Copy
Suomen Teatterit ry:n jäsentiedote teattereille
www.suomenteatterit.fi   I  www.facebook.com/suomenteatterit
Suomen Teatterit - Finlands Teatrar ry

Jäsentiedote elokuu I 2014


Suomen Teatterit – Finlands Teatrar ry (STEFI)

 

STEFI:n uutisia

 • Tampereen Teatterikesän seminaarit herättivät runsaasti keskustelua

 • Opas kriisiviestintäsuunnitelman laatimisen tueksi julkaistu

 • Kilpailukutsu: Lasten- ja nuortenteatteripalkinto 2015 - Ehdota palkinnonsaajaa

 • Satua liikkeellä lokakuussa! Kutsumme teatterit juhlimaan Satupäivää – ilmoittaudu mukaan 8.10. mennessä

 • Henkilöstö- ja koulutussuunnitelmat tulee uudistaa vuoden 2014 aikana

 • Veikkausvoittovarojen edunvälittäjäverkoston kannanotto: Oman edun tavoittelu heikentää yhteistä tulosta

 Teatterialan uutisia

 • Taiteen edistämiskeskus pyytää ehdotuksia alueellisten taidetoimikuntien jäseniksi

 • Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus valtion vuoden 2015 talousarvioon

 • Festivaalit kuuluvat kaikille! Uusi saavutettavuusopas julkaistu

 • Tarjolla yhteiset työtyytyväisyystutkimukset teattereille 

Tapahtumat ja koulutukset

 • Työhyvinvointikoulutus tammikuussa 2015 - ennakkotiedote

 • Minne menet, teatteri-ilmaisun ohjaaja? Seminaari teatteri-ilmaisun ohjaajan ammattikuvasta ja sen tulevaisuudesta 5.9.

 • Tanssin Kiertuepäivä siirtyy loppusyksyyn

 • TES-koulutus Teatterikulmassa 14.10. 

Hakuja

 • Luova Eurooppa: Yhteistyöhankkeiden haku alkanut

 • Pohjoismainen kulttuuripiste: Hae tukea - neljä moduulia avoinna elokuussa

 • Koneen Säätiön apurahojen haku on alkanut 

 


STEFI:n uutisia

 

Tampereen Teatterikesän seminaarit herättivät runsaasti keskustelua

 
Teatterikesän perinteiset seminaareihin osallistui loppukesän helteiden lomassa runsaasti väkeä ja herättivät vilkasta keskustelua ja pohdintaa.
 
Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton kanssa yhteistyössä järjestetty perinteinen yleisöseminaari perjantaina 8.8. keräsi yhteensä lähes 140 osallistujaa Tampereen pääkirjasto Metson Pietilä-saliin. Päivän teemana oli Viestivä ja hyvin johdettu teatteri työyhteisönä. Seminaarissa työyhteisöjen viestintään perehtynyt Turun yliopiston dosentti Jukka-Pekka Puro toi esiin monipuolisesti työyhteisöjen viestinnän haasteita, kipupisteitä ja kehittämismahdollisuuksia.
 
Ammattilaispuheenvuoroissa Jyväskylän kaupunginteatterin johtaja Kari Arffman, Tero Saarinen Companyn toiminnanjohtaja Iiris Autio, ohjaaja Tiina Puumalainen ja lavastaja Teppo Järvinen Tampereen Työväen Teatterista sekä käyttöpäällikkö Janne Mäkelä ja puvuston hoitaja Marja-Leena Niittymäki Tampereen Teatterista puolestaan pohtivat sitä, millainen viestivä ja hyvin johdettu teatteri on ja mitä se vaatii sekä johtajien että työntekijöiden näkökulmasta.
 
Lauantain puheenjohtajaseminaari 9.8. Tampereen Työväen Teatterin TTT-Klubilla keräsi puolestaan yli 80 osallistujaa STEFI:n jäsenteattereista. Aamupäivällä viestinnän kouluttaja ja pitkän linjan toimittaja Matti Karhu herätti teatterialan väkeä pohtimaan kriisiviestinnän ajankohtaisuutta teattereissa. Esitys nosti esiin monia yllättäviä ongelmakohtia ja aiheita, joihin teattereiden on syytä varautua toiminnassaan. Osallistujille jaettiin myös STEFI:n uunituore opas kriisiviestintäsuunnitelman laatimisesta (ks. tarkemmin seuraava uutinen).
 
