Copy
Suomen Teatterit ry:n jäsentiedote teattereille
www.suomenteatterit.fi   I  www.facebook.com/suomenteatterit
Suomen Teatterit - Finlands Teatrar ry
Jäsentiedote syyskuu II 2016

Suomen Teatterit – Finlands Teatrar ry (STEFI)

STEFI:n uutisia

 • Toimiston terveisiä: Valtion talousarvioesitys 2017 ja kuinka sitä luetaan

 • Blogi: Esittävä taide ja terrorismin uhka

 • Ehdota Vuoden teatteri –palkinnon saajaa / Kom med förslag till Årets Teater 2017!

Koulutukset ja tapahtumat

 • Kiss My Dance Helsingissä 13.–16.10.2016

 • Laadukas lastenteatteri -tapaaminen Hämeenlinnassa 18.10.2016

 • Epäasiallinen kohtelu ja kiusaaminen hallintaan työpaikalla -koulutus Helsingissä 27.10.2016

Apurahat ja avustukset

 • Taike: Avustus taide- ja kulttuuripalveluiden juurruttamiseksi osaksi sote-toimintaa

Teatterialan uutisia

 • Taideneuvosto päätti valtion taidetoimikuntien toimialat, nimet ja jäsenmäärät

 • OKM myönsi avustuksia taiteilijoiden toimeentuloa ja työllisyyttä edistäviin hankkeisiin

 • Tanssirihmaston koeponnistukseen osallistuu 10 VOS-teatteria ja -tanssitoimijaa ympäri Suomen

 • Osallistu lastenteatterin manifestin kirjoittamiseen

Hakuja

 • Lasten teatteritapahtuma KUULAS hakee esityksiä vuodelle 2017

 • Turun Kaupunginteatteri Oy etsii myynti- ja markkinointipäällikköä

 • Lappeenrannan kaupunginteatteri hakee mestarimyyjää

 • Un-Label -hanke etsii tietoa saavutettavan näyttämötaiteen hyvistä käytänteistä


 

STEFI:n uutisia

Toimiston terveisiä: Valtion talousarvioesitys 2017 ja kuinka sitä luetaan

Hallituksen esitys valtion talousarvioksi vuodelle 2017 on julkistettu. Toimitusjohtajamme Tommi Saarikivi avaa budjettiesityksen sisältöä ja sen vaikutusta teattereiden kustannuskehitykseen. Miten teatterialan luvut vertautuvat aikaisempiin budjetteihin ja kuinka kilpailukykysopimuksen vaikutus on leivottu sisään VOS-alojen tukiin?

Lue kirjoitus sivuillamme.

 

Blogi: Esittävä taide ja terrorismin uhka

Terroristit iskivät 10 kuukautta sitten pariisilaiseen Bataclanin teatteriin. Vaikka terrorismilla on Euroopassa pitkä historia, oli tämä ensimmäinen kerta, kun terroristit Ranskassa hyökkäsivät esittävän taiteen yleisön kimppuun. STEFI:n järjestöasiantuntija Hanna-Reetta Schreck kävi Brysselissä tutustumassa aiheeseen ja kirjoittaa blogissaan esittävästä taiteesta ja terrorismin uhasta.

Lue Blogi sivuillamme


Ehdota Vuoden teatteri -palkinnon saajaa

Onko teatterinne työyhteisö, jossa henkilökunta rakastaa työtään? Onko teatterinne kehittänyt paikallista kulttuurielämää, luonut uudenlaisen toimintamallin tai edistänyt suomalaista näyttämötaidetta erityisen vaikuttavalla tavalla? Jos vastaus on kyllä, teatterinne saattaa olla Vuoden teatteri 2017! Kilpailuun voivat osallistua kaikki suomalaiset ammattiteatterit ja -tanssiryhmät. Ehdotuksia palkinnon saajiksi otetaan vastaan 14.10. saakka.
 

Kom med förslag till Årets Teater 2017!

