Copy
Suomen Teatterit ry:n jäsentiedote teattereille
www.suomenteatterit.fi   I  www.facebook.com/suomenteatterit
Suomen Teatterit - Finlands Teatrar ry

Jäsentiedote lokakuu II 2014


Suomen Teatterit – Finlands Teatrar ry (STEFI)

 

STEFI:n uutisia

  • Blogi: Teatterista kannattaa kertoa päättäjille teatterissa

  • Teatterikulman järjestöjen yhteinen glögijuhla 11.12. – Tervetuloa! 

Tapahtumat ja koulutukset

  • Tanssirihmasto - Tanssin kiertuepäivä 14.11.

  • Kotimaisen näytelmän festivaali 6.-8.11.

  • Taiteen edistämiskeskuksen Artsoppa-treffit 12.11.

  • Työturvallisuuskoulutus: Teatterialan työhyvinvointipäivät 12.-13.1.2015 

Hakuja

  • OKM:n budjettileikkauksiin liittyvän työllistämisrahan hakuaika päättyy 31.10. – jokaisen vos-teatterin syytä hakea tukea

  • OKM:n hallinnonalan valtakunnallisten ESR-toimenpidekokonaisuuksien haku auki 8.12. saakka

 

STEFI:n uutisia

 

Blogi: Teatterista kannattaa kertoa päättäjille teatterissa

 
Uusin blogi on julkaistu! Kirjoituksessa toimitusjohtaja Tommi Saarikivi pohtii teattereiden ja teatterialan järjestöjen mahdollisuuksia vaikuttaa kiireisten kansanedustajien, virkamiesten ja kuntapäättäjien teatteritietoisuuteen. Toimiva ratkaisu on kertoa teatterin arjesta paikan päällä teatterissa.
 
Lue kirjoitus STEFI:n sivuilta

 

Teatterikulman järjestöjen yhteinen glögijuhla 11.12. – Tervetuloa!

 
Teatterikulman järjestöjen yhteinen glögijuhla järjestetään torstaina 11.12. Komedia-salissa (Meritullinkatu 22, Helsinki). Tapahtuma alkaa iltapäivällä ja perinteiseen tapaan tarjolla on salaiseen teemaan pohjautuva ikimuistoisen runsas pitopöytä!
 
Kutsumme jäsenteattereidemme väen lämpimästi tervetulleeksi mukaan juhlaan! Juhlan tarkempi kutsu aikatauluineen julkaistaan myöhemmin.
 
 

Tapahtumat ja koulutukset

 

Tanssirihmasto - Tanssin kiertuepäivä 14.11.

 
Of(f) CourseTanssin talo ry:n projekti Tanssi kiertää 2014 on päättymässä. Tervetuloa mukaan perjantaina 14.11. klo 10-14 Kaapelitehtaalle Tanssin talo ry:n tiloihin Tanssirihmasto -työnimen alla kulkevaan työpajapäivään, jossa käydään läpi projektin tuloksia!

Tilaisuuden järjestäjänä toimii Tanssin talo ry yhteistyössä Suomen Teatterit ry:n kanssa. 
 


Tanssi kiertää 2014 -projekti


Mukana projektin tapahtumien ja kiertueiden toteuttamisessa ovat olleet vuoden 2014 aikana Jyväskylän ja Seinäjoen kaupunginteatterit sekä Tampereen Työväen Teatteri ja Linnateatteri Turussa. Keväällä 2014 Jyväskylässä ja Seinäjoella kiersivät Kinetic Orchestran Wolfpack sekä Joona Halosen Straight. Kaupunginteatterit järjestivät esitysten ympärillä tanssin tapahtumapäiviä yhteistyössä paikallisten toimijoiden ja aluekeskusten kanssa.

Syksyllä puolestaan Reija Wäreen Of(f) Course –teosta esitettiin Turussa, Jyväskylässä ja Tampereella lähes loppuunmyydyille katsomoille. Kiertuetoteutuksessa testattiin uusia yhteistyömuotoja, kumppanina Suomen Voimisteluliitto.
 