Iltapäivällä siirryttiin yleisötyön pariin. Teatterikuraattori Pirjo Virtanen Suomen Kansallisteatterista kertoi Kansallisteatterin yleisötyöstä ja teattereiden yleisötyön kehittymisestä Suomessa. Turun kaupunginteatterin dramaturgi Satu Rasila taas esitteli Myrsky-hankkeen kautta toteutetun yleisöprojektin LVR – kuinka selvitä laitoksesta, jonka teatteri toteutti perhekodissa asuvien nuorten kanssa. Toimitusjohtaja Jussi Rauvola esitteli puolestaan Kipinä Productions Oy:n toimintaa. Yritys avustaa muun muassa sinfoniaorkestereita kehittämään ja toteuttamaan yleisötyötä ympäri Suomea. Lopuksi Tiedekeskus Heurekan elämysjohtaja Mikko Myllykoski esitteli Heurekan monipuolista ja pitkälle hioutunutta yleisötyötä.
 
Esimerkit sekä alan sisältä että sen ulkopuolelta toivat monipuolisia näkökulmia yleisötyön kehittämismahdollisuuksiin ja herättivät yleisössä vilkasta keskustelua ja pohdintaa yleisötyön tilasta ja kehittämistarpeista teattereissa.

Suuri kiitos sekä päivien puhujille että kaikille osallistujille aktiivisesta osallistumisesta. Toivomme, että seminaarit antoivat runsaasti pohdittavaa teattereille tulevaisuuden varalle ja tulevaan syksyyn!
 

 
Opas kriisiviestintäsuunnitelman laatimisen tueksi julkaistu

 
Suomen Teatterit ry järjesti huhtikuussa kriisiviestintäkoulutuksen teattereiden markkinointi- ja viestintäväelle viestinnän kouluttaja Matti Karhun johdolla. Tampereen Teatterikesässä Karhu luennoi aiheesta myös puheenjohtajaseminaarissa lauantaina 9.8.2014.
 
Huhtikuun koulutuksen pohjalta Suomen Teatterit ry on julkaissut oppaan teattereille kriisiviestintäsuunnitelman laatimisesta. Opas ”Ojasta allikkoon vai harkitusti suden suuhun? Opas teattereille kriisiviestintäsuunnitelman laatimiseen” on saatavilla STEFI:n tutkimukset ja julkaisut -sivulta oheisen linkin kautta.
 
Opas on tarkoitettu teattereiden johdolle ja viestintähenkilökunnalle apuvälineeksi oman kriisiviestintäsuunnitelman laatimiseen. Jokainen teatteri toimintaympäristöineen on erilainen ja siksi opas on tehty antamaan vinkkejä siitä, mitä asioita suunnitelman teon eri vaiheissa tulee huomioida.
 
Ojasta allikkoon vai harkitusti suden suuhun? Opas teattereille kriisiviestintäsuunnitelman laatimiseen (pdf 141 kt)
Taija Lähdetie, Suomen Teatterit ry, 2014
 
Lisätietoja:
Järjestösihteeri Taija Lähdetie
Puh. 09 2511 2150
taija.lahdetie@suomenteatterit.fi

 
 

Kilpailukutsu: Lasten- ja nuortenteatteripalkinto 2015 - Ehdota palkinnonsaajaa             

 
Suomen Teatterit ry ja Suomen Assitej ry etsivät ehdokkaita Lasten- ja nuortenteatteripalkinnon 2015 saajaksi. 
 
Palkinnon voi saada mikä tahansa lasten- tai nuortenteatteriin liittyvä teko, esimerkiksi teatteri, ryhmä, esitys, esiintyjä, ohjaus, käsikirjoitus, koreografia, visuaalinen suunnittelu, musiikki, suomennos, projekti, yleisötyöhanke tai muu lasten- ja nuortenteatteria edistänyt tapahtuma. Viimeksi palkinnon voittivat Kemin Taksipalvelu ja Metsä Group – Kemin tehtaat.
 
