Copy

STEENWORP #10 // KiWR1, KiWR2,Store, KiZH, Vrijwilliger, Gezocht
 

STEENWORP // Online magazine // 6
Share
Forward

Kunst in de Wachtruimte is een experimenteel kunstproject dat de wachtervaring wil veraangenamen. Vanaf 1 november 2016 zijn twee expo's te zien, in de wachtruimte van de huisartsenpraktijk Besard-Pelgroms en van psycholoog Maarten Dheedene. Deze kunt u bezoeken op zondag 5 maart tijdens de opendeurdagen. Ook welkom in David Store.

  • Kunst in de Wachtruimte bij artsenduo, ZON 5 MAR, 11-18U
  • Kunst in de Wachtruimte bij psycholoog, ZO 5 MAR, 11-18U
  • DAVID Store, expo Tom De Visscher en Julie Scheurweghs
  • Kunst in het ziekenhuis Maria Middelares, ZO 23 APR, 10-18U
  • Vrijwilliger in de kijker...Lenore 
  • Vrijwilliger gezocht !
Kunst in de Wachtruimte bij artsenduo, ZON 5 MAR, 11-18U
Julie Scheurweghs (°1988, BE) verkent in haar oeuvre de menselijke natuur via fotografie, tekeningen en installaties. Haar kunstwerken zijn doordrongen van de tegenstellingen tussen dood en leven, ziekte en herstel. Zo staan de werken in ISO-Betadine voor de innerlijke strijd van de mens. En is de abstracte structuur van het doolhofpatroon ontstaan uit een artistiek proces van meditatie. Scheurweghs’ inspiratiebron zijn medisch-wetenschappelijke archieven en eigen ervaringen. 
Lees meer ©Julie Scheurweghs
Kunst in de Wachtruimte bij psycholoog, ZO 5 MAR, 11-18U
Fotograaf Tom De Visscher (1977, BE) leunt nauw aan bij de beeldende kunsten. Gekend is zijn serie strandbeelden vol fantastische figuren zoals centauren, dwergen en wolkenmakers. Minder surrealistisch maar tevens geregisseerd is zijn reeks portretten van hysterische, boze en huilende vrouwen. Emoties, situaties of herinneringen ensceneert hij met elementen uit het theater. Het resultaat is een tijdloos verhaal met een vleugje drama, nostalgie en romantiek.
Lees meer © Tom De Visscher
DAVID Store, expo Tom De Visscher en Julie Scheurweghs
Tom De Visscher was onze eerste gast in de Store-formule en hij maakte ook deel uit van de expo I AM HURT. Hij komt terug in deze Store terug met een fotoreeks over mensen aan zee. Ook Julie Scheurweghs maakte deel uit van de expo I AM HURT. Centraal in haar werk staat het menselijk lichaam en dit in diverse fasen van het leven
Lees meer © Eden Collin
 
/!\

 "Het geheim van de kunst is daarin gelegen, dat men niet zoekt, maar vindt.  Pablo Picasso

Kunst in het ziekenhuis Maria Middelares, ZO 23 APR, 10-18U
In de kunstnierafdeling van het AZ Maria Middelares vonden meer dan 60 workshops plaats. Deze waren gericht op kunsttherapie en beleving van beeldende kunst. Het resultaat is een origineel kunstwerk dat is ontstaan rond het bed van dialysepatiënten in dialoog met het werk van kunstenaar Franco Angeloni. Ter gelegenheid van Erfgoeddag geven we het kunstwerk een bestemming in de afdeling. Inhuldiging om 11 uur.
Lees meer ©Franco Angeloni
Vrijwilliger in de kijker...Lenore
Lenore studeerde Taal- en Letterkunde (Engels-Italiaans) aan de UGent en Culturele Studies aan de KU Leuven. In haar thesis onderzocht ze schaamte als machtsmiddel dat mensen met een fysieke, cognitieve of psychologische kwetsbaarheid treft. Tevens bestudeerde ze hoe de kunsten een medium kunnen bieden om schaamte voorbij te gaan. Kunst speelt een belangrijke rol in het zorg dragen voor zichzelf: in een creatieve context vindt men nieuwe betekenissen en exploreert men een andere benadering van het zelf.

Lees meer ©Lenore Lampens
Vrijwilliger gezocht !
Vrijwilligerswerk in de artistieke sector is vaak de start om ervaring op te doen in uiteenlopende domeinen en zelfstandig te werken. Zo ook in DAVID vzw. We zoeken medewerkers voor:
1. medewerking in het project Kunst in de Wachtruimte
2. communicatie en P.R. 
3. ICT
Herkent u zich in één van de taken en wil u een nieuw profiel aanmaken, neem dan contact op met ons.

Lees meer ©internet
MET DANK AAN
Joachim, Lenore, Eden, Patricia en Anthony

Colofon
Tekst: Astrid
ICT: Joachim

Copyright © *2017* DAVID vzw, All rights reserved.
STEENWORP/STONE'S THROW
www.david-vzw.be
DAVID vzw
Phoenixstraat 148
9000 Gent

unsubscribe from this list   update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp