Copy

De verplichte quarantaine maakt
mensen wanhopig

Afgelopen weekend mochten we onze vierde distributie van voedselpakketten verzorgen. Bij deze distributie zijn we ook weer bij onze eigen studenten langs geweest. We hebben veel contact via messenger met onze studenten. De studenten die geen telefoon in de familie hebben wonen vaak wel bij een student in de buurt die dit wel heeft. Zo hebben we al onze studenten goed in het oog. Toch kun je de situatie pas echt goed proeven als je elkaar weer even ziet.


De situatie wordt steeds moeilijker
Onze studenten en de andere mensen in de krottenwijk hebben het echt moeilijk. Hun inkomen is weggevallen en ze zijn afhankelijk van hulp geworden. De Filipijnse overheid ziet dit ook en heeft hulpprogramma’s opgezet, maar hun middelen zijn te beperkt voor de grote groep mensen waarbij het inkomen weggevallen is. In sommige kranten wordt afgevraagd of de quarantaine maatregelen niet voor meer slachtoffers gaan zorgen dan het coronavirus zelf. Moeilijk, want de gezondheidszorg kan de druk nu al niet aan. Veel ziekenhuizen nemen geen patiënten meer aan omdat ze geen plek meer hebben. Hoe gaat zich dat ontwikkelen als het virus meer om zich heen gaat grijpen?


Producten raken op in de winkels en verse producten worden duurder
Ook de voedselhulp van stichting Sparrow wordt moeilijker. We zijn bezig met de inkopen voor onze vijfde distributie. Maar het wordt moeilijk om sommige producten te krijgen. Blikjes en noodles zijn op, verse groente wordt duurder. Onze medewerkers zijn druk om het allemaal goed voor elkaar te krijgen. Vanwege de goede banden met de wijkbestuurders en de politie is het reizen naar de krottenwijken en de winkels geen probleem.


Vandaag werd bekend dat de quarantaine met een maand verlengd wordt
We hebben ontzettend veel donaties binnen gekregen. Veel daarvan is al uitgegeven. We willen doorgaan met het uitdelen van voedselpakketten. Zeker nu vandaag bekend werd dat de quarantaine verlengd wordt tot en met 30 april. Mensen hebben de voedselpakketten nu nog meer nodig dan in het begin. Wil jij ons hierbij helpen? Maak dan gebruik van de donatieknoppen hieronder. Je kunt dan met iDEAL doneren. Houd onze actiepagina in de gaten voor updates en stel gerust vragen per e-mail, WhatsApp of in een telefoongesprek.

GEEF EEN GEZIN EEN WEEK ETEN

Geef eten aan één gezin
Geef eten aan twee gezinnen
Geef eten aan vijf gezinnen
KIES ZELF EEN BEDRAG

BEDANKT VOOR JOUW STEUN

Houd onze actiepagina in de gaten voor updates over onze noodactie

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER HET
PERSOONLIJK SPONSOREN VAN EEN STUDENT

Facebook
YouTube
Instagram
LinkedIn
Twitter
stichting Sparrow
Copyright © 2020 Alle rechten voorbehouden.


Stichting Sparrow
Kuzemerweg 24
9821 TB Oldekerk

info@stichtingsparrow.nl
www.stichtingsparrow.nl

Bankrekening: NL10 RABO 0111 4800 35
Online doneren via iDEAL

Afmelden 

Email Marketing Powered by Mailchimp