Palkinnon finalistit ja voittajan valitsee raati, jonka muodostavat Suomen Teatterit ry:n ja Suomen Assitej ry:n valitsemat asiantuntijat. Raatiin kuuluvat kulttuuriasiainneuvos Katri Santtila, opetus- ja kulttuuriministeriöstä, intendentti Yvonne Godhwani Espoon kulttuuripalveluista, taiteellinen johtaja Marja Korhola Tanssiteatteri Raatikosta, Hufvudstadsbladetin teatteritoimittaja Isabella Rothberg ja Suomen Teatterit ry:n toimitusjohtaja Tommi Saarikivi. Raadin sihteerinä toimii Suomen Teatterit ry:n järjestösihteeri Taija Lähdetie.                       
 
Kilpailuun voi ehdottaa omaa teatteria tai muuta erinomaista teatterialan tekoa keskiviikkoon 15.10. mennessä osoitteeseen info@assitejfi.org tai postitse merkinnällä:
 
Lasten- ja nuortenteatteripalkinto 2015 
Suomen Assitej ry
Meritullinkatu 33 A 35
00170 Helsinki
 
Valintaperusteluita toivotaan korkeintaan kahden liuskan verran ja perusteluissa on hyvä mainita vähintään kolme keskeistä tekijää, miksi juuri tämä teatteriteko on merkittävä. Perustelujen lisäksi mukaan voi laittaa rajoitetusti muuta materiaalia. Teatterialan teon on tullut tapahtua suomalaisessa ammattiteatterissa vuosien 2013-2014 aikana. Raati voi halutessaan tehdä finalistivalinnan myös ehdotusten ulkopuolelta. Palkinto jaetaan keväällä 2015.
 
Lisätietoja kilpailusta: www.suomenteatterit.fi/jasenpalvelut/kilpailut
 
Tietoa kilpailukutsusta saa mielellään jakaa eteenpäin.  
 
Kilpailukutsu 14.8.2014 (pdf 340 kt)    
  
Lisätietoja:
Järjestösihteeri Taija Lähdetie, puh. 09 2511 2150, taija.lahdetie@suomenteatterit.fi
Tiedottaja Inka Kunnala, puh. 044 0866 355, info@assitejfi.org


 

Henkilöstö- ja koulutussuunnitelmat uudistettava vuoden 2014 loppuun mennessä


Henkilöstö- ja koulutussuunnitelma on pakollinen vuosittain päivitettävä asiakirja kaikissa yhteistoimintalain piiriin kuuluvissa kunnan ja valtion työpaikoissa sekä yksityisissä yli 20 työntekijän työpaikoissa.

Työntekijöiden osaamisen kehittämistä koskevat uudet lait, laki taloudellisesti tuetusta ammatillisen osaamisen kehittämisestä ja laki koulutuksen korvaamisesta, tulivat voimaan vuoden 2014 alusta. Samalla yhteistoimintalaeissa tuli voimaan uusia henkilöstö- ja koulutussuunnitelmaa koskevia säännöksiä. Muutosten myötä työnantaja voi saada taloudellista tukea työntekijöidensä koulutukseen, kun työpaikalla on laadittu koko henkilöstönkoulutustarpeiden selvittämiseen perustuva koulutussuunnitelma. Tavoitteena on, että työntekijöiden ammattitaito ei pääse työssä ollessa vanhentumaan.
 
Tutustu tarkempaan ohjeeseen henkilöstö- ja koulutussuunnitelman laatimisesta oheisen tiedotteen avulla. 
 
Henkilöstö- ja koulutussuunnitelman uudistaminen 2014 (pdf 123 kt) 
 
Ohjeistus löytyy myös Suomen Teatterit ry:n kotisivuilta:
www.suomenteatterit.fi/jasenpalvelut 
 
Tutustu tarkempaan ohjeeseen henkilöstö- ja koulutussuunnitelman laatimisesta oheisen tiedotteen avulla. 
 