Kiertueet onnistuivat yli odotusten ja loivat pohjaa uudenlaisen yhteistyön kehittämiselle alueellisten toimijoiden, teattereiden ja tanssiryhmien välille.
 
Keskustelua kiertuetoiminnassa ovat herättäneet monet teemat kuten teosten valintaprosessi, kiertuetuotanto ja markkinointiyhteistyö, uudet yleisöt ja alueellinen yhteistyö. Työpajapäivän aikana kuullaan lisäksi kokemuksia ja jaetaan hyviä käytäntöjä kiertuetoiminnan jalkauttamisen uudenlaisista mahdollisuuksista. 
 
Oletko kiinnostunut osallistumaan kiertuetyön kehittämiseen ja jatkon suunnitteluun? Ilmoittaudu mukaan perjantaihin 7.11. mennessä hanna-mari.peltomaki@tanssintalo.fi

Lisätietoa ohjelmasta toimitetaan mukaan ilmoittautuneille!
 
Lisätietoja:
Projektipäällikkö Hanna-Mari Peltomäki
Tanssin talo ry.
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1B / 122, Helsinki
puh. 044 5131069

hanna-mari.peltomaki@tanssintalo.fi

Kuva: Of(f) Course, Marko Mäkinen 

 

Kotimaisen näytelmän festivaali 6.-8.11.

 
Kansallisteatterin Lavaklubilla 6.- 8.11.2014 (Läntinen Teatterikuja 1., Helsinki)
 
Suomalainen näytelmäkirjallisuus ja kirjailijat saavat puheenvuoron, kun näytelmäkirjailijayhteisö TEKSTI yhdessä Kansallisteatterin kanssa järjestää jälleen Kotimaisen näytelmän festivaalin.  
 
Tapahtuman tarkoitus on tehdä näytelmäkirjailijan työtä tunnetuksi yleisölle, tuoda esiin suomalaisia nykynäytelmiä sekä tarjota ammattilaisille mahdollisuus kollegiaaliseen kohtaamiseen.
 
Festivaali lähtee käyntiin torstaina 6.11. klo 18.00 avajaistilaisuudella, jossa Teksti tarjoaa kuplivaa juomaa ja ohjelmaa. Avajaispuheen pitää Juha Jokela ja musiikista vastaa festivaalia varten räätälöity superkokoonpano Terhi Kokkonen & the Gynoids.
 
Festivaalilla nähdään kolme kantaesittämätöntä nykynäytelmää lukudraamaesityksinä: Salla Viikan, Marie Kajavan sekä Emilia Pöyhösen teokset. Lukudraamaesitysten jälkeen kirjailijoita haastatellaan. Esityksiin on yleisöllä vapaa pääsy.
 
Lukudraamat Lavaklubilla:
To 6.11. klo 19.00 AUKKO / Salla Viikka
Pe 7.11. klo 19.00 PRINSESSA HAMLET / Emilia Pöyhönen
La 8.11. klo 19.00 LULLABY / Marie Kajava
 
Torstai- ja perjantai-iltoina lukudraamojen jälkeen ohjelmassa on nopeatahtisempi draamaslam. Lauantaipäivänä klo 16.00 järjestetään kotimaisesta näytelmäkirjallisuudesta keskustelupaneeli, otsikolla Ison näyttämön aihe? Lauantai-ilta huipentuu Tämän parenteesin haluaisin kuulla -kilpailun finalistien esittelyyn ja Vuoden parenteesin julkistamiseen.
 
Festivaalin aikana järjestetään yhdessä Ilmaisuverstaan kanssa alan sisäinen Sanattoman kohtauksen työpaja, jonka tuloksena järjestetään yleisölle avoin demoesitys perjantaina klo 17.00. Osana alan sisäistä ohjelmaa järjestetään myös teatterinjohtajien ja näytelmäkirjailijoiden tapaaminen.
 
Lavaklubin baari on avoinna festivaalin ajan. Tarjolla on maukasta soppaa festivaalihintaan.
Festivaali on kaikille avoin ja maksuton. Kotimaisen näytelmän festivaalia tukevat Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry, Agency North sekä Nordic Drama Corner.
 
