Copy
Suomen Teatterit ry:n jäsentiedote teattereille
www.suomenteatterit.fi   I  www.facebook.com/suomenteatterit
Suomen Teatterit - Finlands Teatrar ry

Jäsentiedote huhtikuu 2015


Suomen Teatterit – Finlands Teatrar ry (STEFI)

 

STEFI:n uutisia

 • Suomen Teatterit ry:n vuosikokous Kuopion kaupunginteatterissa 22.- 23.4.2015

 • Vuosikokouksen yleisöseminaarin aiheena teatteritalojen peruskorjaus 22.4.2015

Tapahtumat

 • Saavutettavaa lastenkulttuuria - foorumi ammattilaisille Helsingissä 16.4.2015

 • Luova Eurooppa & esittävät taiteet Helsingissä 28.4.2015

Koulutukset

 • Markkinointi- ja viestintäkoulutus: Tehoa tekstiin ja kirjoitustyöhön 12.-13.5.2015

 • Temen luottamusmieskoulutus 18.-19.5.2015

Teatterialan uutisia

 • OKM: Kulttuuritilojen peruskorjaukset ja perustamishankkeet haussa 29.5.2015 saakka

 • Pienituloisille maksuttomia pääsylippuja Kaikukortilla

Hakuja

 • Jyväskylän kaupunginteatteri hakee johtajaa
   STEFI:n uutisia

 

Suomen Teatterit ry:n vuosikokous Kuopion kaupunginteatterissa 22.-23.4.2015

Suomen Teatterit ry:n sääntömääräinen vuosikokous järjestetään 22.-23.4.2015 Kuopion kaupunginteatterissa. Kutsu kokousmateriaaleineen on toimitettu jäsenteattereille viikolla 14.

Varsinainen vuosikokous järjestetään torstaina 23.4.2015. Vuosikokouksen yhteydessä torstaina järjestettävät keskustelutilaisuuden aiheita ovat Tanssi kiertää -hankkeen edistyminen, STEFI:n strategia 2015-, Kansallisten peliyhtiömonopolien yhdistämishanke, OKM:n tuloksellisuuslaskenta 2015 ja Teoston oikeuksienhallinnointi. Keskiviikkona 22.4. ohjelmassa on avoin yleisöseminaari sekä iltaosuus esitysten ja kaupungin vastaanoton merkeissä.

Ilmoittautumiset to 9.4. mennessä tämän linkin kautta.

Edustajien valtakirjat tulee toimittaa liiton toimistoon tiistaihin 14.4. mennessä tai esittää kokouspaikalla ilmoittautumisen yhteydessä.

Aika: 22.4.-23.4.2015
Paikka: Maria-näyttämö, Kuopion kaupunginteatteri, Niiralankatu 2, 70600 Kuopio
Ohjelma: Vuosikokouksen ohjelma (pdf)
Lisätiedot: järjestöasiantuntija Hanna-Reetta Schreck:
hanna-reetta.schreck(at)suomenteatterit.fi, 09 25112150

 

Vuosikokouksen yleisöseminaarin aiheena teatteritalojen peruskorjaus 22.4.2015

Suomen Teatterit ry:n vuosikokouksen yhteydessä järjestetään yleisölle avoin seminaari Kuopion kaupunginteatterissa. Seminaari käsittelee teatteritalojen peruskorjausta ja tilaisuudessa käydään case-esimerkkeinä läpi Kuopion kaupunginteatterin ja Rovaniemen teatterin peruskorjaushankkeita ja keskustellaan teatteritalojen peruskorjausten tarpeesta, vaikutuksesta kiinteistömenoihin ja teattereiden toimintamäärärahoihin. Tämän jälkeen yleisöllä on mahdollisuus osallistua Kuopion uuden teatteritalon esittelykierrokselle.

Seminaarin ohjelma (pdf)

Aika: Ke 22.4. klo 13:30- 15:30
Paikka: Kuopion kaupunginteatteri, Niiralankatu 2, 70600 Kuopio
 
 

Tapahtumat

 

Saavutettavaa lastenkulttuuria - foorumi ammattilaisille to 16.4.2015

Mitä on saavutettavuus? Millaisten projektien parissa ammattilaiset työskentelevät? Tilaisuus on suunnattu lastenkulttuurin ja taidekentän ammattilaisille, lasten ja nuorten parissa työskenteleville sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Foorumin ohjelma koostuu case-esittelyistä ja keskustelusta. Tilaisuuden alustajana toimii saavutettavuusasiantuntija Aura Linnapuomi Kulttuuria kaikille -palvelusta ja keskustelua vetää Tanssiteatteri Hurjaruuthin teatteripedagogi, tiedottaja & yleisötyövastaava Pisko Aunola.
 
