Copy
Suomen Teatterit ry:n jäsentiedote teattereille
Suomen Teatterit - Finlands Teatrar ry

Jäsentiedote lokakuu I 2013

Suomen Teatterit – Finlands Teatrar ry (STEFI)


STEFI:n uutisia

 • Oletko jo STEFI:n Facebook-seuraaja?

 • Teatterikortti muuttaa muotoaan vuonna 2014 – tilauslinkit toimitettu teattereille

 • Nyt kajahtaa sadun ääni – Valtakunnallista Satupäivää vietetään 18.10.

 • Selvitys suomalaisten teattereiden tekstityskäytännöistä

 • STEFI:n ajankohtaiset uutiset

Muita uutisia

 • Mobiilisovellusten Veikkaus-kortti

Tapahtumia ja koulutuksia

 • Tanssitaanko?
kysyy HOP Helsinki 8.11. – päivä on myös pilottitapahtuma vuoden 2014 tanssikiertueille

 • Verkostot ja rajaton yrittäjyys -seminaari Musiikkitalossa 6.11.

Hakuja

 • Savonlinnan Teatteri julkistaa logosuunnittelukilpailun

 • Avoimia apurahahakujaSTEFI:n uutisia

 

Oletko jo STEFI:n Facebook-seuraaja?

 
Käy kurkkaamassa miltä STEFI:n Facebook-sivut näyttävät. Jaamme sivustolla ajankohtaista tietoa alasta ja järjestön toiminnasta. Ryhtymällä sivun seuraajaksi olet aina ensimmäisten joukossa suoraan tiedon hermolla!

www.facebook.com/suomenteatterit
 
--- 
 

Nyt kajahtaa sadun ääni – Valtakunnallista Satupäivää vietetään 18.10.

 
Iltojen pimetessä on aika astua satujen maailmaan. Valtakunnallisena Satupäivänä satuja luetaan ja esitetään kaiken ikäisten kanssa niin teattereissa, kirjastoissa, kouluissa kuin päiväkodeissa ympäri maan. Tänä vuonna Satupäivää juhlitaan teemalla Sadun ääni. Teemalla haluamme muistuttaa yhteisen, jaetun lukuelämyksen tärkeydestä ja 18.10. satu näkyy ja kuuluu!
 
Satupäivään on ilmoittautunut mukaan huikea määrä tapahtumajärjestäjiä yli 70 paikkakunnalta aina Helsingistä Inariin. Ohjelmassa edustettuina ovat eri taiteenlajit lastenkirjallisuudesta ja kuvituksesta teatterin ja tanssin kautta aina sarjakuvaan ja musiikkiin. Sadun ääni kuuluu myös yllättävissä paikoissa -  Satupäivän toimikunnan jäsenjärjestöjen kirjailijat, kuvittajat ja näyttelijät ilahduttavat Helsingin julkisissa liikennevälineissä matkustajia lukemalla, näyttelemällä ja kuvittamalla satuja.
 
Satupäivä ilahduttaa tapahtumillaan tuhansia lapsia ja nuoria, mutta Satupäivänä ei unohdeta myöskään aikuisia. Muun muassa Annantalon Satu ja Sinä -paneelikeskustelussa pohditaan, mitä satu antaa aikuiselle, ja Jyväskylän kaupunginkirjastossa järjestetään lapsilta kielletty aikuisten satutunti. Kaikkien tapahtumien tiedot löytyvät Satupäivän valtakunnallisesta tapahtumakalenterista.

Yhteisen sadun juhlapäivän kautta tavoitteenamme on lisätä tietoisuutta satujen merkityksestä ja varmistaa kaikkien pääsy elävän ja laadukkaan lastenkulttuurin äärelle. Sekä lapsilla että aikuisilla on mahdollisuus valahtaa tyynylle ja heittäytyä sadun maailmaan arjen kiireiden keskellä.
 
