Copy

Plannen voor 2019

Met stichting Sparrow zijn we in de eerste weken van het nieuwe jaar bezig geweest om een lijn uit te zetten voor het aankomende jaar en doelen te stellen die we dit jaar graag willen bereiken. Graag willen we jullie in deze nieuwsbrief meenemen in onze plannen en doelen.

Studiehuis

Ons studiehuis is de kern van ons onderwijsproject. Sinds we het studiehuis hebben opgezet zijn de studieresultaten van onze sponsorstudenten duidelijk omhoog gegaan en behoort zelfs 1/3 van onze studenten tot de top 5% van hun jaargenoten. Verschillende punten van ons studiehuis zijn aan verbetering toe.

Zo kan het soms erg warm worden in het studiehuis. We willen daarom een airco in het studiegedeelte installeren. Hiervoor moeten er verschillende aanpassingen gedaan worden, zoals het plaatsen van andere deuren.

Buiten is de tuin niet overal egaal. Veel activiteiten voor basisschoolkinderen zijn hierdoor niet goed uit te voeren. We willen van de tuin een veilige en rustige plaats creëren door een deel van de grond egaal te maken met cement en daarnaast bloemen en groen aan te brengen.

Tenslotte hebben onze studenten aangegeven dat ze graag meer naslagwerken in het studiehuis willen hebben die ze kunnen gebruiken bij het maken van het huiswerk en het schrijven van projectverslagen. Sommige kinderen zouden het ook geweldig vinden als er boeken zijn die zij kunnen lezen in hun vrije tijd.

Educatieprojecten op scholen in Nederland

Stichting Sparrow geeft al enkele jaren presentaties en gastlessen op scholen over armoede, armoedebestrijding en het belang van onderwijs. Vaak gaat dit samen met sponsoring vanuit de betreffende school. Laatst hebben we tijdens deze lessen een videoverbinding gemaakt met ons studiehuis in de Filipijnen. Leerlingen uit Nederland konden vragen stellen aan onze studenten in de Filipijnen en andersom. Dit was ontzettend leuk. De lessen die we ontwikkeld hebben willen we op meer scholen gaan geven. 

We zoeken hiervoor vrijwilligers die willen helpen met het verzorgen van de lessen en het doorontwikkelen van ons programma. We willen een kwalitatief hoog en educatief programma neerzetten, welke we op inhoud aanpassen op de wensen van de school. Ook kun je ons helpen door scholen te benaderen, zoals de school van je (klein-)kind of misschien werk je zelf op een school.

Vrijwilligers en een kantoor

We hopen dat we in 2019 een team van vrijwilligers mogen krijgen. Het werk van stichting Sparrow groeit en we zouden bij alle werkzaamheden heel goed hulp kunnen gebruiken. We geloven dat het werk van stichting Sparrow nog meer kan groeien als we extra hulp krijgen en dat we op die manier meer kinderen mogen helpen om uit de armoede te ontsnappen. We hebben een vacaturepagina gemaakt met functies waar we hulp in kunnen gebruiken. Als je denkt dat jij ons op een andere manier als vrijwilliger kunt helpen dan horen we ook graag van jou. Ook is het mogelijk om jouw maatschappelijk stage bij stichting Sparrow uit te voeren. 

Verder hopen we in 2019 een klein kantoor te mogen vinden waar we als team onze werkzaam heden mogen uitvoeren. Heb jij een ruimte beschikbaar of heb je een idee voor een ruimte, we horen het graag!

Persoonlijke sponsoring

In 2018 hebben meer dan 20 van onze studenten een persoonlijk sponsor gekregen. We hopen dat begin 2019 al onze studenten een persoonlijk sponsor hebben zodat we in het nieuwe schooljaar een nieuwe groep studenten in ons programma kunnen opnemen.

Lees meer over het sponsoren van een student.
GEEF EEN DONATIE
KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER HET SPONSOREN VAN EEN STUDENT
Copyright © 2019 Alle rechten voorbehouden.


Stichting Sparrow
Kuzemerweg 24
9821 TB Oldekerk

info@stichtingsparrow.nl
www.stichtingsparrow.nl

Bankrekening: NL10 RABO 0111 4800 35
Online doneren via iDEAL

Afmelden 

Email Marketing Powered by Mailchimp