Foorumi on osa Ruutia!-festivaalin ohjelmaa. Tanssiteatteri Hurjaruuthin emännöimä Ruutia! kansainvälinen tanssifestivaali lapsille ja nuorille järjestetään Kaapelitehtaalla 14.–18.4.2015.
 
Lisätietoa foorumin ohjelmasta ja keskustelijoista festivaalin sivuilla.
 
Aika: To 16.4. klo 12–15
Paikka: Tanssiteatteri Hurjaruuth Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 A, 00180 Helsinki
Ilmoittautumiset: Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Osallistujia pyydetään ilmoittautumaan kahvitarjoilun mitoittamiseksi 14.4.2015 mennessä: pisko.aunola(at)hurjaruuth.fi tai puh. 044 788 7012.
 

Luova Eurooppa & esittävät taiteet Helsingissä ti 28.4.2015

Teatterin, tanssin ja sirkuksen organisaatioille suunnatussa tilaisuudessa kerrotaan Luovan Euroopan rahoituksesta, millaista EU-rahoitusta on tarjolla esittävän taiteen eurooppalaiseen yhteistyöhön ja minkälaisia kokemuksia suomalaisilla toimijoilla on EU -rahoituksesta. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan! Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä CIMO sekä Teatterin, Tanssin ja Sirkuksen tiedotuskeskukset.

Tilaisuuden ohjelma

Aika: Ti 28.4. klo 12:30-17
Paikka: TING-sali, Pohjoismainen kulttuuripiste, Kaisaniemenkatu 9, Helsinki
Ilmoittautumiset: 21.4. mennessä tämän linkin kautta
Lisätietoja & yhteydenotot: kulttuuri(at)cimo.fi
 
 

Koulutukset

 

Markkinointi- ja viestintäkoulutus: Tehoa tekstiin ja kirjoitustyöhön

Suomen Teatterit ry:n viestintä- ja markkinointikoulutuksessa 2015 paneudutaan kielenhuoltoon, omaan kirjoittamiseen ja myyvän tekstin sekä verkkokielen kehittämiseen. Kouluttajana toimii seniorikonsultti ja toimittaja Jyrki Tuominen Scriptio Oy:sta.

Koulutuksen kuvaus

Tehoa tekstiin ja kirjoitustyöhön -koulutus pureutuu kirjoittamiseen kahdesta näkökulmasta. Perehdymme prosessinomaiseen kirjoittamisen malliin, jonka avulla itse kirjoitustyö voi olla entistä helpompaa, nopeampaa ja samalla myös lopputulokseltaan laadukkaampaa.

Päähuomio kohdistuu kuitenkin lukijaan. Minkälaista tekstin pitää olla, että se olisi lukijalle tehokasta, kiinnostavaa ja ennen kaikkea vaikuttavaa? Keskitymme hyvään tekstiin ja lukijan huomioimiseen eri viestintäkanavissa, kuten nettisivuilla, sosiaalisessa mediassa, uutiskirjeissä, esitteissä ja tiedotteissa ja opimme, miten verkkoympäristön ja verkkolukijan vaatimusten pitää näkyä tekstin sisällössä ja muodossa.

Ohjelma: Tehoa tekstiin ja kirjoitustyöhön 2015
Ilmoittautumiset koulutukseen tämän linkin kautta.

Aika: Ti 12.5.- Ke 13.5.2015
Paikka: Kouvolan Teatteri, Salpausselänkatu 38, Kouvola
Osallistumismaksu ja ilmoittautuminen: 125 eur/hlö (sis. koulutuksen, materiaalit ja kahvitukset). Lounaat ovat omakustanteisia.
Lisätietoja: Järjestöasiantuntija, info(at)suomenteatterit.fi, puh. 09 2511 2150


Temen luottamusmieskoulutus

Teatteri- ja mediatyöntekijät ry järjestää toukokuussa luottamismieskurssin Tallinnassa. Kurssi on Suomen Teatterit ry:n ja Palvelualojen työnantajien hyväksymää työehtosopimusten mukaista luottamusmieskoulutusta.

Koulutuksen ohjelma ja lisätiedot (pdf)

Aika: ma 18.5- ti 19.5.2015
Paikka: Tallink City Hotel, A. Laikamaa 5, Tallinna
Hinta: 295 €
Ilmoittautuminen 17.4. mennessä: risto.lehikoinen(at)teme.fi

 
 

Teatterialan uutisia

 

OKM: Kulttuuritilojen peruskorjaukset ja perustamishankkeet haussa 29.5.2015 saakka

Avustukset on tarkoitettu kuntien kulttuuritoimintalaissa tarkoitetun kulttuuritoimintaa varten tarvittavavan tilan, museolaissa tarkoitetun museon, teatteri- ja orkesterilaissa  tarkoitetun teatterin ja orkesterin sekä taiteilijatilojen peruskorjaushankkeisiin.