Är er teater en särskilt trivsam arbetsgemenskap där personalen älskar sitt arbete? Har er teater utvecklat det lokala kulturlivet, skapat en ny verksamhetsmodell eller främjat finländsk scenkonst på något annat betydelsefullt sätt? Ifall svaret är ja kan er teater vara Årets teater 2017! Alla finländska professionella teatrar och dansgrupper kan delta i tävlingen. Förslagen ska göras genom att fylla i ett elektroniskt formulär senast fredagen den 14.10.2016.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen kilpailuun STEFI:n sivuilla/ Tilläggsinformation
 
 

Koulutukset ja tapahtumat

Kiss My Dance Helsingissä 13.–16.10.2016

Tanssin talo avaa ovensa vuonna 2020. Nyt Tanssin talo ry järjestää nelipäiväisen Kiss My Dance -tapahtuman Kaapelitehtaalla - Tanssin talo on täällä, astu sisään! Ohjelmassa on esityksiä, avoimia keskustelutilaisuuksia sekä Cruising for Art -klubi, jossa nautitaan yksityisistä ja yleisistä tanssiesityksistä sekä taiteellisesta diskotunnelmasta hyvän musiikin kera. Tule antamaan tanssille iso pusu!

Lisätietoja ja ohjelma Tanssin talon sivuilla
 

Laadukas lastenteatteri -tapaaminen Hämeenlinnassa 18.10.2016

Valtakunnallinen Laadukas lastenteatteri -tapaaminen on suunnattu kaikille lastenteatterin ammattilaisille ja siitä kiinnostuneille taidekasvattajille. Tavoitteena on jakaa ajatuksia ja kokemuksia siitä, mitä on laadukas lastenteatteri. Näkökulmia aiheeseen kuullaan mm. Teatteri Ilmiöstä, Teatteri Hevosenkengästä, Hämeenlinnan Miniteatterista sekä Tampereen Yliopiston näyttelijäntyön laitokselta ja Teatterikorkeakoulusta. Laadukas lastenteatteri -tapaaminen on osa Taiteen edistämiskeskuksen lastenkulttuurin teemavuotta #taideonlasten sekä valtakunnallisen Satupäivän ohjelmaa. Tapahtuman ilmoittautuminen on avoinna syyskuun loppuun asti.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset Taiken sivuilla.
 

Epäasiallinen kohtelu ja kiusaaminen hallintaan työpaikalla -koulutus Helsingissä 27.10.2016

Työterveyslaitoksen järjestämä koulutus antaa työnantajille ja esimiehille valmiuksia täyttää työturvallisuuslain häirintää ja epäasiallista kohtelua koskevia velvoitteita. Koulutus lisää esimiesten valmiuksia ehkäistä ja vähentää työpaikkakiusaamista ja selvittää syntyneitä tilanteita työpaikalla. Koulutus tarjoaa osallistujille ajanmukaista tietoa työnantajan ja esimiesten velvollisuuksista, vastuista ja oikeuksista sekä epäasiallisen kohtelun ennalta ehkäisyn keinoista sekä ratkaisuun tähtäävän selvittelyprosessin etenemisestä. Ilmoittautumiset 6.10. mennessä.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset Työterveyslaitoksen sivuilla
 
 

Apurahat ja avustukset

Taike: Avustus taide- ja kulttuuripalveluiden juurruttamiseksi osaksi sote-toimintaa

Avustus on tarkoitettu pääasiallisesti sosiaali- ja terveyspalveluja tuottaville toimijoille, mutta hakijana voi olla myös kulttuuri- tai taidealan yhteisö, jos toiminta on suunniteltu ja se toteutetaan yhdessä sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoiden kanssa. Hallituksen kärkihankkeelle on varattu yhteensä kahden miljoonan euron rahoitus vuosille 2016–2018. Syksyn haussa jaettava summa on noin 400 000 euroa ja nyt käynnistyvällä hakukierroksella painottuu erityisesti toimivien toiminta- ja rahoitusmallien löytyminen. Haettavat avustukset on tarkoitettu käytettäväksi vuosina 2017-18. Hakuaika 30.9.–2.11.2016.

