Copy
Suomen Teatterit ry:n jäsentiedote teattereille
www.suomenteatterit.fi   I  www.facebook.com/suomenteatterit
Suomen Teatterit - Finlands Teatrar ry

Jäsentiedote kesäkuu 2015


Suomen Teatterit – Finlands Teatrar ry (STEFI)

 

STEFI:n uutisia

  • STEFI Tampereen Teatterikesässä 7.-8.8.2015

Tapahtumat

  • Teatteri- ja tapahtumatuotantopäivät 17.-18.8.2015 Oulun kaupunginteatterissa

  • Grön teater - framtidens estetik -seminarium 7.9.2015 i Helsingfors

Koulutukset

  • Konfliktinhallinnan työkaluja esimiehille Kuopiossa 22.-23.9.2015

  • Esimiestyö ammattina -koulutus Helsingissä 22.9.2015 - 12.11.2015

Teatterialan uutisia

  • Kulttuuria kaikille -palvelu julkaisi oppaan kulttuurikohteen saavutettavuudesta viestimiseen

  • Työterveyslaitos selvitti tehostesavujen haittavaikutuksia

Hakuja

  • OPSTART - Pohjoismaisen kulttuurirahaston uusi pika-apuraha pohjoismaisen yhteistyön käynnistämiseen

  • Satakielikuukauden 2016 ohjelmahaku avattu/ Anmäl ditt evenemang till Satakielikuukausi 2016

 


STEFI:n uutisia

STEFI Tampereen teatterikesässä 7.8.-8.8.2015

Muuttuva työ ja toimeentulo – "Aina joku tulee ilmaiseksi” -seminaari pe 7.8.2015

STEFI:n, Teme:n, Teatterikeskuksen, Näyttelijäliiton ja TINFO:n yhdessä järjestämässä Teatterikesän kaikille avoimessa seminaarissa tarkastellaan tänä vuonna teatterialan työkentän muutosta erityisesti freelancereiden näkökulmasta. Mitä muuttuva työ tarkoittaa taiteilijan toimeentulon ja sosiaaliturvan kannalta?

Keynote-puhujina Tarja Cronberg ja Jaakko Kiander. Tilaisuuden tarkempi ohjelma julkistetaan kesäkuussa.

Aika: perjantai 7.8. klo 10-13.15
Paikka: Pääkirjasto Metso, Pietilä sali, Pirkankatu 2, 33210 Tampere
Ei ennakkoilmoittautumista.STEFI:n puheenjohtajaseminaari la 8.8.2015

Suomen Teatterit ry:n perinteisen puheenjohtajaseminaarin aiheena on näyttämötaiteen lipunmyynnin kehitys ja tulevaisuus. Seminaarissa pyritään analysoimaan keskeiset vaikuttavat syyt näyttämötaiteen lipunmyynnissä vuoden 2013 jälkeen tapahtuneeseen kokonaistason laskuun, sekä pohditaan ryhmämyynnin, netti- ja mobiilimyynnin kehitystä ja keinoja, joilla teatterit voivat pyrkiä edistämään myyntiään. Seminaarin tarkempi ohjelma julkistetaan kesäkuussa.

Aika: lauantai 8.8. klo 9-13
Paikka: TTT:n Klubi-teatteri (sisäänkäynti Hallituskadun puolelta)
Ilmoittautuminen: 4.8. mennessä tämän linkin kautta.
 
 

Tapahtumat

Teatteri- ja tapahtumatuotantopäivät 17.-18.8.2015 Oulun kaupunginteatterissa
Oulun kaupunginteatterissa järjestetään elokuussa teatteri- ja tapahtumatuotantopäivät. Kaksipäiväisen tapahtuman ohjelmassa on tietoiskuja ja seminaareja muun muassa esitystekniikan uusista mahdollisuuksista, 4K-kuvansiirrosta, virtuaalilavastuksista ja digitaalisista audioverkoista sekä maahantuojiien laite- ja tuote-esittelyitä. Lisäksi osallistujilla on mahdollista osallistua esitysten teknisiin harjoituksiin ja teatterin tutustumiskierroksiin.

Tapahtuman ohjelma
 
Aika: ma 17.8.- ti 18.8.2015
Paikka: Oulun kaupunginteatteri, Kaarlenväylä 2, 90015 Oulu
Ilmoittautumiset: 7.8. mennessä tämän linkin kautta.
 

Grön teater - framtidens estetik -seminarium 7.9.2015

Hur kan miljötänkandet utveckla ny estetik inom scenkonstfältet? På vilka sätt utmanar hållbarheten  den konstnärliga friheten? Vilka möjligheter har scenkonstnärerna att ta till sig av de ekologiska värderingarna och via sin konst bli föredöme i vardagen för hela samhället?
 
Seminariet riktas till alla professionella och studerande inom scenkonstfältet, som med ökad miljömedvetenhet vill tillsammans påverka fältets framtida visuella uttryck, samt alla andra, som är intresserade av temat. Seminariet är tvåspråkigt.
 
