Copy

Bedankt!

Graag wil ik iedereen via dit bericht ontzettend bedanken voor de steun die we mochten ontvangen tijdens de lockdown in de Filipijnen. 

Op het eiland Mindoro wordt gewerkt aan het nieuwe normaal. Langzaam kan er steeds meer. Natuurlijk blijft het leven moeilijk. Dit was het ook voor de quarantainemaatregelen. Maar er komt bij de families in de krottenwijken weer een klein beetje inkomen binnen. Als stichting Sparrow hebben we daarom besloten te stoppen met het grootschalig uitdelen van voedselpakketten. Het is een hele drukke periode geweest de afgelopen maanden. Wat hebben we dankzij jullie veel kunnen doen. We hebben de armste mensen van drie wijken drie maanden lang op regelmatige basis van voedselpakketten kunnen voorzien. We willen jullie hier ontzettend voor bedanken.

Onze studenten hebben een video gemaakt om jullie persoonlijk te bedanken. Zie de video hieronder. Op onze actiepagina kun je veel foto's en video's zien die we hebben gemaakt de afgelopen periode. 

Hoe nu verder?

Tijdens de distributies van de voedselpakketten viel het ons op hoeveel verschil opleiding maakt in het kunnen omgaan met een crisis. Mensen met een afgeronde beroepsopleiding waren vaker in loondienst en konden thuis werken of kregen een gedeelte van hun inkomen doorbetaald. Mensen in de krottenwijken hebben vaak geen opleiding of diploma. Ze werken vaak als zelfstandige met een laag inkomen en hebben weinig of geen reserves. Zij behoren tot de groep mensen die in grote problemen kwam tijdens de coronacrisis.

Onderwijs blijft onze focus
Voor ons was dit een bevestiging dat onderwijs een belangrijke uitweg is uit de armoede. We willen hier met stichting Sparrow op blijven focussen. We doen dit niet alleen door onderwijs financieel mogelijk te maken; onze kracht zit juist in de extra begeleiding. In ons studiehuis kunnen de studenten dagelijks hun huiswerk komen maken. Het is een plek waar studenten elkaar motiveren door het samenwerken aan projecten en opdrachten, en waar ze bemoedigd worden door medewerkers. Een plek waar tieners ontdekken wat ze kunnen en dat onderwijs een stap is richting een weg uit de armoede. We hebben een leerkracht in dienst om bijlessen te geven en sinds kort ook een maatschappelijk werker die de student op andere gebieden kan ondersteunen. Het is een methode die we in de loop van de jaren hebben ontwikkeld en de methode werkt. Studenten van stichting Sparrow stoppen minder vaak met hun studie en een derde van onze studenten behoort tot de top van hun klas. 

Doelen 2020
We hebben als doel om dit jaar te verdubbelen in het aantal kinderen in ons onderwijsprogramma. Remco werkte al voltijd voor de stichting. Dankzij een groep persoonlijke sponsors zal Ellie ook meer tijd aan Sparrow gaan geven. We hopen door deze investering in tijd harder te mogen groeien en meer impact te kunnen maken in de Filipijnen. We hopen dat u ons hierbij wilt helpen. Dit kan financieel door bijvoorbeeld een student te sponsoren, maar het kan ook door te helpen met stichting Sparrow meer naamsbekendheid te geven, ons aan te dragen als diaconaal project in de kerk of bij vrienden. En we kunnen ook heel goed praktische hulp gebruiken op ons kantoor met allerlei taken. Neem hierover gerust contact met ons op.

Aanmeldingsdagen

In de Filipijnen hebben we verschillende aanmeldingsdagen georganiseerd waar men zich kon aanmelden voor een studiebeurs. Vanwege de coronamaatregelen hebben we de aanmeldingsdagen in overleg gehouden met het stadsbestuur, wijkbestuur en de afdeling onderwijs van de provincie. De mensen moesten zich vooraf melden en kregen dan een tijdsslot waarin ze naar het wijkhuis mochten komen. Hier werden de vragenlijsten ingevuld en de interviews afgenomen. Er werd hierbij rekening gehouden met de coronamaatregelen. Elke student heeft ook een huisbezoek gehad. In de aankomende weken zal er een selectie gemaakt worden welke studenten voldoen aan de voorwaarden en wie worden opgenomen in het Sparrow programma.

SPONSOR EEN STUDENT

Word een persoonlijk sponsor van een student 
of 
Doneer eenmalig aan ons onderwijsproject

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER HET
PERSOONLIJK SPONSOREN VAN EEN STUDENT

Facebook
YouTube
Instagram
LinkedIn
Twitter
stichting Sparrow
Copyright © 2020 Alle rechten voorbehouden.


Stichting Sparrow
Kuzemerweg 24
9821 TB Oldekerk

info@stichtingsparrow.nl
www.stichtingsparrow.nl

Bankrekening: NL10 RABO 0111 4800 35
Online doneren via iDEAL

Afmelden 

Email Marketing Powered by Mailchimp