Copy
Suomen Teatterit ry:n jäsetiedote teattereille
Suomen Teatterit - Finlands Teatrar ry

Jäsentiedote syyskuu II 2013

Suomen Teatterit – Finlands Teatrar ry (STEFI)


STEFI:n uutisia

  • Teatterikortti muuttaa muotoaan vuonna 2014

  • Tommi Saarikiven blogi: Valtionosuusrahoituksen kehityksestä ja miksei vähän muustakin

  • Työehtosopimusneuvottelut käynnistyvät

  • Vielä ehtii mukaan Satupäivän 18.10. tapahtumanjärjestäjäksi

  • STEFI:n muut ajankohtaiset uutiset

Tapahtumia ja koulutuksia

  • Temen luottamusmieskurssi 21.-22.10.

  • Koulutus: Kuvailutulkkauksen järjestäminen teatterissa 25.-27.11.

  • Tervetuloa kuulemaan visuaalisen taiteen alan uusista tuulista Lapissa! 8.10.

  • Tanssitaanko? ehdottaa HOP Helsinki 8. marraskuuta 

Hakuja

  • Taiteen edistämiskeskuksen/Uudenmaan taidetoimikunnan lokakuussa haettavissa olevat apurahat ja avustukset vuodelle 2014


STEFI:n uutisia

 

Teatterikortti muuttaa muotoaan vuonna 2014

 
Teatterikortti kokee muodonmuutoksen vuodenvaihteessa 2104 ja samalla vanhojen korttien voimassaoloaika päättyy. Uudistuksen myötä Teatterikortti muuttuu nelivuotiseksi ja kuvat sekä vuositarrat jäävät pois käytöstä.
 
Suomen Teatterit, Teatterikeskus, Suomen Näyttelijäliitto, Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat (Sunklo) ja Teatterin tiedotuskeskus ovat kehittäneet yhteistyössä ammattilaisalennuksiin oikeuttavaa alan korttia. Korttien ilme on jatkossa kaikilla yhtenäinen, mutta Näyttelijäliiton ja Sunklon kortti on nimeltään Jäsenkortti.
 
STEFI:n korttitilauskäytännöt muuttuvat jonkin verran. Teatterit voivat tilata kauden 2014-2017 kortit tiistaihin 26.11. mennessä edullisempaan hintaan (17 eur/kpl). Teatterikohtainen linkki omaan tilauslomakkeeseen on toimitettu teattereiden henkilöstövastaavalle, joka huolehtii oman teatterin tilauksista talon sisällä.
 
Myöhemmin kortteja voi tilata STEFI:n nettisivuilta löytyvän tilauslomakkeen avulla ja kortit maksavat 20 eur/kpl.
 
Kenelle kortin voi tilata?
Teatteri voi tilata teatterikortin työntekijälleen tai teatterin edustajalle, joka ei saa vastaavaa ammattilaiskorttia oman ammattijärjestönsä kautta, esim. Teatteri- ja mediatyöntekijät ry (Teme), Näyttelijäliitto ja Sunklo. Korttia ei myönnetä freelancereille ja eläkeläisille.
 
Millainen kortti on ja mitä etuja sillä saa?
Teattereille toimitetaan lipunmyyntien tueksi pdf-mallit uusista ammattilaiskorteista sekä Temen jäsenkortista myöhemmin syksyllä. Teattereiden toivotaan myöntävän korttien haltijoille ammattilaisalennuksia omien käytäntöjensä mukaan. Teatterikortilla saa etuja myös ulkomailla.
 
Lista STEFI:n jäsenteattereiden myöntämistä korttieduista sekä tietoa Teatterikortista löytyy osoitteesta www.suomenteatterit.fi/jasenpalvelut/teatterikortti.
 
Lisätietoja:
Taija Lähdetie
järjestösihteeri
Puh. 09 2511 2150
taija.lahdetie@suomenteatteri.fi

 
---
 

Tommi Saarikiven blogi: Valtionosuusrahoituksen kehityksestä ja miksei vähän muustakin

 
Toimitusjohtaja Tommi Saarikivi tarkastelee blogissaan Kulttuuripoliittisen tutkimuksen edistämissäätiö Cuporen tuoreen selvityksen ”Teattereiden, orkestereiden ja museoiden valtionosuusuudistus vuosina 2008-2010: vaikutus laitosten talouteen ja toimintaan” julkaisuseminaarin 18.9.2013 keskusteluita ja pohtii mahdollisten jatkoselvitysten suuntaviivoja.
 
Blogi on luettavissa sivuiltamme oheisen linkin kautta.
 
---
 

Työehtosopimusneuvottelut käynnistyvät

 
Työmarkkinajärjestöjen sovittua suuntalinjat valtakunnallisista palkkaraameista, myös teatterialalla käynnistetään neuvottelut tulevista työehtosopimuksista nopealla aikataululla.
 
Tavoitteena on löytää ratkaisut lokakuun aikana. Neuvottelujen edistymisestä tiedotetaan teattereita sitä mukaa kuin ratkaisuja syntyy. Mikäli asiaan liittyen herää ajatuksia tai kysymyksiä, mahdolliset tiedustelut asiassa voi osoittaa toimitusjohtaja Tommi Saarikivelle mielellään sähköpostitse osoitteeseen tommi.saarikivi@suomenteatterit.fi.
 
---

Vielä ehtii mukaan Satupäivän tapahtumanjärjestäjäksi!


Sadun nimipäivänä, perjantaina 18.10. satu näkyy ja erityisesti kuuluu ympäri Suomen, sillä teemana on nyt sadun ääni! 
 
Mikäli teatterinne järjestää satuteemaisen tapahtuman Satupäivänä, ohjelmatiedot voi ilmoittaa mukaan tapahtumakalenteriin ja valtakunnalliseen tiedotukseen 3.10.2013 mennessä oheisen lomakkeen avulla.
 
Teatteri voi myös järjestää teatterin väellä esimerkiksi sadunlukutempauksen päiväkotiin, kouluun, kirjastoon tai vaikkapa paikalliseen palvelutaloon.
 
Lisätietoja saat myös Satupäivän uudistuneilta nettisivuilta ja Facebookista.
 
www.satupaiva.fi
www.facebook.com/satupaiva
 
Lisätietoja:
Projektisihteeri Iida Turpeinen
info@satupaiva.fi
p. 09 2511 2153
 

---
 

STEFI:n ajankohtaiset uutiset


Ajankohtaiset uutiset suoraan nettisivuillamme osoitteessa www.suomenteatterit.fi
 

Tapahtumia ja koulutuksia

  

Temen luottamusmieskurssi 21.-22.10.

 
Teatteri- ja Mediatyöntekijät ry järjestää luottamusmieskurssin 21.–22.10.2013 paikkana on Kongressikeskus Paasi (Paasivuorenkatu 5, 00530 Helsinki). Kutsuttuja koulutukseen ovat teattereiden, Television Tuotantotyöntekijöiden (YLE) ja tanssikoulujen luottamusmiehet. Koulutuksen hinta on 290 eur.
 
Ilmoittautuminen viimeistään 4.10. ja lisätiedot risto.lehikoinen@teme.fi puh. 050 587 4022.
 
Koulutuksen ohjelma ja lisätiedot (pdf 242 kt)

--- 
 

Koulutus: Kuvailutulkkauksen järjestäminen teatterissa 25.-27.11.


Rovaniemen Teatteri, Ertsa-sali, Maakuntakatu 3-5 II krs, Rovaniemi

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry järjestää yhteistyössä Rovaniemen Teatterin – Lapin Alueteatterin kanssa kuvailutulkkauskoulutuksen teattereiden työntekijöille. Koulutus toteutetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella. Koulutuksen tarkoitus on edistää teattereiden kuvailutulkkauspalvelun saatavuutta ja laatua. Koulutus on valtakunnallinen ja avoin kaikkien teattereiden työntekijöille.

Koulutus on maksuton. Matka-, majoitus- ja ruokailukustannuksista vastaavat osallistujat itse. Ilmoittaudu kuvailutulkkauskoulutukseen ma 21.10. mennessä sähköpostitse osoitteeseen tanja.rantalainen@kulttuuripalvelu.fi.

Koulutusesite (pdf 239 kt)

Lisätietoja:
Tanja Rantalainen, kulttuurisihteeri
Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry
Puh. 040 964 9288
tanja.rantalainen@kulttuuripalvelu.fi
www.kulttuuripalvelu.fi


---
 

Tervetuloa kuulemaan visuaalisen taiteen alan uusista tuulista Lapissa! 8.10.

 
Osallistavassa aamukahvitilaisuudessa tarjoamme tietopaketin visuaalisen taiteen tuotteistamisen, asiantuntijuuden, liiketoimintaosaamisen ja  kansainvälistymisen kehittämistoimista Lapissa.
 
ROAD SHOW
HELSINKI 8.10.2013, klo 9.30-12
Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun auditorio 1 (Aloitetaan aamukahvilla Amica Teakissa)
Haapaniemenkatu 6, 00530 Helsinki
 
Vuosina 2011–13 toteutetun Magenta-hankkeen (ESR) tavoitteena oli lappilaisten taiteilijoiden työllisyyden ja toimintaedellytysten parantaminen. Hankkeen toiminnan keskiössä olivat taiteilijoiden täydennyskoulutus sekä manageriosaamisen ja kansainvälisten toimintojen kehittäminen. Hankkeessa luotiin tavoitteiden mukaisia rakenteita, verkostoja ja palveluja.
 
Lue lisää hankkeesta www.lapintaiteilijaseura.fi/magenta. Ilmoittaudu tilaisuuteen sähköisesti tästä linkistä 4.10. mennessä.
 
Tapahtumakutsu (pdf)
 
Lisätietoa:
projektipäällikkö Tiina-Kaisa Niva
p. 040 673 5920
tiina-kaisa.niva@ulapland.fi

 
---
 

Tanssitaanko? ehdottaa HOP Helsinki 8. marraskuuta

 
HOP Helsinki on Tanssin talo ry:n syksyn suurtapahtuma Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa. Tapahtumassa suurhalli muuttuu tulevan tanssin talon pienoismalliksi. Sen eri osastoilla tekijät tanssivat, opettavat, tiedottavat ja keskustelevat tanssista. HOP Helsinki kutsu kaikenikäiset tanssista kiinnostuneet ilmaiseen tapahtumaan. Riku Immosen Liikemiehet-esitys innostaa lapsia ja Aira Samulin pistää lopuksi vauhtia töppöseen ikään katsomatta.  
 
HOP Helsinki kysyy Tanssitaanko? ja haluaa esitellä koko tanssin laajan kirjon baletista break danceen. Viime vuotisen huikean suosion saavuttaneiden Tanssin juhlaa -gaalailtojen sijasta katsojat pääsevät marraskuun 8. myös itse osallistumaan tanssin huumaan ja Näe-Koe-Kuule-Tutustu-Innostu- polku opastaa tanssin monipuoliseen kokemiseen.
 
HOP Helsingissä kuka vaan voi hypätä mukaan tutustumaan eri tanssilajeihin. Ohjelmassa on liuta huippuohjaajien, kuten flamencomestari Kaari Martinín ja Tanssiteatteri Tsuumin vetämiä vartin tanssitreenejä. Lajeina ovat mm. bollywood, afro, break dance, FolkJam, flamenco ja baletti. HOP Helsinki- messuosastolla voi tutustua tanssijärjestöjen ja -oppilaitosten toimintaan ja Tanssikahvilassa kuunnella tanssiin ja hyvinvointiin liittyviä tekijäkeskusteluja.
 
Päälavalle nousevat lukuisten eri tanssisuuntausten huippunimet esittäen otteita teoksistaan. Mukana ovat mm. Helsinki Dance Company, StepUp Dancers ja kilpatanssipari Katja Koukkula ja Jussi Väänänen. Ilta huipentuu Reija Wäreen menestysteokseen Of(f)Course. Tapahtuman tarkempi ohjelma sekä nettisivut julkaistaan lokakuussa.
 
Lue lisää tapahtumasta Tanssin talon sivuilta
 
 

Hakuja

 
 

Taiteen edistämiskeskuksen/Uudenmaan taidetoimikunnan lokakuussa haettavissa olevat apurahat ja avustukset vuodelle 2014

 
Työskentelyapurahat
Työskentelyapurahoja myönnetään ensisijaisesti taiteelliseen työskentelyyn taiteenharjoittajille ja arvostelijoille. Hakuaika on 1.-31.10.2013.
 
Kohdeapurahat
Kohdeapurahoja myönnetään ensisijaisesti taiteilijoille ja työryhmille mm. esitys-, näyttely- ja materiaalikuluihin sekä kansainväliseen toimintaan. Hakuaika on 1.-31.10.2013.
 
Yhteisöjen erityisavustukset
Erityisavustuksia myönnetään järjestöille ja muille yhteisöille taidetta edistäviin hankkeisiin mm. näyttelyiden, esitysten ja seminaarien järjestämiseen. Avustusta ei myönnetä yhteisön säännönmukaisen esitystoiminnan eikä perustoiminnan kuluihin. Hakuaika on 1.-31.10.2013.
 
Lastenkulttuurin kohdeapurahat
Apurahoja myönnetään taiteilijoille ja työryhmille, taideoppilaitoksien opettajille sekä taiteen tutkijoille mm. työ-, esitys- ja julkistamiskuluihin sekä työskentelyyn. Hakuaika on 1.- 31.10.2013.
 
Lastenkulttuurin erityisavustukset yhteisöille
Erityisavustusta myönnetään järjestöille ja muille yhteisöille hankkeiden toteutuskuluihin, kuten tapahtuman, näyttelyn, esityksen, työpajan tms. kustannuksiin. Avustusta ei myönnetä yhteisön säännönmukaisen esitystoiminnan eikä perustoiminnan kuluihin. Hakuaika on 1.- 31.10.2013.
 
Kulttuurin hyvinvointivaikutusten yhteisöavustukset 
Avustus on tarkoitettu yhteisöjen (yhdistyksien, säätiöiden, osuuskuntien, kuntien, yrityksien ym.) yhteisöllisyyden, arjen luovien toimintojen ja ympäristöjen edistämiseen sekä työhyvinvoinnin tukemiseen kulttuurin ja taiteen keinoin. Etusijalla ovat poikkihallinnolliset yhteistyöhankkeet, joista syntyy uusia toimintamalleja. Hakuaika on 1.-31.10.2013.
 
Lue koko tiedote (pdf 199 kt)

Tiedustelut
suunnittelijat
p. 0295 330 802 ja 0295 330 803
Taiteen edistämiskeskus
Vuorikatu 24 00101 Helsinki
www.taike.fi 

 
--- 

Jäsentiedotteet ja muut uutiset


STEFI:n tiedotteet ja uutiset löytyvät osoitteesta www.suomenteatterit.fi
 
 
Copyright © 2013 Suomen Teatterit ry, All rights reserved.
Uutiskirje on lähetetty Suomen Teatterit ry:n jäsenrekisterissä olevien teatterien edustajille.

Suomen Teatterit ry
Meritullinkatu 33 G 2
00170 Helsinki
puh. 09-2511 2150
info@suomenteatterit.fi

www.suomenteatterit.fi
Email Marketing Powered by Mailchimp