Läs mer om seminarium
 
Tid: 7.9.2015 kl 17-20
Plats: Teaterföreningen Reprum, Tavastvägen 33, 00500 Helsingfors.
Anmälningar: gronateatern(at(gmail.com före 1.9.2015.
Arrangörer: Gröna Teatern/Carmela Wager och Teaterföreningen Reprum rf med stöd av Svenska kulturfonden.
 
 

Koulutukset

Konfliktinhallinnan työkaluja esimiehille 22.-23.9.2015, Kuopio

Koulutuksen tavoitteena on, että esimiehet kehittävät valmiuksiaan tunnistaa konfliktitilanteita synnyttävää työyhteisön toimintaa, oppivat ennaltaehkäisemään konfliktien kehittymistä ja syventävät taitojaan puuttua ristiriitatilanteisiin. Koulutuksen pääteemoina ovat työyhteisön konfliktit ja niiden eteneminen  esimiehen tehtävät ristiriitatilanteisiin puuttumisessa. Koulutuksen järjestää Työterveyslaitos ja sen kohderyhmänä ovat esimiehet ja tiiminvetäjät.
 
Lisätietoja ja koulutuksen ohjelma
 
Aika: ti 22.- to 23.9.2015
Paikka: Tutkimuskeskus Neulanen, Neulaniementie 4, Kuopio
Osallistumismaksu: Koulutuksen hinta on 600 € (alv 0 %). Hintaan sisältyy opetus, sähköinen koulutusmateriaali sekä kahvit ja lounaat.
Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset 1.9.2015 mennessä www.ttl.fi/koulutus tai koulutusassistentti p 030 474 7204, riikka.heinonen(at)ttl.fi


Esimiestyö ammattina 22.9.2015-12.11.2015, Helsinki

Esimiesuralla tulee vastaan paljon tilanteita, jotka haastavat omaa osaamista ja toimintatapoja. Kolmipäiväinen koulutus tarjoaa tilaisuuden syventyä tutkimaan ja päivittämään omaa esimiestyötään. Työskentely on rakennettu päivän mittaisiksi seminaareiksi hyvän esimiestyön ydinalueista. Osallistujilla on tilaisuus työstää omia arjen tilanteita ja kysymyksiä yhdessä muiden esimiesten kanssa. Koulutuksen järjestää Työterveyslaitos ja sen kohderyhmänä ovat esimiehet ja tiiminvetäjät.

Lisätietoja ja koulutuksen ohjelma
 
Aika: 22.9.2015 - 12.11.2015
Paikka: Helsinki
Osallistumismaksu: 990 EUR + ALV 0%. Voit osallistua myös yksittäisiin jaksoihin á 350 € + ALV 0%.
Ilmoittautuminen: 1.9.mennessä mennessä osoitteessa www.ttl.fi/koulutus.
 
 

Teatterialan uutisia

Kulttuuria kaikille -palvelu julkaisi ohjeen kulttuurikohteen saavutettavuudesta viestimiseen

Kerrotko verkkosivuillasi ja esitteissäsi tilojesi ja palvelujesi saavutettavuudesta ja esteettömyydestä? Onko asiakkaasi helppo tarkistaa, onko tiloissasi esimerkiksi esteetön wc tai induktiosilmukka, tai onko esityksissä tarjolla tulkkausta?
 
Kulttuuria kaikille -palvelu on julkaissut ohjeen kulttuurikohteen saavutettavuustietojen tuottamiseen. Julkaisu antaa konkreettiset ohjeet siihen, mitä saavutettavuustietoja tulisi kertoa, miten ja missä. Saavutettavuustiedoista on hyötyä kaikille kävijöille. Tiedot auttavat käynnin suunnittelussa ja paikan päällä toimimisessa. Saavutettavuusratkaisuista kertominen edistää yhdenvertaisuutta ja voi olla myös kilpailuvaltti.
 
Entä saavutettavuus? Ohje kulttuurikohteen saavutettavuudesta viestimiseen (pdf)
 
Lisätietoja: Outi Salonlahti, Kulttuuria kaikille -palvelu, outi.salonlahti(at)cultureforall.fi, + 358 (0)40 963 9908


Työterveyslaitos selvitti tehostesavujen haittavaikutuksia

Työterveyslaitos on selvittänyt teattereissa käytettyjen tehostesavuille altistumisen aiheuttamaa oireilua ja keuhko- ja verisuonivaikutuksia. Tehostesavuille altistuneiden tavallisimpia oireita ovat lievät ja satunnaiset ylähengitysteiden ja silmien ärsytysoireet. Osa koehenkilöistä koki myös keuhkoperäisiä oireita ja päänsärkyä. Tulosten mukaan merkittävää terveyshaittaa ei kuitenkaan synny, kun turvalliseksi todettuja tehostesavuja käytetään asianmukaisesti.
 