Tiedote kokonaisuudessaan

Lisätietoja ja yhteydenotot:
Projektisihteeri Iida Turpeinen
Puh. 09 2511 2153 / 050 3814984
infoa(a)satupaiva.fi
www.satupaiva.fi

 
---
 

Teatterikortti muuttaa muotoaan vuonna 2014 – tilauslinkit toimitettu teattereille

 
Teatterikortti kokee muodonmuutoksen vuoden 2014 alusta alkaen ja samalla kaikkien vanhojen korttien voimassaoloaika päättyy. Uudistuksen myötä Teatterikortti muuttuu nelivuotiseksi ja kuvat sekä vuositarrat jäävät pois käytöstä.
 
Teatterikohtainen linkki omaan ryhmätilauslomakkeeseen on toimitettu webropol-järjestelmän kautta 25.9. hallinto- tai talouspäälliköille. Mikäli teatterinne ei ole saanut tilauslinkkiä, otattehan yhteyttä järjestösihteeriin.
 
Kauden 2014-2017 kortit ovat tilattavissa tiistaihin 26.11. mennessä edullisempaan hintaan (17 eur/kpl). Myöhemmin kortteja voi tilata STEFI:n nettisivuilta löytyvän tilauslomakkeen avulla ja kortit maksavat 20 eur/kpl.
 
Kenelle kortin voi tilata?
Teatteri voi tilata teatterikortin työntekijälleen tai teatterin edustajalle, joka ei saa vastaavaa ammattilaiskorttia oman ammattijärjestönsä kautta (Teatteri- ja mediatyöntekijät ry, Näyttelijäliitto tai Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry). Korttia ei myönnetä freelancereille ja eläkeläisille.
 
Ammattilaisedut koottu nyt yhteen
Lista STEFI:n ja Teatterikeskuksen jäsenteattereiden myöntämistä korttieduista löytyy osoitteesta www.suomenteatterit.fi/jasenpalvelut/teatterikortti. Teatterit myöntävät korttien haltijoille ammattilaisalennuksia omien käytäntöjensä mukaan. Kortilla saa etuja myös ulkomailla.
 
Lisätietoja:
Taija Lähdetie, järjestösihteeri
Puh. 09 2511 2150
taija.lahdetie(a)suomenteatteri.fi

 
---
 

Selvitys suomalaisten teattereiden tekstityskäytännöistä

 
Suomen Teatterit ry toteutti kevään 2013 aikana Kuuloliiton toimeksiannosta selvityksen teattereiden tekstityskäytännöistä. Selvitys sisältää myös ehdotuksia teatteritekstittämisen edistämiseksi. Selvitykseen voi tutustua STEFI:n nettisivuilla Tutkimukset ja julkaisut –osiossa. Työn toteutti projektisihteeri Iida Turpeinen.

Selvitys on osa vuosina 2010-2013 käynnissä olleen Näyttämötaide saavutettavaksi –hankkeen raportteja. Hankkeen muut selvitykset ja raportit löytyvät Kuuloliiton Kuulokynnys-sivustolta.
 
Lisätietoja: 
Iida Turpeinen, projektisihteeri
p. 09 2511 2153
iida.turpeinen(a)suomenteatterit.fi

 
---
 

STEFI:n ajankohtaiset uutiset

Muut ajankohtaiset uutiset suoraan nettisivuillamme osoitteessa www.suomenteatterit.fi. Etusivulla juuri nyt:
 • Tommi Saarikiven blogi: Valtionosuusrahoituksen kehityksestä ja miksei vähän muustakin linkki
 • Työehtosopimusneuvottelut käynnistyivät - Tavoitteena on löytää ratkaisut lokakuun aikana linkki
 • Koulutus: Kuvailutulkkauksen järjestäminen teatterissa 25.-27.11. linkki
 

Muita uutisia

 

Mobiilisovellusten Veikkaus-kortti

 
Muovisten Veikkaus-korttien rinnalle on tulossa älypuhelimiin ladattava mobiilisovelluksen Veikkaus-kortti. Kortti toimii tällä hetkellä iOS -puhelimissa, mutta tulee muihin puhelintyyppeihin myöhemmin. Kortteja ei vielä ole runsain mitoin asiakkailla käytössä, mutta lipunmyyntien on hyvä olla tietoisia asiasta.
 
