Copy
Suomen Teatterit ry:n jäsentiedote teattereille
www.suomenteatterit.fi   I  www.facebook.com/suomenteatterit
Suomen Teatterit - Finlands Teatrar ry

Jäsentiedote helmikuu I 2014

Suomen Teatterit – Finlands Teatrar ry (STEFI)


STEFI:n uutisia

  • Suomen Teatterit ry:n Vuosikokous 23.-24.4. Savonlinnassa
  • Blogi: Yleishyödyllisen teatterin elinkeinotoiminta
  • Ministeriö aikoo antaa keväällä esityksen valtionosuusjärjestelmän kehittämisestä
  • Kuittipakko vos-teattereissa – tarkennus aiempaan tiedotteeseen
 

Koulutukset ja tapahtumat

  • Ihmisten oma teatteri – Teos-hankkeen seminaari 24.2.
  • Tehdään se itse - Teatteripäivät 9.-10.3.2014 
  • Muistutus ilmoittautumisesta kriisiviestinnän koulutukseeen 3.-4.4.
 

Muut uutiset

  • Matkakulukorvaukset ja työnantajakulut 2014
  • Tilaa Teatteri&Tanssi-lehti
  • Pohjoismaisen kulttuuripisteen hakuajat helmi- ja maaliskuussa

  

Suomen Teatterit ry:n Vuosikokous 23.-24.4. Savonlinnassa

 
Suomen Teatterit ry:n Vuosikokous 2014 järjestetään 23.-24.4. Savonlinnan Teatterissa. Ensimmäinen kutsu liitteineen on toimitettu teattereiden johtajille sekä hallinto- ja talouspäälliköille 13.2.
 
Keskiviikkona 23.4. tarjolla on seminaariohjelmaa sekä Seitsemän veljestä -esitys. Varsinainen vuosikokous on torstaina 24.4. alkaen klo 12.30. Päivä alkaa klo 10.00 keskustelutilaisuudella, jossa käsitellään teattereiden ja liiton ajankohtaisia kysymyksiä. 
 
Teattereita pyydetään huomioimaan, että sekä varsinaisten kokousedustajien että teattereiden muiden edustajien tulee ilmoittautua 10.4. mennessä sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta. Lisäksi kokousedustajien valtakirjat tulee toimittaa joko Suomen Teatterit ry:n toimistolle 15.4. mennessä tai tuoda kokouspaikalle.

Lämpimästi tervetuloa vuosikokoukseen!
 
Lisätietoja: 
Järjestösihteeri Taija Lähdetie
p. 09 2511 2150
taija.lahdetie@suomenteatterit.fi
 

 

Blogi: Yleishyödyllisen teatterin elinkeinotoiminta


Suomen Teatterit ry:n lakimies Leevi Mentula kirjoittaa blogissaan verottajan uusista tiukentuneista tulkinnoista koskien yleishyödyllisen teatterin elinkeinotoimintaa. Lue blogi kokonaisuudessaan STEFI:n sivuilta.

 

Ministeriö aikoo antaa keväällä esityksen valtionosuusjärjestelmän kehittämisestä  


Opetus- ja kulttuuriministeriö järjesti teatteri-, orkesteri- ja museoalan edustajille kuulemistilaisuuden kulttuurilaitosten valtionosuuden kehittämiseen liittyvistä suunnitelmista keskiviikkona 12.2. Tilaisuudessa oli läsnä laaja joukko kulttuurilaitosten ja järjestökentän edustajia.
 
Tilaisuudessa käytiin keskustelua erityisesti helmikuun alussa julkistetun uuden kannustavuusjärjestelmän mukaan lasketun koelaskennan tuloksista. Teattereilla on edelleen mahdollisuus tutustua tuloksiin oheisen linkin kautta OKM:n sivuilla.
 
Koelaskenta perustuu vuonna 2012 kerättyyn tietoon vos-kulttuurilaitosten toiminnasta. Laitosten pisteytys on toteutettu mittaristomallilla, jota esitellään tarkemmin kyseiseltä web-sivulta löytyvässä ohjeessa. Koelaskennan perusteella ei olla muuttamassa valtionosuuksien tämän hetkistä toteutumista, vaan uuden järjestelmän suunnitellaan vaikuttavan ensimmäisen kerran vuoden 2016 valtionosuuksiin.
 
Ministeriö suunnittelee antavansa asiassa hallituksen esityksen lainmuutoksesta vielä ennen kesälomaa, uudistuksen saamasta laajasta kritiikistä huolimatta. Asiaa käsitellään Suomen Teatterit ry:n vuosikokousseminaarissa keskiviikkona 23.4. Tilaisuuteen tulee ministeriöstä asiaa esittelemään kulttuuriasiainneuvos Katri Santtila.
 