Tutkimuksessa selvisi, että näytösten aikana ilman epäpuhtauspitoisuudet jäävät teattereissa yleensä alle haitalliseksi tunnettujen pitoisuuksien. Pyrotekniikkaa käytettäessä syntyy kuitenkin suuria, hetkellisiä kaasu- ja hiukkaspitoisuuksia, joiden hallitseminen edellyttää hyvää ilmanvaihtoa.
 
Tehostesavujen aiheuttamia terveyshaittoja voidaan vähentää noudattamalla turvallisuusohjeita, opettelemalla tuntemaan tehostesavukoneet ja niissä käytettävät nesteet sekä huolehtimalla koneiden huollosta. Tehostesavuille altistavissa töissä hyvä työpaikkaselvitys auttaa riskien hallinnassa ja uusien tehostesavunesteiden ja pyrotekniikan käyttöönotto on tehtävä kontrolloidusti.

Raportti: Tehostesavujen haitallisten keuhko- ja verisuonivaikutusten torjunta
 


 

Hakuja

OPSTART - Pohjoismaisen kulttuurirahaston uusi pika-apuraha pohjoismaisen yhteistyön käynnistämiseen

Tuki on tarkoitettu taide- ja kulttuuriprojektien alkuvaiheen ideointiin ja verkostoitumiseen. Hakuaikoja ei ole ja päätöksen saa kahdessa viikossa. Tuen saamisen edellytyksenä on, että projektiaihioon sisältyy yhteistyötä vähintään yhden muun Pohjoismaan kanssa ja että tavoitteena on saada mukaan lisää Pohjoismaita.

Lisätietoja Pohjoismaisen kulttuurirahaston sivuilla

 

Satakielikuukauden 2016 ohjelmahaku avattu

Vuonna 2015 ensimmäistä kertaa järjestetty Satakielikuukausi on vuosittainen monikielisyyttä ja kielellistä rikkautta juhlistava tapahtumakokonaisuus, jossa tarkastellaan äidinkielen ja kielten merkitystä taiteen, kohtaamisten, keskustelujen ja yhdessä tekemisen kautta.

Satakielikuukausi alkaa äidinkielen päivästä 21.2. ja päättyy kansainväliseen runon päivään 21.3., joka on myös rasismin vastainen päivä. Ohjelmahaku vuoden 2016 Satakielikuukaudelle on avoinna 10.8.2015 asti.

Satakielikuukausi on eri taide- ja kulttuuritapahtumien kokonaisuus, jonka tilaisuudet ovat eri toimijoiden tuottamia ja tarjoamia. Tapahtumia voivat tarjota kulttuurilaitokset, yhdistykset ja projektit. Mukaan otetaan pääjärjestäjien ohjelman lisäksi n. 20 tapahtumakokonaisuutta, jotka voivat olla eri puolilla maata.

Lue lisää Satakielikuukaudesta
Ilmoittaudu mukaan tästä
 

Anmäl ditt evenemang till Satakielikuukausi 2016

Satakielikuukausi (”månaden för hundra språk”), som ordnas för första gången år 2015, är en årligt återkommande festival som hyllar modersmål, flerspråkighet och språklig mångfald. Under festivalen granskas modersmålets och språkens betydelse genom konst, möten och gemensamt skapande. Hur låter, känns och smakar språk, hur ser språk ut och vilken betydelse har språken för byggandet av en identitet och en trygghetskänsla.

Satakielikuukausi inleds 21 februari på Internationella modersmålsdagen och slutar 21 mars på Världspoesidagen, som även är Internationella dagen mot rasism. Den koordinerande arbetsgruppen för Satakielikuukausi tar emot programförslag t.m. 10.8.

Satakielikuukausi är en helhet bestående av olika konst- och kulturevenemang, som arrangeras av olika aktörer (t.ex.kulturorganisationer, föreningar eller projekt). Förutom huvudarrangörernas program ryms c. 20 programhelheter med på festivalen.

Läs mer om Satakielikuukausi
Programförslag för Satakielikuukausi 2016

 

Suomen Teatterit ry:n ajankohtaiset uutiset

Suomen Teatterit ry (STEFI) on suomalaisten ammattiteattereiden
edunvalvonta- ja työnantajajärjestö, joka työskentelee jäsenteattereiden toimintaedellytysten turvaamiseksi ja hyvän teatterin tekemisen mahdollistamiseksi Suomessa.

Tiedotteet ja uutiset löytyvät osoitteesta www.suomenteatterit.fi

Uutiskirje on lähetetty Suomen Teatterit ry:n jäsenrekisterissä olevien teatterien edustajille.
Copyright © 2015 Suomen Teatterit ry, All rights reserved.

Suomen Teatterit ry
Meritullinkatu 33 G 2
00170 Helsinki
puh. 09-2511 2150
info@suomenteatterit.fi

www.suomenteatterit.fi
Email Marketing Powered by Mailchimp