Katso kuvat voimassa olevista Veikkaus-korteista (pdf 8,2 Mt)
 
Lisätietoja:
Päivi Tontti, asiakkuusasiantuntija
Veikkaus Oy
puh. 020 750 7339, GSM 040 7288 339
paivi.tontti(a)veikkaus.fi
www.veikkaus.fi

 


Tapahtumia

 

Verkostot ja rajaton yrittäjyys -seminaari Musiikkitalossa 6.11.


6.11.2013 Musiikkitalossa järjestettävä Verkostot ja rajaton yrittäjyys -seminaari kokoaa yhteen luovien alojen yrittäjyyden ja tulevaisuuden rakentajat. Tapahtumassa käsitellään yrittäjän verkostoitumista ja kansainvälistymistä, uusia yrittämisen muotoja sekä yrittäjämäisen toiminnan soveltamista eri yhteyksissä. Päivä huipentuu Vyyhtipeliin, jossa päättäjät, median edustajat, yrittäjät ja opiskelijat synnyttävät pelaamalla tuoreita avauksia luovuuden ja kulttuurin hyödyntämiselle tulevaisuuden Suomessa.

Verkostot ja rajaton yrittäjyys -seminaari on osa vuoden 2013 Uusimaa-viikkoa, ja sen toteuttavat yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulu, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Uudenmaan liitto ja Luova Suomi. Tuotannosta vastaa Metropolian Vyyhti - verkostot, yrittäjyysosaaminen ja yhteistoiminnallisuus luovilla aloilla -hanke, jossa ovat mukana Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka ja Hub Helsinki. Seminaari on hankkeen lopputapahtuma.

Seminaariohjelma ja lisätiedot 

Lisätietoja:
Jussi Linkola, projektisuunnittelija, seminaarin tiedottaja
puh. 040 184 2448
jussi.linkola(a)metropolia.fi 


---
 

Tanssitaanko?
kysyy HOP Helsinki 8.11. – päivä on myös pilottitapahtuma vuoden 2014 tanssikiertueille

 
HOP Helsinki kutsuu kaikenikäiset ja koko perheet hyppäämään mukaan ilmaiseen tanssin suurtapahtumaan Merikaapelihalliin 8.11. klo 16-21. Tanssin talo ry:n järjestämä tapahtuma esittelee eri tanssilajien koko kirjon ja on tarkoitettu niin tanssin ammattilaisille, harrastajille kuin  suurelle yleisölle.
 
 - Tapahtuma on yksi askel kohti tanssin taloa, sanoo projektipäällikkö Hanna-Mari Peltomäki. Se on kuin tuleva talo pienoiskoossa: moniulotteinen, energinen ja tanssin nousubuumia kaikille jakava.
 
HOP Helsinki on jatkoa viimevuotisille huikean vastaanoton saaneille Tanssin juhlaa! -gaalailloille. Lisäksi tapahtumassa testataan malleja, joita vuoden 2014 tanssikiertueiden paikallistapahtumien yhteydessä voidaan toteuttaa.
 
Tapahtumaan on vapaa pääsy.
 