Lisätietoja:
Lakimies Leevi Mentula
Lakimies Kaisa Kärkkäinen
etunimi.sukunimi@suomenteatterit.fi
puh. 09 2511 2152

 
 

Satua liikkeellä lokakuussa! Kutsumme teatterit juhlimaan Satupäivää – ilmoittaudu mukaan 8.10. mennessä

 Kuva: Sari Airola

Valtakunnallista Satupäivää juhlitaan Sadun nimipäivänä 18. lokakuuta. Iltojen pimetessä on aika astua sadun maailmaan. Tervetuloa mukaan kaikki keijujen, peikkojen, haltioiden, jättiläisten, lohikäärmeiden, prinsessojen, prinssien ja varsinkin sammakoiden ystävät!
 
Satupäivän teemana Satua liikkeellä
 
Satupäivän 2014 teemaksi on valittu Satua liikkeellä. Teemaan liittyen kannustamme tapahtumajärjestäjiä tempaisemaan ja viemään satuja yllättäviinkin paikkoihin – edellisvuosina satu on löytänyt tiensä esimerkiksi kunnanvaltuuston ruokalaan, raitiovaunuun ja Kaapelitehtaan hissiin!
 
Teatterit ovat perinteisesti olleet näkyvässä roolissa Satupäivän tapahtumajärjestäjien joukossa ja kaikki ovat tervetulleita mukaan. Satupäivää on juhlittu teattereissa muun muassa satutuokioiden, kulissikierrosten sekä erilaisten yleisötyöpajojen muodossa.
 
Osallistu Satupäivään järjestämällä oma satuaiheinen tapahtuma! Kaikenlaiset lähestymistavat ovat tervetulleita ja tyyli vapaa! Teemaa voi toteuttaa kirjaimellisesti järjestämällä vaikkapa liikunnallisia satutyöpajoja. Se ei kuitenkaan velvoita osallistujia, vaan sen tarkoituksena on antaa ideoita ja lähestymistapoja satujen käsittelyyn.
 
Voit myös katsoa ideoita ohjelmaksi sivuiltamme, josta löytyy koonti viime vuosien mielenkiintoisimmista tapahtumista.
 
Ideoita Satupäivän viettoon (pdf 1,3 Mt)
 
Ilmoittaudu mukaan tapahtumajärjestäjäksi 8.10. mennessä
 
Tänä vuonna Satupäivä ajoittuu lauantaille. Koska koulut ja päiväkodit ovat tärkeässä osassa Satupäivän toteuttamisessa, julistammekin koko edellisen viikon satuviikoksi. Tapahtumajärjestäjät voivat halutessaan toteuttaa Satupäivän tapahtumia ajalla 13.-18.10.
 
Mikäli teatterinne järjestää satuteemaisen tapahtuman Satupäivänä, ilmoita ohjelmatiedot 8.10.2014 mennessä oheisella lomakkeella tai Satupäivän nettisivuilla. Näin tiedot saadaan mukaan Satupäivän ohjelmakalenteriin ja valtakunnalliseen tapahtumatiedotukseen.
 
Tervetuloa toteuttamaan kanssamme vinkeää Satupäivää!
 
Lisätiedot:
Projektisihteeri Iida Turpeinen
puh. 09 2511 2153

info@satupaiva.fi
www.satupaiva.fi
www.facebook.com/satupaiva

 
Kuva: Sari Airola

 

Veikkausvoittovarojen edunvälittäjäverkoston kannanotto: Oman edun tavoittelu heikentää yhteistä tulosta

 
Veikkausvoittovarojen edunvälittäjäverkoston kannanotto 18.7.2014
  
Jääkiekkojoukkue Jokerit on julkistanut sponsorisopimuksen ulkomaisen vedonlyöntiyhtiön kanssa. Veikkauksen edunvälittäjäverkosto pitää huolestuttavana, että jääkiekkojoukkue heikentää oman taloudellisen hyötynsä nimissä järjestelmää, josta tuloutuu vuosittain satoja miljoonia euroja suomalaiselle liikunnalle, tieteelle, taiteelle ja nuorisotyölle.
 
Kannanotto on luettavissa kokonaisuudessaan STEFI:n sivuilta.