Ministeriön keskeinen tavoite on tukea kulttuuritilojen työllisyyttä lisääviä peruskorjaushankkeita ja muusta käytöstä vapautuvan rakennuskannan muuttamista kulttuurikäyttöön.

Avustusta voidaan myöntää tilojen rakentamiseen, hankkimiseen ja peruskorjaukseen. Hankkeeseen voi sisältyä mainittuihin toimenpiteisiin liittyvää irtaimen omaisuuden hankintaa. Ensisijaisesti avustuksia myönnetään peruskorjaushankkeisiin.

Avustusta voidaan myöntää kunnille, kuntayhtymille, kuntien hallinnassa oleville yhteisöille, säätiöille, yhdistyksille sekä valtionosuuslaitoksien ylläpitäjille. Avustusta ei myönnetä valtiolle, seurakunnille, uskonnollisille yhteisöille eikä yksityisille henkilöille.

Ennen avustuksen hakemista opetus- ja kulttuuriministeriöltä hakijan on syytä selvittää mahdollisuudet saada avustusta Euroopan Unionin rakennerahasto-ohjelmista.

Tarkemmat tiedot ja hakuohjeet OKM:n sivuilla.
Hakuaika päättyy 29.5.2015
Lisätietoja: Tiina Eerikäinen, puh. 0295 3 30081, etunimi.sukunimi(at)minedu.fi


Pienituloisille maksuttomia pääsylippuja Kaikukortilla

Pientuloiset voivat jatkossa käyttää espoolaisia kulttuuripalveluja maksutta. Kaupungissa kokeillaan 1.4. alkaen Kaikukorttia, joka on espoolaisten sosiaalialan yhteisöjen asiakkaille ja heidän lapsilleen suunnattu uusi alennuskortti. Kortilla etuja saa kahdeksasta espoolaisesta kulttuurikohteesta. Suomen Teatterit ry:n jäsenistä mukana ovat Unga Teatern, Tanssiteatteri Glims & Gloms sekä Espoon kaupunginteatteri.

Espoo on ensimmäinen kunta, jossa Kaikukorttia kokeillaan. Kortin kokeiluvaihe kestää vuoden 2015 loppuun ja kokeilussa tehdään yhteistyötä myös Espoon kulttuurikaveri -toiminnan kanssa. Kulttuurikaverit ovat koulutettuja vapaaehtoisia, jotka tarjoavat juttuseuraansa ja esimerkiksi apua liikkumiseen kulttuurikohteissa.
 
Kaikukorttia kokeillaan vuoden 2015 jälkeen myös muualla Suomessa ja se on tarkoitus ottaa asteittain pysyvään käyttöön koko maassa. Kaikukortti-kokeilua koordinoi Kulttuuria kaikille -palvelu.

Lisätietoja: www.kulttuuriakaikille.fi/kaikukortti
Hankkeen yhteyshenkilö: Aura Linnapuomi:
aura.linnapuomi(at)cultureforall.fi, puh: 040 931 0576
 


Hakuja

Jyväskylän kaupunginteatteri hakee johtajaa


Teatterinjohtajan tehtäviin kuuluu johtaa Jyväskylän kaupunginteatterin toimintaa, päättää ohjelmistosta, vastata toiminnan suunnittelusta, valvonnasta ja tuloksellisuudesta sekä talousarvion toteutumisen suunnittelu ja valvonta. Teatterinjohtaja toimii teatterin edustajana kunnallisella, valtakunnallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Viran kelpoisuusehtona on ylempi korkeakoulututkinto tai muu virkaan soveltuva koulutus sekä hyvä teatterialan tuntemus. Teatterinjohtajan virka täytetään 5 + 3 vuoden määräajaksi 1.8.2015 alkaen tai sopimuksen mukaan. Haku tehtävään on avoinna ja päättyy 15.4.

Lue työpaikkailmoitus kokonaisuudessaan Jyväskylän kaupungin sivuilla.
 
 

Suomen Teatterit ry:n ajankohtaiset uutiset

Suomen Teatterit ry:n tiedotteet ja uutiset löytyvät osoitteesta www.suomenteatterit.fi. Jaamme ajankohtaista tietoa teatterialasta ja järjestön toiminnasta myös Facebook-sivullamme.

Uutiskirje on lähetetty Suomen Teatterit ry:n jäsenrekisterissä olevien teatterien edustajille.
Copyright © 2015 Suomen Teatterit ry, All rights reserved.

Suomen Teatterit ry
Meritullinkatu 33 G 2
00170 Helsinki
puh. 09-2511 2150
info@suomenteatterit.fi

www.suomenteatterit.fi
Email Marketing Powered by Mailchimp