Lue tiedote tapahtumasta ja sen laajasta ohjelmasta

HOP Helsinki! nettisivut
 
 

Hakuja


Savonlinnan Teatteri julkistaa logosuunnittelukilpailun

 
Vuonna 2014 sata vuotta täyttävä Savonlinnan Teatteri järjestää avoimen kilpailun Teatterin virallisen logon suunnittelusta. Kilpailuehdotuksen tulee sisältää painokelpoinen kuvaluonnos ideasta ja lyhyt kirjallinen selvitys idean lähtökohdista. Kilpailutyön tulee sisältää graafinen tunnus, joka on merkin ja logon (eli visuaalinen kirjoitustapa) yhdistelmä. Visuaalisessa kirjoitustavassa tulee esiintyä sanat “Savonlinnan Teatteri”. Tunnuksen tulee soveltua käytettäväksi sekä painetuissa että sähköisissä viestimissä, värillisenä ja mustavalkoisena. Logon suunnittelija antaa logolleen täydet käyttöoikeudet Savonlinnan Teatterille ilman erillistä korvausta.
 
Voittaja palkitaan maineen ja kunnian lisäksi Savonlinnan Teatterin juhlavuoden 2014 VIP-kortilla.
 
Kilpailutyö toimitetaan sähköpostilla osoitteeseen: myynti@savonlinnanteatteri.fi otsikolla “Logokilpailu”. Logo tulee esittää kuvatiedostona pdf-, jpg- tai tif-muodossa. Kuvan tulee olla valkoisella pohjalla. Tiedosto saa olla enimmillään 5Mb.

Hakuilmoitus (pdf 237 kt) 
 
Lisätietoja:
Riitta Kärkkäinen, myynti- ja markkinointisihteeri
p. 044 510 344
riitta.karkkainen(a)savonlinnanteatteri.fi

 
--- 

Avoimia apurahahakuja

 
Parhaillaan avoinna on useita alueellisia ja valtakunnallisia apuraha- ja hankehakuja. Oheisten linkkien kautta löytyy lisätietoja muutamista avoinna olevista hauista.

Suomen Kulttuurirahaston keskusrahaston apurahat Haku päättyy 31.10.2013.

Taiteen edistämiskekus - haettavana nyt 

Opetus- ja kulttuuriministeriön avustukset - haettavana mm.
 • Valtakunnalliset taide- ja kulttuuritapahtumat Hakuaika päättyy 31.10.2013 linkki
 • Nuorten työllistäminen taiteen, kulttuurin ja luovan talouden hankkeisiin Hakuaika päättyy 17.10.2013 linkki
 • Kulttuurin matkailullinen tuotteistaminen Hakuaika päättyy 31.1.2104 linkki
Nordbuk hanketuki
Nordbuk hanketukea voi hakea hankkeisiin, joiden päätavoitteena on vahvistaa lasten ja nuorten pohjoismaista identiteettiä. Tukea myönnetään yksittäisiin määräaikaisiin hankkeisiin. Keskeisenä on lasten ja nuorten osallistuminen niin hankkeen suunnitteluun kuin arviointiin. Myös hankkeen yhteiskunnallinen hyöty tulisi käydä ilmi. Hakuaika umpeutuu 1.11.2013.

Kulturkontakt Nord – Liikkuvuustuki
Oletko Pohjoismaissa tai Baltian maissa asuva ammattitaiteilija tai kulttuuritoimija? Siinä tapauksessa voit hakea liikkuvuustukea ammatilliseen matkaasi toiseen Pohjoismaahan tai Baltian maahan. Tuki on tarkoitettu matkakustannusten ja korkeintaan kymmenen päivän matkakohteessa oleskelun kustannusten kattamiseksi. Hakuaika 31.10. saakka.

Svenska kulturfonden - hakuaika marraskuu
 
--- 

Jäsentiedotteet ja muut uutiset


STEFI:n tiedotteet ja uutiset löytyvät osoitteesta www.suomenteatterit.fi
 
 
Copyright © 2013 Suomen Teatterit ry, All rights reserved.
Uutiskirje on lähetetty Suomen Teatterit ry:n jäsenrekisterissä olevien teatterien edustajille.

Suomen Teatterit ry
Meritullinkatu 33 G 2
00170 Helsinki
puh. 09-2511 2150
info@suomenteatterit.fi

www.suomenteatterit.fi
Email Marketing Powered by Mailchimp