Copy

Hoe gaat het met jullie projecten?

We krijgen steeds meer de vraag hoe het gaat met onze projecten. Gaan ze nog door, want veel andere organisaties moeten hun projecten sluiten vanwege de corona epidemie en door de daarbij horende maatregelen.

Gelukkig hebben we onze projecten kunnen aanpassen aan de coronamaatregelen. We hebben dit in overleg gedaan met de lokale overheid en het provinciale ministerie van onderwijs. Zo waren de aanmelddagen voor een studiebeurs ontzettend strak georganiseerd. Er golden veel veiligheidsregels, waar streng op gecontroleerd werd.

Na de aanmelddagen hadden we een grote groep nieuwe studenten, maar de scholen waren nog steeds gesloten. De quarantaine is streng in de Filipijnen en kinderen tot 18 jaar hebben geen bewegingsruimte en moeten nu nog steeds verplicht thuis blijven. Zij zitten al thuis sinds maart dit jaar.

Thuisonderwijs
Gelukkig kwam in september het lang verwachte nieuws; de scholen gaan weer beginnen! Er is een thuisscholingssysteem opgezet via online onderwijs en lessen op papier. Vanaf de eerste geruchten hebben we overlegd met de verschillende overheden en scholen. We hebben gekeken wat er nodig was voor onze sponsorkinderen. Sommigen moesten verplicht online onderwijs volgen. Hier hebben we een internetverbinding op mobiele telefoons voor geregeld. Sunshine zit op de middelbare school in een speciale wetenschap sectie en voor haar hebben we kunnen regelen dat ze de online lessen in het studiehuis mag komen volgen. De andere sponsorkinderen kregen hun schoolbenodigdheden allemaal thuis afgeleverd. Dus meer dan 100 huisbezoeken

Het mooiste nieuws
Al snel kwam ook het mooiste nieuws: stichting Sparrow kreeg toestemming om in de wijken buiten bijlessen te geven voor kleine groepen kinderen. Wat ontzettend mooi. We zijn ontzettend dankbaar dat we deze toestemming hebben. De kinderen die wij helpen leven in extreme armoede. Juist deze kinderen stoppen vaker met school. Ons onderwijsprogramma is erop gericht om een relatie met de kinderen op te bouwen, hen te bemoedigen en te helpen op school en maatschappelijk gebied. Door het onderwijsprogramma van stichting Sparrow stoppen onze sponsorkinderen minder vaak met hun studie en halen ze betere resultaten. Nu we onze sponsorkinderen toch regelmatig blijven zien hopen we dat we alle kinderen gemotiveerd kunnen houden en dat ze geen leerachterstanden oplopen. Onze medewerkers geven nu dagelijks les in de wijk. Dit vinden zij wel zwaar. Shandra, leerkracht van stichting Sparrow, vertelt:

“Lesgeven is nooit makkelijk, maar het geeft altijd voldoening. Het vraagt veel moed om nu les te geven in deze situatie.”

Quarantaine dagboek

Elke week maakt een sponsorkind van stichting Sparrow een video over haar of zijn leven in quarantaine. We publiceren deze video’s elke woensdag op onze facebookpagina.

Even voorstellen...nieuw teamlid Jeralyn

De 23-jarige Jeralyn doorliep met succes het ondersteuningsprogramma van Stichting Sparrow, vond een goede baan in de marketing, maar maakte onlangs de stap om fulltime aan de slag te gaan voor Sparrow om meer studenten de kans te geven op een hoopvolle toekomst.
 
Dit artikel van Tekstbureau Kroes staat in onze nieuwste papieren nieuwsbrief. Zou u ook graag de papieren nieuwsbrief willen ontvangen? Regel dan zelf uw abonnement op onze website

Nieuwe sponsorkinderen

We zijn hard op zoek naar mensen die het onderwijs willen sponsoren van onze sponsorkinderen. Voor 25 euro per maand sponsort u al een kind en helpt u hem of haar naar een leven zonder armoede.

Luis Jomer
 
Luis Jomer is 8 jaar oud en gaat naar groep 5 van de basisschool. Hij houdt van tekenen en schrijven. Luis Jomer wil later bij de politie werken.
 

Marinette
 
Marinette is 12 jaar en gaat naar de eerste klas van de middelbare school. Haar favoriete vakken zijn wiskunde en Filipijns. Marinette wil later docent worden. 
 

Raynalin
 
Raynalin is 12 jaar oud en gaat naar de eerste klas van de middelbare school. Haar favoriete vak is wiskunde. Raynalin wil later dokter worden
 
MEER KINDEREN

Laatste nieuwsberichten

STEUN STICHTING SPARROW

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER HET
PERSOONLIJK SPONSOREN VAN EEN KIND

Facebook
YouTube
Instagram
LinkedIn
Twitter
stichting Sparrow
Copyright © 2020 Alle rechten voorbehouden.


Stichting Sparrow
Kuzemerweg 24
9821 TB Oldekerk

info@stichtingsparrow.nl
www.stichtingsparrow.nl

Bankrekening: NL10 RABO 0111 4800 35
Online doneren via iDEAL

Afmelden 

Email Marketing Powered by Mailchimp