Copy

Waarom zet stichting Sparrow zich in voor onderwijs?

Een bekende uitspraak van Nelson Mandela is dat onderwijs het krachtigste wapen is om de wereld te veranderen. Onderwijs heeft impact en dit ziet Stichting Sparrow ook terug bij haar eigen studenten. Al onze afgestudeerde studenten hebben een baan gekregen met een inkomen boven de armoedegrens. 

De impact van toegang tot onderwijs op een student en zijn leefomgeving is ook in verschillende onderzoeken naar voren gekomen. Hieronder lees je enkele conclusies van deze onderzoeken. Op onze projectpagina over onderwijs staan nog meer conclusies. 

Toegang tot onderwijs heeft dus een grote impact op het leven van een student. Voor organisaties zijn er verschillende manieren om kinderen aan onderwijs te helpen. Met veel geld kan je grote groepen kinderen toegang tot onderwijs geven, bijvoorbeeld met scholarships of het bouwen van scholen. Stichting Sparrow heeft in de jaren een eigen aanpak ontwikkeld die zich richt op het kind.

Wij geloven dat armoede niet je identiteit bepaalt. En dat hulp geven zich niet in schema’s laat drukken. Elke persoon is anders en elke persoon heeft hulp op een andere manier nodig. Dit zie je ook in het leren terug. Elk kind leert op een andere manier. Wij willen via ons studiehuis op maat gemaakte hulp bieden zodat elk kind in ons programma een diploma krijgt op zijn of haar hoogst haalbare niveau. Hiervoor proberen we een relatie op te bouwen met het kind en zijn familie. We gaan regelmatig op huisbezoek en bezoeken de scholen. We bieden huiswerkbegeleiding en helpen bij moeilijke vakken. Dit is fijn als je ouders dit niet kunnen omdat zij bijvoorbeeld alleen een basisschooldiploma hebben. We zien hier de resultaten van terug. Meer dan 30% van onze studenten behoort tot de beste studenten van zijn of haar klas. Dit beste zijn vinden we mooi maar is niet belangrijk. We willen dat geen een kind in armoede hoeft te leven. En als voor sommige kinderen dit een intensieve en tijdrovende taak is dan willen we hiervoor gaan. Want wij geloven dat elk kind iets moois en unieks in zich heeft. En dat wil stichting Sparrow eruit halen!
 Vermindert armoede
 
Een jaar extra onderwijs doet het persoonlijk inkomen tot 10% stijgen.


Voorkomt dwerggroei
 
Als alle moeders de basisschool zouden afronden dan zouden 1,7 miljoen kinderen geen dwerggroei krijgen door ondervoeding in de jongste kindertijd.


Redt levens
 
Een kind van een moeder die kan lezen heeft 50% meer kans om ouder dan 5 jaar te worden.

Laatste nieuwsberichten

Naar het Bulusan Park met onze oudste studenten
 
In de Filipijnen hadden onze studenten een semestral break, een week vakantie. Met onze oudste studenten zijn we een dagje uit geweest om het eerste semester feestelijk af te sluiten. We zijn naar het Bulusan park geweest. Een natuurpark met daarbij een mini zoo.

Lees meer en bekijk de foto's
Schoolbezoeken
 
Afgelopen week hebben medewerkers van stichting Sparrow verschillende scholen van onze studenten bezocht en gesproken met de leerkrachten.Het is goed om contact met de scholen en leerkrachten te hebben, maar het is ook ontzettend leuk om de leerlingen in hun schoolsetting te zien.

Lees meer en bekijk de foto's
Brieven van studenten
 
In het studiehuis hebben vele studenten vorige week een brief naar hun sponsor geschreven. Deze zijn of worden binnenkort naar hun sponsors opgestuurd. Veel studenten die geen sponsor hebben schrijven een brief naar Sparrow. Persoonlijk vind ik het ontzettend mooi om deze brieven te lezen.

Lees meer en bekijk de foto's
Basisschoolleerlingen van stichting Sparrow winnen onderscheidingen
 
In augustus vinden op de scholen in de Filipijnen de eerste beoordelingen plaats. Traditioneel worden er dan ook onderscheidingen aan goed presterende leerlingen gegeven. Afgelopen week mochten verschillende basisschoolkinderen van stichting Sparrow een onderscheiding in ontvangst nemen. 

Lees meer en bekijk de foto's
STEUN ONS WERK

OF KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER HET
PERSOONLIJK SPONSOREN VAN EEN STUDENT

Facebook
YouTube
Instagram
LinkedIn
Twitter
stichting Sparrow
Copyright © 2019 Alle rechten voorbehouden.


Stichting Sparrow
Kuzemerweg 24
9821 TB Oldekerk

info@stichtingsparrow.nl
www.stichtingsparrow.nl

Bankrekening: NL10 RABO 0111 4800 35
Online doneren via iDEAL

Afmelden 

Email Marketing Powered by Mailchimp