Veikkauksen edunvälittäjät:

Finland Festivals ry, Suomen Akatemia, Suomen Elokuvasäätiö, Suomen museoliitto ry, Suomen Sinfoniaorkesterit ry, Suomen Teatterit ry, Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio Valo ry, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry, Suomen Kansallisooppera, Taiteen edistämiskeskus


Lisätietoja:
Veikkauksen edunvälittäjäverkoston puheenjohtaja
Olli Joensuu
puh. 045-139 2350
 

 
 


Teatterialan uutisia

 

Taiteen edistämiskeskus pyytää ehdotuksia alueellisten taidetoimikuntien jäseniksi

 
Taiteen edistämiskeskus pyytää taidekentältä elokuun aikana ehdotuksia alueellisten taidetoimikuntien jäseniksi. Asiaa koskeva lausuntopyyntö sisältäen mm. alueellisen toimialuejaon ja tarkempia säännöksiä toimikuntien kokoonpanoista ja asiaan liittyvistä esteellisyyssäännöksistä on tämän viestin liitteenä.
 
Mikäli toivotte Suomen Teatterit ry:n kannattavan ehdottamaanne ehdokasta alueellanne toimivaan toimikuntaan, pyydämme toimittamaan siitä tiedon Suomen Teatterit ry:n toimistolle sähköisesti 22.8.2014 mennessä oheisen lomakkeen kautta. Täyttäkää lomakkeeseen ehdokasasettelussa edellytetyt tiedot sekä muistakaa hankkia ehdottamanne henkilön suostumus tehtävään!
 
Linkki lomakkeeseen
 
Ehdokasasettelussa edellytetään seuraavien tietojen toimittamista ehdokkaista:
1) nimi
2) arvo / ammatti
3) äidinkieli
4) postiosoite, puhelinnumero ja sähköpostiyhteys
5) vahvistus jäsenehdokkaan suostumuksesta tehtävään
6) taiteellisen asiantuntemuksen ala tai alat
 
Ehdotukset alueellisten taidetoimikuntien jäseniksi (pdf 96 kt)
Kansilehti (pdf 35 kt)
 
Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Tommi Saarikivi
Puh. (09) 2511 2151
tommi.saarikivi@suomenteatterit.fi

 
 

Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus valtion vuoden 2015 talousarvioon


Opetus- ja kulttuuriministeriö esittää hallinnonalalleen 6,9 miljardin euron määrärahaa vuodelle 2015. Työurien pidentämiseksi sekä nuorten koulutuspolun turvaamiseksi oppivelvollisuusikää esitetään nostettavaksi, nuorisotakuun toteutuminen varmistetaan ja korkeakoulujen aloituspaikkoja lisätään määräaikaisesti. Toisen asteen koulutuksen rakenteellista kehittämistä jatketaan uudistamalla rahoitusjärjestelmä ja järjestäjäverkko. Taiteen ja kulttuurin menosäästöjen ohella esitetään veikkausvoittovarojen käytön lisäämistä.
 
Lue OKM:n 7.8.2014 julkaisema tiedote kokonaisuudessan OKM:n sivuilta.

 

Festivaalit kuuluvat kaikille! Uusi saavutettavuusopas julkaistu


Uusi saavutettavuusopas auttaa ottamaan huomioon monenlaisten yleisöjen ja tekijöiden tarpeita.

Suomen lukuisat kulttuurifestivaalit saavat tänä kesänä työnsä tueksi saavutettavuusoppaan, joka auttaa ottamaan huomioon monenlaisia kävijöitä ja tekijöitä. Saavutettavuuteen panostaminen lisää kaikkien mahdollisuuksia osallistua, esiintyä ja työskennellä festivaaleilla.

Tapahtumia kaikille! – Opas saavutettavan kulttuurifestivaalin järjestämiseen on Kulttuuria kaikille -palvelun ja Finland Festivals ry:n julkaisema käytännönläheinen tietopaketti. Opas auttaa huolehtimaan mm. siitä, että tieto festivaalin tarjonnasta ja palveluista olisi mahdollisimman helposti kaikkien saatavilla.

Opas on saatavilla suomeksi PDF- ja DOC-verkkoversiona. Verkkoversiot löytyvät Kulttuuria kaikille -palvelun verkkosivuilta osoitteesta: www.kulttuuriakaikille.fi/saavutettavuus_tietopaketit_ja_oppaat_festivaalit.