Lämpimästi tervetuloa keskittymään sisältöön!
 
Tarkemmat ohjelmatiedot

Ohjelma (pdf 374 kt)

Lisätietoja:
Festivaalituottaja Anna Ruohonen
p. 044 3388871
pohjateksti@gmail.com
www.pohjateksti.fi
 

 

Taiteen edistämiskeskuksen Artsoppa-treffit 12.11.

 
Hyvät käytännöt taiteen ja kulttuurin kehitysyhteistyössä ja globaalikasvatuksessa
  
Aika: ke 12.11. klo 16-19
Paikka: Taiteen edistämiskeskus /TAIKE, Vuorikatu 24, Kaisaniemi, Helsinki
 
Haluatko jakaa onnistumisia ja mokia? Mikä hankkeessa toimi ja missä mentiin metsään? Miten hyviä käytäntöjä voisi vahvistaa? Haluatko oppia muiden hankkeista? Ohjelmassa mm. aktiivista keskustelua ja pienryhmätyöskentelyä. Tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin.
 
Ilmoittautuminen to 6.11. mennessä oheisen linkin kautta.
 
Artsoppa-treffejä järjestetään kuukausittain syksyllä 2014 ja niiden teemat vaihtelevat. Treffien tarkoituksena on luoda keskustelua, tarjota tietoa ja saattaa yhteen kulttuurialan toimijoita ja globaalin vastuun parissa toimivia järjestöjä ja yrityksiä. Treffit järjestetään Taiteen edistämiskeskuksen ja Kepan yhteistyönä.
 
Lämpimästi tervetuloa!
 
Lisätietoja:
Taiteen kehitysyhteistyön läänintaiteilija Anna Jussilainen
Taiteen edistämiskeskus
Puh 029 533 0808
anna.jussilainen@minedu.fi   
www.taike.fi 

  
 

Työturvallisuuskoulutus: Teatterialan työhyvinvointipäivät 12.-13.1.2015

 
Aika: 12.-13.1.2015
Paikka: Suomen Kansallisteatteri, 2. parven lämpiö, Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki
Järjestäjät: Työterveyslaitos, Suomen Teatterit ry, Suomen Näyttelijäliitto ry, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto ry
 
Työhyvinvointikoulutus on jatkoa aiemmin toteutetuille työturvallisuuskoulutuksille. Koulutus on suunnattu ensisijaisesti Suomen Teatterit ry:n, Suomen Näyttelijäliiton ja Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton jäsenille. Koulutuksen tavoitteena on tukea työhyvinvoinnin kehittämistä teatterialalla ja sisällöt on suunniteltu siten, että osallistujilla on mahdollisuus suorittaa samalla Työhyvinvointikortti®. Kortin suorittaminen edellyttää lopputenttiä. Koulutukseen sisältyy myös kirja työhyvinvoinnin perusasioista.

Ohjelma: Työhyvinvointipäivät 2015 (636 kt)

Koulutuksen vetäjät: Työterveyslaitoksen asiantuntijat Tommy Larvi ja Saija Koskensalmi.

Hinta: 290 eur/hlö. Koulutusmaksu sisältää ohjelman, materiaalit, kahvitukset ja lounaat. Matka- ja majoituskustannukset ovat omakustanteisia.

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu mukaan maanantaihin 1.12.2014 mennessä oheisen linkin kautta. Peruutussääntö: Peruutukset ennen 12.12. maksutta, sen jälkeen tehdyistä peruutuksista laskutetaan 50 % hinnasta.

Koulutustiedot STEFI:n tapahtumakalenterissa.