Lisätietoa ja hakuohjeet Taiken sivuilla
 
 

Teatterialan uutisia

Taideneuvosto päätti valtion taidetoimikuntien toimialat, nimet ja jäsenmäärät

Taideneuvosto on nimennyt apurahoista, avustuksista ja palkinnoista vuosina 2017-2018 päättävät valtion taidetoimikunnat. Taidetoimikuntia nimitettiin yhteensä seitsemän. Esittävien taiteiden toimikunnan toimialana on näyttämötaide, performanssi- ja esitystaide, tanssitaide ja sirkustaide. Taideneuvosto päättää toimikuntien tarkemmasta kokoonpanoista lokakuun kokouksessaan ja jäsenten edustamaa asiantuntemusta täydennetään tarvittaessa muiden taiteenalan tuntijoiden asiantuntemuksella. Muut neuvoston nimeämät toimikunnat ovat arkkitehtuuri- ja muotoilutoimikunta, audiovisuaalisten taiteiden toimikunta, kirjallisuustoimikunta, musiikkitoimikunta, taiteen moninaisuuden ja liikkuvuuden toimikunta sekä visuaalisten taiteiden toimikunta.

Lisätietoa taidetoimikunnista Taiken sivuilla
 

OKM myönsi avustuksia taiteilijoiden toimeentuloa ja työllisyyttä edistäviin hankkeisiin

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt 943 000 euroa kehittämishankkeisiin, joilla edistetään taiteilijoiden työllisyyttä ja toimeentuloa. Avustuksia myönnettiin yhteensä 26 hankkeelle ja myönnetyt avustukset olivat suuruudeltaan 12 000 - 80 000 euroa. Etusijalla olivat hankkeet, joilla on laaja-alaisia vaikutuksia. Esittävien taiteiden puolelta avustuksia saivat mm. Circo Aereo ry nykysirkuksen  taiteilija- ja tuotekehityksen vahvistamiseen, Into liikkeessä ry franchising-liiketoimintamallin tutkimiseen sekä Keski-Suomen Tanssin Keskus taiteilijat kulttuurin lähipalveluiden tuottajina -hankkeeseen.

Lisätietoa ja lista tuetuista hankkeista OKM:n sivuilla.
 

Tanssirihmaston koeponnistukseen osallistuu 10 VOS-teatteria ja -tanssitoimijaa ympäri Suomen

Taiken koordinoima tanssin kiertuetoiminnan kehittämistyö Tanssirihmasto etenee ensi vuonna koeponnistukseen. Siihen osallistuvat Kemin kaupunginteatteri, Oulun kaupunginteatteri, Rimpparemmi, Jojo - Oulun tanssin keskus, Jyväskylän kaupunginteatteri, Hämeenlinnan Teatteri, Lahden kaupunginteatteri, Kouvolan teatteri, Aurinkobaletti ja Kotkan Kaupunginteatteri. Kiertuetanssiesityksiä nähdään hankkeen myötä Rovaniemellä, Oulussa, Kemissä, Jyväskylässä, Hämeenlinnassa, Lahdessa, Kouvolassa, Turussa ja Kotkassa. Tuotantoja tilaaville teattereille järjestetään pitchaustilaisuus la 15.10. osana Tanssin talon Kiss my dance -tilaisuutta. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan esitystarjontaan. Lisätietoa tilaisuudesta lähetetään jäsenillemme tämän viikon aikana.

Lisätietoja Tanssin talon sivuilla
 

Osallistu lastenteatterin manifestin kirjoittamiseen

Miltä näyttää lastenteatterin nykytila ja tulevaisuus Suomessa? Mitä meidän tulisi tehdä lastenteatterin aseman vahvistamiseksi ja kehittämiseksi? Vastaa kyselyyn ja vaikuta! Kysely luo pohjan Lastenteatterin manifestille, joka viimeistellään Taiken Laadukas lastenteatteri -tapaamisessa 18.10. Lastenteatterin manifesti on alan ammattilaisten julistus lastenteatterin maisemasta ja sen kehittämisestä.

Osallistu manifestin kirjoittamiseen
Lisätietoa laadukas lastenteatteri -tapaamisesta
 
 

Hakuja

Lasten teatteritapahtuma KUULAS hakee esityksiä vuodelle 2017

KUULAS-festivaali järjestetään seuraavan kerran 17.–20. toukokuuta 2017. Kansainvälinen, nelipäiväinen Kuulas tarjoaa 0–12-vuotiaille lapsille perheineen teatteria ja muita taiteenlajeja. Tapahtuma järjestetään Kouvolan Kuusankoskella. Päänäyttämönä toimii Kuusankoskitalo, mutta esityksiä toteutetaan myös muissa vuosittain vaihtuvissa paikoissa. Tapahtuman esityshaku on käynnissä 30. marraskuuta 2016 asti.