Oppaan toteuttamisessa on tehty yhteistyötä eri kulttuurifestivaalien sekä saavutettavuusalan asiantuntijoiden kanssa, ja sen ovat kirjoittaneet kulttuurituottaja Sini Kaartinen ja saavutettavuusasiantuntija Aura Linnapuomi.
 
Tapahtumia kaikille! -opas on jatkoa Kulttuuria kaikille -palvelun vuonna 2011 toteuttamalle selvitykselle suomalaisten kulttuurifestivaalien näkemyksistä toimintansa saavutettavuudesta. Selvitys on luettavissa Kulttuuria kaikille -palvelun verkkosivuilla: www.kulttuuriakaikille.fi/saavutettavuus_tutkimukset_ja_raportit_festivaalit.

Lue tiedote kokonaisuudessan STEFI:n sivuilta.
 
Lisätietoja:
saavutettavuusasiantuntija Aura Linnapuomi, Kulttuuria kaikille -palvelu
puh. 040 674 3528
aura.linnapuomi@cultureforall.fi
www.kulttuuriakaikille.fi
 
Kuva: KUULAS – Kansainvälinen Lasten Teatteritapahtuma, kuvaaja Johannes Wiehn

 
 

Tarjolla yhteiset työtyytyväisyystutkimukset teattereille

 
PBI Research Institute on vuodesta 1994 toiminut tutkimusinstituutti. Toimimme 25 henkilön voimin Turussa ja Helsingissä ja palvelemme asiakkaitamme suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Teemme sekä perus- että soveltavaa tutkimusta ja tutkimukseemme perustavaa konsultointia. Diagnostiikka-osastomme tekee asiakkaillemme muun muassa sidosryhmäsuhdekartoituksia, esimerkkinä asiakas- ja työtyytyväisyystutkimukset.
 
Sen sijaan, että jokainen teatteri kehittää omia työkalujaan eri toimijoiden avulla, PBI Research Institute on kiinnostunut kehittämään yhtenäiset työtyytyväisyys- ja/tai  asiakastyytyväisyystutkimusmenelmät Suomen suurimmille teattereille, jotka mahdollistaisivat teattereille tärkeiden ja ominaisten asioiden mittauksen ja vertailun eri teattereiden välillä, kuten Ruotsissa on tehty (ks. www.svenskscenkonst.se/sv/arbetsgivarguiden/arbetsmiljo/medarbetarenkat-for-scenkonstbranschen). Uskomme, että tämä hyödyttäisi teattereita toiminnan kehittämisen ja yhteistyön lisäämisen kannalta.
 
Aiheesta kiinnostuneita pyydetään ottamaan suoraan yhteyttä PBI Research Institute:n Annemari Andréseen.
 
Lisätietoja:
Annemari Andrésen
PBI Research Institute
annemari.andresen@pbi.fi
puh. 040-5033907
www.pbi.fi

 
 
 


Tapahtumat ja koulutukset

 
 

Työhyvinvointikoulutus tammikuussa 2015 - ennakkotiedote

 
Kaksipäiväinen koulutus järjestetään Helsingissä 12.-13.1.2015 ja se on jatkoa aiemmin toteutetuille työturvallisuuskoulutuksille. Koulutus on suunnattu ensisijaisesti STEFI:n, Näyttelijäliiton ja Temen jäsenille. Koulutuksen ohjelmasta vastaa Työterveyslaitos.
 
Päivien keskeisenä tavoitteena on hyvien käytäntöjen vieminen omaan työhön ja työyhteisöön alustusten ja workshoptyöskentelyn keinoin.
 
Koulutuspäivien ohjelma valmistuu alkusyksyn aikana ja hinta tulee olemaan noin 300 eur/hlö. Lisätietoja saa järjestöjen nettisivuilta ja tiedotuskanavien kautta.
 
Ennakkotiedote koulutuksen sisällöstä (pdf 442 kt)

 

Minne menet, teatteri-ilmaisun ohjaaja? Seminaari teatteri-ilmaisun ohjaajan ammattikuvasta ja sen tulevaisuudesta

Perjantai 5.9. klo 9-15 Turun Nuori Teatteri (Ursininkatu 4, Turku)

Framil ry., Taiteen edistämiskeskus ja Turun AMK:n Taideakatemia järjestävät  seminaarin, jonka aiheena on teatteri-ilmaisun ohjaajan ammatti nyt ja tulevaisuudessa. Tarkoituksena on pohtia ajankohtaisia aiheita ja kysymyksiä TIO:jen ja muiden teatterialan vapaan kentän toimijoiden työhön ja tekijyyteen liittyen.