Lisätietoja: 
Järjestötoimitsija Risto Lehikoinen
risto.lehikoinen@teme.fi
puh. 09 2511 2142


Järjestösihteeri Taija Lähdetie
taija.lahdetie@suomenteatterit.fi
puh. 09 2511 2150


 

Hakuja

 

OKM:n budjettileikkauksiin liittyvän työllistämisrahan hakuaika päättyy 31.10. – jokaisen vos-teatterin syytä hakea tukea

 
Kaikille valtionosuutta saaville taidelaitoksille tarkoitettu työllistämisraha, jonka rahoitus toteutetaan erillisenä Veikkauksen rahastosta tehtävällä rahoitustoimenpiteellä, haetaan lokakuun aikana. Hakuaika on poikkeuksellisen lyhyt - se päättyy jo 31.10.2014.
 
Jokaisen vos-teatterin on syytä laittaa lokakuun aikana hakemus työllistämisrahan saamiseksi, sillä vielä eduskunnan käsittelyssä oleva valtion talousarvio vuodelle 2015 sisältää henkilötyövuoden hinnanleikkauksen, joka vaikuttaa kaikkiin vos-teattereihin. Nyt haettavan erityisavustuksen tarkoitus on edistää työllisyyttä vos-taidelaitoksissa.
 
Ohjeistus erityisavustuksen hakemiseen löytyy opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta suomeksi ja ruotsiksi:
Avustus teattereiden, orkestereiden ja museoiden työllisyyttä edistäviin hankkeisiin
Understöd i syfte att främja teatrars, orkestrars och museers sysselsättningsprojekt 
 
Tiedusteluihin vastaa kulttuuriasiainneuvos Katri Santtila, puh. 0295 3 30285.
 
Mikäli Suomen Teatterit ry saa tiedoksi asiaan liittyen tarkempaa ohjeistusta, tiedotamme asiasta.

 

OKM :n hallinnonalan valtakunnallisten ESR-toimenpidekokonaisuuksien haku auki 8.12. saakka

 
Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtakunnallisten ESR-toimenpidekokonaisuuksien haku on käynnistynyt. Haku päättyy 8.12.2014.
 
Luovaa osaamista ja Osallistamalla osaamista –toimenpidekokonaisuuksien yhteinen infotilaisuus järjestetään 5.11.2014 klo 10-15.30 Helsingissä, opetus- ja kulttuuriministeriössä, Meritullinkatu 1, kh Jukola. Ilmoittautumiset oheisen linkin kautta 31.10.2014 mennessä (100 ensimmäistä).
  
Haussa voi hakea valtakunnallisesti toteutettavia tai valtakunnallisesti merkittäviä ESR-hankkeita, jotka vastaavat Luovaa osaamista kokonaisuuden tavoitteisiin. Haussa haetaan myös Luovaa osaamista ja Osallistamalla osaamista -toimenpidekokonaisuuksille yhtä yhteistä aktivointi- ja koordinaatiohanketta.
 
Ohessa aiheeseen liittyviä tiedotteita:
- OKM:n yleistiedote haun käynnistymisestä (doc 232 kt)
Tiedote Luovaa osaamista -toimenpidekokonaisuuden käynnistymisestä (pdf 100 kt)
Tiedote Osallistamalla osaamista -toimenpidekokonaisuuden käynnistymisestä (pdf 240 kt)
Kutsu 5.11. Luovaa osaamista ja Osallistamalla osaamista toimenpidekokonaisuuksien
infotilaisuuteen (pdf 78 kt).
 
Lisätietoja:
Kirsi Kaunisharju
Taideyksikkö - Division for Art Policy
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Puh. 0295 3 30144
kirsi.kaunisharju@minedu.fi
www.minedu.fi


 


Suomen Teatterit ry:n ajankohtaiset uutiset

Suomen Teatterit ry:n tiedotteet ja uutiset löytyvät osoitteesta www.suomenteatterit.fi. Jaamme ajankohtaista tietoa teatterialasta ja järjestön toiminnasta myös Facebook-sivullamme.

Uutiskirje on lähetetty Suomen Teatterit ry:n jäsenrekisterissä olevien teatterien edustajille.
Copyright © 2014 Suomen Teatterit ry, All rights reserved.

Suomen Teatterit ry
Meritullinkatu 33 G 2
00170 Helsinki
puh. 09-2511 2150
info@suomenteatterit.fi

www.suomenteatterit.fi
Email Marketing Powered by Mailchimp