Lisätietoja:
toimitusjohtaja Tommi Saarikivi
Puh. 09 2511 2150, 040 153 1415
tommi.saarikivi@suomenteatterit.fi


 

Kuittipakko vos-teattereissa – tarkennus aiempaan tiedotteeseen 
 

Vuoden 2014 alusta voimaantullut käteiskaupan kuittipakko ei lain hallituksen esityksen mukaan koske yleishyödyllisiä yhdistyksiä. Valtiovaroin tuettu teatteri on vakiintuneesti tulkittu verotuksessa yleishyödylliseksi toiminnaksi ja sillä perusteella lakia käteiskaupan kuittipakosta ei tarvitse soveltaa teattereissa. Esitysten yhteydessä pidetty väliaikatarjoilu ei ole elinkeinotoimintaa.
 
Verottajalta saadun tiedon mukaan toiminta, joka on tuloverotuksessa todettu yleishyödyllisen yhdistyksen elinkeinotoiminnaksi, on sitä toimintaa, josta myös kuitti tulee antaa. Jos taas toimintaa ei ole tuloverotuksen toimittamisen yhteydessä elinkeinotoiminnaksi katsottu, ei myöskään kuittia tarvitse antaa. Teatteria ylläpitävän yhteisön yhtiömuodolla ei ole asiassa merkitystä, kaikkia teattereita arviodaan samalla tavoin. 
 
Mikäli teatterin narikkaa tai kahvilaa pitää joku muu yritys, niin silloin kyse on mainitun yrityksen elinkeinotoiminnasta, jota verotetaan yrityksen elinkeinotoimintana ja silloin kuitti on annettava (jos liikevaihto ylittää 8.500 euroa). 

Lisätietoja:
Lakimies Leevi Mentula
Puh. 09 2511 2152
leevi.mentula@suomenteatterit.fi


 
 

  

Koulutukset ja tapahtumat

 

Ihmisten oma teatteri – Teos-hankkeen seminaari 24.2.

 
Maanantai 24.2.2014 klo 13-16, Q-teatteri, Tunturikatu 16, Helsinki
 
Miten syntyy ihmisten oma teatteri? TEOS - Teattereiden osallistavien yhteistoimintamallien kehittäminen -hankkeen IHMISTEN OMA TEATTERI -seminaarissa pohditaan ammattiteattereiden mahdollisuuksia rakentaa tasavertaista yhteistyötä lähialueensa muiden organisaatioiden, kuten koulujen, sosiaali- ja terveysalan toimijoiden ja yritysten kanssa.
 
Seminaarissa tutustutaan Keski-Uudenmaan Teatterin, Q-teatterin ja Teatteri Metamorfoosin hankkeen aikana saamiin kokemuksiin erilaisten kumppanuuksien rakentamisesta. Samalla teattereiden yhteistyötahot kertovat omista lähtökohdistaan siitä, miksi yhteistyö teatterin kanssa on heille kiinnostavaa. Seminaari on suunnattu kulttuurialan toimijoille sekä kaikille teattereiden ja muiden kulttuuriorganisaatioiden kanssa tehtävästä yhteistyöstä kiinnostuneille.
 
Tutustu seminaarin ohjelmaan Tutkivan teatterityön keskuksen sivuilla.
 
Seminaari on maksuton. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!
 
Lisätietoja:
Katri Malte-Colliard, projektikoordinaattori
TEOS-hanke, Tutkivan teatterityön keskus, Tampereen yliopisto
p.050 3187024, katri.malte-colliard@uta.fi
http://t7.uta.fi
 

 

Tehdään se itse - Teatteripäivät 9.-10.3.2014

 

Keskustelu teatteritaiteesta ja -työstä käydään Teatteripäivillä Helsingissä 9.-10.3.2014. Teatteripäivät on suunnattu kaikille esitystaiteesta kiinnostuneille ja sen parissa työskenteleville - aulasta lämpiöön ja näyttämöltä johtajan huoneeseen.
 
Tutustu päivien monipuoliseen ohjelmaan osoitteessa www.teme.fi/teatteripaivat. Suosittelemme ilmoittautumaan pian, sillä mm. työnohjausworkshopiin on vapaana enää muutamia paikkoja. Ilmoittaudu mukaan tästä.
 
Päiväohjelma järjestetään Suomen Kansallisteatterissa. Iltajuhla taas alkaa sunnuntaina 9.3. klo 18 Ravintola Kaisaniemessä. Tarjolla on herkullinen buffet-pöytä, rentoa tunnelmaa ja lisäksi illan aikana jaetaan alan tunnustuspalkintoja. Mm. diktaattori Seela Sella julkistaa Vuoden Teatteri –kilpailun voittajan!
 
Teatteripäivät järjestää yhteistyössä Teatteri- mediatyöntekijöiden liitto, Suomen Näyttelijäliitto, Teatterin tiedotuskeskus, Suomen Teatterit ry, Suomen Kansallisteatteri sekä Veikkaus Oy.
 
 

Muistutus ilmoittautumisesta kriisiviestintäkoulutukseen 3.-4.4. 

 
Suomen Teatteri ry:n Markkinointi- ja viestitäkoulutuksessa pohditaan tällä kerralla kriisiviestinnän ajankohtaisia periaatteita, tavoitteita ja toimintatapoja ja se antaa osallistujille työkaluja, joiden avulla omassa organisaatioissa voidaan laatia toimintamalli kriisien varalle. Kouluttajana toimii toimittaja Matti Karhu.
 