Päivän ohjelma koostuu:
- ammatin kehitystä ja koulutusta seuranneiden tekijöiden, kulttuuripolitiikan edustajien sekä teatteri-ilmaisun ohjaajien alustuspuheenvuoroista
- paneelikeskustelusta, johon osallistuu edustajia sekä vapaalta kentältä että koulutuksen ja työnantajien puolesta
- open space -työpajasta, jossa osallistujat voivat tuoda omia otsikoitaan keskusteltavaksi

Paikalle ovat tervetulleita kaikki TIO:t, heidän kanssaan työskentelevät, teatterin vapaan kentän toimijat, työllistävien tahojen edustajat, alan opiskelijat sekä teatteri-ilmaisun ohjaajien työnkuvasta kiinnostuneet!

Tarkempi ohjelma ilmestyy elokuun aikana. Ilmoittaudu 1.9. mennessä tästä.

Lisätiedot:
framilkeskus@gmail.com
henri.terho@minedu.fi
marja.susi@turkuamk.fi 

 

Tanssin kiertuepäivä siirtyy loppusyksyyn

 
Taiteen edistämiskeskuksen järjestämässä Tanssin päivässä tammikuussa 2014 tanssin kierrättämiseen liittyvä problematiikka nousi voimakkaasti esille. Asian edistämisen eteen on tehty runsaasti eri hankerahoituksin työtä eri tahojen toimesta, mutta silti teema puhututtaa. Viimeisin teemaan liittyvä projekti Tanssi kiertää 2014 on Tanssin talo ry:n toimesta käynnissä. Suomen Teatterit ry on ollut hankkeen yhteistyökumppanina.
 
Yhteisen tavoitteen asettelun saavuttamiseksi Taiteen edistämiskeskus järjestää yhteistyössä Tanssin Tiedotuskeskuksen, Suomen Teatterit ry:n ja Tanssin talo ry:n kanssa aiheeseen liittyvän työseminaaripäivän Helsingissä loppusyksystä (tapahtumaa ei järjestetä 22.8.).
 
Päivän tavoitteena on löytää ratkaisuja; mitä kierrätetään ja ketkä ovat kumppaneina? Subventoidaanko kiertueita ja kuka sen tekee? Kenelle rahoitus ohjattaisiin? Kuka koordinoi vai tarvitaanko sitä lainkaan? Mistä luovutaan, mitä priorisoidaan?
 
Lisätietoja:
Projektipäällikkö Hanna-Mari Peltomäki
Tanssin talo ry.
puh. 044 5131069
hanna-mari.peltomaki@tanssintalo.fi

 
 

TES-Koulutus 14.10. Teatterikulmassa

 
Varaa päivä kalenteriisi! Päivän tarkempi aikataulu ja ilmoittautumisohjeet julkaistaan myöhemmin.
 
Päivän aikana käydään läpi yksityiskohtaisemmin uusien työehtosopimusten sisältöä. Lisäksi lakimiehille on mahdollista toimittaa kysymyksiä työehtosopimuksiin liittyen.

 
 


Hakuja 

 

Luova Eurooppa: Yhteistyöhankkeiden haku alkanut 

Aloita rekisteröitymällä EACEA:n organisaatiorekisteriin. Haku päättyy 1.10.
 
Luova Eurooppa tukee enintään 4 vuotta kestäviä yhteistyöhankkeita eurooppalaisten kulttuurialan ja luovien alojen toimijoiden välillä. Tukea on mahdollista hakea pienille ja suurille yhteistyöhankkeille (smaller and larger scale cooperation projects). Nyt käynnistyneellä hakukierroksella tuetaan vuonna 2015 käynnistyviä hankkeita.
 
