederland en de studenten in de Filipijnen. Zo worden bijvoorbeeld Raquel en Alexandra gesponsord door twee Nederlandse basisscholen. De leerlingen uit Nederland hebben vragen naar de Filipijnen gestuurd die Raquel en Alexandra beantwoord hebben in een video. Zo beantwoorden zij onder andere de vragen hoe zij het vinden om een schooluniform te dragen en hoe de studiebeurs van stichting Sparrow hen helpt. Het is een erg leuke video geworden, die u hieronder kunt bekijken.

We vinden het erg leuk om dit project op meer scholen te gaan uitvoeren. Kinderen kunnen op deze manier veel leren van kinderen uit een andere cultuur en over het leven in extreme armoede. We merken dat kinderen het door de interactie met de kinderen in de Filipijnen erg leuk en leerzaam vinden.

Als u een juf of meester kent of zelf nog kinderen op school heeft kunt u ons project bij hen onder de aandacht brengen. We zouden u hier erg dankbaar voor zijn!
Video van Raquel en Alexandra.

Vier kinderen zoeken nog een sponsor

Nog vier van onze studenten wachten op een persoonlijk sponsor. Het is voor een student een ontzettende bemoediging om een sponsor te hebben. Op kinderen uit de krottenwijk wordt vaak neergekeken. U kunt laten zien dat ze van waarde zijn. Als zij uiteindelijk een diploma halen hebben zij een grote kans om de armoede achter zich te laten.

Bekijk de profielen van de 4 studenten

Gebedspunt

Vorige week hadden wij op het studiehuis een gesprek met Jasmen, een student van stichting Sparrow. Haar vader heeft een tijd terug een beroerte gehad en is niet meer in staat om te werken als visser. Haar moeder heeft de laatste tijd ontzettend last van haar ogen. Stichting Sparrow helpt haar via het Medisch Fonds. De specialisten hebben nog geen oorzaak voor haar klachten gevonden. Jasmen komt uit een groot gezin en door de problemen moeten zij regelmatig maaltijden overslaan omdat er geen inkomen is. De moeder ziet het de laatste tijd niet meer zitten en loopt soms doelloos rond in de krottenwijk. Wilt u bidden dat de specialisten een oplossing voor de ogen van de moeder van Jasmen vinden en dat er weer een bron van inkomsten komt voor het gezin.
GEEF EEN DONATIE
U kunt ook een donatie in tijd geven. We kunnen ontzettend goed hulp gebruiken. Bijvoorbeeld met bovenstaand scholenproject of kijk eens op https://stichtingsparrow.nl/vacatures/  
 
KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER HET SPONSOREN VAN EEN STUDENT
Copyright © 2019 Alle rechten voorbehouden.


Stichting Sparrow
Kuzemerweg 24
9821 TB Oldekerk

info@stichtingsparrow.nl
www.stichtingsparrow.nl

Bankrekening: NL10 RABO 0111 4800 35
Online doneren via iDEAL

Afmelden 

Email Marketing Powered by Mailchimp