Tutustu seminaarin ohjelmaan ja ilmoittautumisohjeisiin tapahtumakalenterissamme. Sitovat ilmoittautumiset torstaihin 13.3. mennessä. 
 
Lisätietoja: 
Järjestösihteeri Taija Lähdetie
p. 09 2511 2150
taija.lahdetie@suomenteatterit.fi


 
 

Muut uutiset 

 

Matkakulukorvaukset ja työnantajakulut 2014

 
Tietoa matkakulukorvauksista ja työnantajakuluista vuodelle 2014 löytyy mm. seuraavien linkkien kautta.
 
Veronmaksajat:
www.veronmaksajat.fi/Palkka-ja-elake/Paivarahat/Kotimaan-paivarahat-2014
www.veronmaksajat.fi/Palkka-ja-elake/Kilometrikorvaukset/Kilometrikorvaukset-2014
 
Verohallinto/Työnantajan ja työntekijän eläke- ja vakuutusmaksuprosentit:
www.vero.fi

 

Tilaa Teatteri&Tanssi-lehti

Nyt on aika tilata Teatteri&Tanssi-lehti henkilökunnalle, hallituksen jäsenille, yhteistyökumppaneille! 

Vuoden Teatteri&Tanssi-lehdet (8 numeroa) vain 47 €/tilaus (normaalisti kestotilaus 57 €). Yli kymmenestä tilauksesta 20 prosentin alennus. Tämä tarjous koskee vain uusia tilauksia.

Teatteri&Tanssi-lehti on asiantunteva ja helposti lähestyttävä kulttuurin aikakauslehti, jossa käsitellään teatteria, tanssia, sirkusta ja oopperaa osana arkea ja yhteiskuntaa. Sitä lukevat esittävän taiteen ammattilaiset ja harrastajat sekä taiteen talouden ja hallinnon parissa työskentelevät.
 
Lehdestä voi lukea alan uutisia, esitysarvioita, haastatteluja, esitysten taustatietoja ja kulttuuripolitiikkaa. Kirjoittajat ovat eturivin toimittajia, taiteilijoita, tutkijoita ja kriitikoita.
 
Teatteri&Tanssi-lehdessä julkaistaan teattereiden ohjelmistotiedot ja tulevat ensi-illat koko maan kattavasti. Ohjelmistotiedot ladataan kevään aikana myös lehden nettisivuille, jossa ne ovat kaikkien luettavissa. Suosittu ohjelmistokokonaisuus on ainoa teatterista, tanssista ja sirkuksesta julkaistu kalenteri, josta voi hahmottaa koko maan tilanteen yhdellä kertaa. Se on teattereille ja ryhmille edullinen tapa näkyä kaikille netin käyttäjille.
 
Lähetä lehden tilaukset suoraan Teatteri&Tanssi-lehden toimitukseen osoitteella riitta.mattila@teatteritanssi.fi

Lisätietoja: www.teatteritanssi.fi

 

Pohjoismaisen kulttuuripisteen hakuajat helmi- ja maaliskuussa

 
Liikkuvuustukea voivat hakea kaikki Pohjoismaissa tai Baltiassa vakituisesti kirjoilla olevat ammattitaiteilijat tai kulttuurivaikuttajat. Hakukierros on auki keskiyöhön 5. helmikuuta 2014 asti (23.59 CET).
 
Voit hakea lyhytaikaista  (yhden vuoden) verkostotukea toiminnalle Pohjoismaiden ja Baltian taide- ja kulttuurikentän sisällä. Verkosto lisää kontakteja, edesauttaa kokemusten vaihtoa sekä kehittää tietotaitoa. Verkosto on myös organisaatioiden, ryhmien ja/tai yksilöiden välinen kulttuurinen, taiteellinen ja sosiaalinen järjestäytymismuoto. Hakukierros avautuu 5. helmikuuta ja sulkeutuu 19. helmikuuta 2014.
 
Kulttuuri- ja taideohjelma avautuu hakemuksille 5. helmikuuta. Hakuaika sulkeutuu 5. maaliskuuta 2014. Kulttuuri- ja taideohjelma myöntää avustuksia kaikkien eri kulttuuri- ja taidealojen projekteihin. Laatu ja innovaatio ovat keskeisiä kriteerejä tukea jaettaessa.
 
Lue lisää haussa olevista tuista ja hakuajoista täältä.

 


 

Jäsentiedotteet ja muut uutiset


STEFI:n tiedotteet ja uutiset löytyvät osoitteesta www.suomenteatterit.fi

Oletko jo STEFI:n Facebook-seuraaja?

Jaamme sivuilla ajankohtaista tietoa alasta ja liiton toiminnasta, käy tutustumassa www.facebook.com/suomenteatterit.
Uutiskirje on lähetetty Suomen Teatterit ry:n jäsenrekisterissä olevien teatterien edustajille.
Copyright © 2014 Suomen Teatterit ry, All rights reserved.

Suomen Teatterit ry
Meritullinkatu 33 G 2
00170 Helsinki
puh. 09-2511 2150
info@suomenteatterit.fi

www.suomenteatterit.fi
Email Marketing Powered by Mailchimp