•Hakumateriaali ja ohjeistus toimeenpanovirasto EACEA:n sivuilla.
•Lisätietoja hakukriteereistä ja hakuprosessista CIMOn sivuilla.
Huom! Tuen hakeminen edellyttää jokaisen hankkeessa mukana olevan organisaation rekisteröitymistä EACEA:n organisaatiorekisteriin (URF eli Unique Registration Facility). Rekisteröidyttyään kukin toimija saa yksilöllisen PIC-koodin (Participant Identification Code). Koodia käytetään jatkossa kaikissa saman organisaation hakemuksissa, joten rekisteröityminen järjestelmään tehdään vain ensimmäisellä hakukerralla. Ohjeita (pdf) rekisteröitymiseen CIMOn sivuilla.
 
Kaipaatko neuvoja?

Autamme CIMOssa mielellämme kaikissa hakuun liittyvissä kysymyksissä. Olet myös tervetullut syksyn hakemustyöpajoihin 3.9. tai 10.9., joissa mm. käymme läpi hakukriteerejä ja hakulomaketta.

Lisätietoja CIMOn tapahtumakalenterissa

 

Pohjoismainen kulttuuripiste: Hae tukea - neljä moduulia avoinna elokuussa

Hae tukea - neljä moduulia avoinna elokuussa

Elokuussa käynnistyy kolmen eri tukiohjelman hakuaikoja. Haku koskee seuraavia moduuleita:
•Pohjoismaiden ja Baltian maiden kulttuuri- ja taidekentälle suunnattua liikkuvuustukea voi
hakea 23.7. - 20.8.2014
Kulttuuri- ja taideohjelman tuotantopainotteisen toiminnan moduulilla ja osaamisen
kehittämisen moduulilla on hakuaika 20.8. - 17.9.2014
•NORDBUK lasten ja nuoren ohjelman hanketukea voi hakea 1.8. - 1.9.2014.
Katso lisätietoa ohjelmista ja hakuajoista täältä.
 
 

Koneen Säätiön apurahojen haku on alkanut

 
Koneen Säätiön apurahojen haku on alkanut 1.8. ja haku päättyy 30.9 klo 18. Koneen Säätiön tavoitteena on luoda edellytyksiä rohkeille tieteen ja taiteen avauksille. Taiteen ja kulttuurin rahoituksessa etusijalla ovat uudet ja marginaalista nousevat taiteen ja kulttuurin alat sekä taidetta ja kulttuuria uudistavat, uutta luovat ja ajankohtaiset taide- ja kulttuurihankkeet sekä uusia näkökulmia sisältävät hankkeet. Tuen kohteena voivat olla myös hankkeet, joissa tieteen ja taiteen näkökulmat kohtaavat.
 
Koneen Säätiön kieliohjelman painotukset huomioidaan säätiön vuosien 2012–16 rahoituspäätöksissä.
 
Lisää tietoa apurahoista ja hakemisesta
 
Haun yhteydessä järjestetään kaksi temaattista rahoitushakua, joihin kaivataan myös taiteilijoiden panosta:
- Jakautuuko Suomi?, jossa rahoitus on suunnattu erityisesti tutkijoiden, journalistien sekä taiteilijoiden  yhteishankkeille.
- Kielten elvytys ja sen tutkimus, jossa rahoitusta myönnetään kielen tukemista ja elvytystä toteuttaville hankkeille, joissa on mukana tutkimuksellinen osa.
 
Lisäksi elokuussa on haku säätiön ylläpitämään Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssiin.
 
 


Suomen Teatterit ry:n ajankohtaiset uutiset

Suomen Teatterit ry:n tiedotteet ja uutiset löytyvät osoitteesta www.suomenteatterit.fi

Lisäksi välitämme Facebook-sivullamme ajankohtaista tietoa alasta ja järjestön toiminnasta - käy tutustumassa osoitteessa www.facebook.com/suomenteatterit.

Uutiskirje on lähetetty Suomen Teatterit ry:n jäsenrekisterissä olevien teatterien edustajille.
Copyright © 2014 Suomen Teatterit ry, All rights reserved.

Suomen Teatterit ry
Meritullinkatu 33 G 2
00170 Helsinki
puh. 09-2511 2150
info@suomenteatterit.fi

www.suomenteatterit.fi
Email Marketing Powered by Mailchimp