Lisätietoja hausta: mikko.vaananen(a)tnl.fi / 09-2511 2170
www.kuulas.info
 

Turun Kaupunginteatteri etsii myynti- ja markkinointipäällikköä

Turun Kaupunginteatteri hakee vetäjää myynti- ja markkinointiosastolleen. Työnkuvaan kuuluu myynti- ja markkinointitoimenpiteiden suunnittelu ja toteutus ja aktiivinen osallistuminen myyntityöhön. Hakijalta odotetaan innostusta ja kykyä innostaa muita ja kehittää osaston toimintaa. Tehtävässä edellyttää aikaisempaa kokemusta vastaavista tehtävistä. Työt alkavat sopimuksen mukaan, kuitenkin viimeistään 1.12.2016. Hakemukset palkkatoiveineen: rekry.teatteri(at)turku.fi.

Lisätietoja ja hakuohjeet
 

Lappeenrannan kaupunginteatteri hakee mestarimyyjää

Lappeenrannan kaupunginteatteri hakee palvelukseensa myyjää, jonka tehtäviin kuuluu teatterin asiakashankinta, ryhmä- ja yritysmyynti, vakioasiakkuuksien ylläpito sekä teatteritilojen ulosvuokraus. Työssä menestyminen vaatii positiivista asennetta, innovatiivisuutta, hyviä asiakaspalvelu- ja neuvottelutaitoja sekä aikaisempaa kokemusta myyntityöstä. Tehtävä täytetään aluksi määräaikaisesti 17.10.2016 alkaen tai sopimuksen mukaan. Palkkaus muodostuu provisiopohjaisesti saavutetuista myyntituloksista, mutta pohjana on kiinteä kuukausipalkka. Hakemukset ansioluetteloineen pyydetään lähettämään  30.9.2016 klo 15 mennessä: maarit.welin(a)lappeenranta.fi, aihekenttään: Mestarimyyjä

Lisätietoja ja hakuohjeet kuntarekryn sivuilla
 

Un-Label -hanke etsii tietoa saavutettavan näyttämötaiteen hyvistä käytänteistä

Luova Eurooppa -ohjelman rahoittama Un-Label hanke etsii eurooppalaisia esittävän taiteen tekijöitä, jotka ovat tehneet työtä inklusiivisen ja saavutettavan näyttämötaiteen edistämiseksi, ja jotka haluavat jakaa tietoaan, huomioitaan, ideoitaan ja metodejaan. Hankkeeseen etsitään esimerkkejä erilaisista tavoista tehdä saavutettavaa näyttämötaidetta, liittyi saavutettavuustyö sitten henkilökunnan moninaisuuden huomioimiseen, yleisötyöhön tai fyysiseen saavutettavuuteen. Näiden pohjalta kootaan hyviä saavutettavuuskäytänteitä ja -projekteja esittelevä julkaisu, jota tullaan levittämään laajalti EU-maiden esittävän taiteen tekijöille, saavutettavuusjärjestöille ja tutkimuslaitoksille. Lyhyitä kuvauksia saavutettavuutta huomioivista käytänteistä pyydetään lähettämään hankkeelle 1.10.2016 mennessä.

Lisätietoja hankkeesta ja osallistumisohjeet: www.un-label.eu
 


Suomen Teatterit ry:n ajankohtaiset uutiset

Suomen Teatterit ry (STEFI) on suomalaisten ammattiteattereiden
edunvalvonta- ja työnantajajärjestö, joka työskentelee jäsenteattereiden toimintaedellytysten turvaamiseksi ja hyvän teatterin tekemisen mahdollistamiseksi Suomessa.

Uutiskirje on lähetetty Suomen Teatterit ry:n jäsenrekisterissä olevien teatterien edustajille.
Suomen Teatterit ry
Meritullinkatu 33 G 2
00170 Helsinki
puh. 09-2511 2150
info@suomenteatterit.fi

www.suomenteatterit.fiThis email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Suomen Teatterit ry · Meritullinkatu 33 G 2 · Helsinki 00170 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp