Copy
Suomen Teatterit ry:n kuukausitiedote jäsenteattereille
Suomen Teatterit - Finlands Teatrar ry

Kuukausitiedote kesäkuu I 2013

SUOMEN TEATTERIT – FINLANDS TEATRAR RY (STEFI)SUOMEN TEATTERIT RY:N TAMPEREEN TEATTERIKESÄN SEMINAARIT

 • Joustoa ja näkkileipää? Keskustelua teatterityön teettämisen ehdoista ja mahdollisuuksista - STEFI:n ja Temen yhteisseminaari 9.8. 

 • Kenelle teatteria tehdään vuonna 2030? - STEFI:n ja Kulttuuria kaikille –palvelun yhteisseminaari 9.8.

 • Puhujatäydennys puheenjohtajaseminaariin 10.8.: Ateneumin yhteyspäällikkö Saara Suojoki

MUITA TAPAHTUMIA TEATTERIKESÄSSÄ

 • TINFO kutsuu tutustumaan pohjoismaisiin uusiin näytelmiin 7.-8.8.

 • TEKIJÄ- ja Kierre-hankkeiden päätösseminaari 7.8.

KOULUTUKSET

 • Työsuojelun perusteita -kurssi 26.-27.8.

 • Suomen Näyttelijäliiton luottamusmiespäivät 3.-4.8. 

UUTISIA

 • Suomen Teatterit ry: toimisto kiinni 1.-31.7.

 • Monenlaista ennakkotietoa kulttuurialan leikkauksista

 • Tanssissa tapahtuu 2014: valtakunnalliseen kiertuehakuun saapui 105 hakemusta

 • SAK:n ikäohjelmamalli julkaistu

 • Koneen säätiön apurahat taiteelle ja kulttuurille

TES-TIETOA

 • Teatterialan työehtosopimuksen sopimuskauden pidennyksestä sovittu

 • Esityslisäjärjestelmän viimeinen korotus elokuun alussa  

HAKUJA

 • Rauman Kaupunginteatteri hakee Teatterinjohtajaa

 • ARSPRO taiteilija-tuottajatapaaminen 2013 - ohjelmahaku

 


---


SUOMEN TEATTERIT RY:N TAMPEREEN TEATTERIKESÄN SEMINAARIT


Joustoa ja näkkileipää? Keskustelua teatterityön teettämisen ehdoista ja mahdollisuuksista


Suomen Teatterit ry:n Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton avoin seminaari Tampereen Teatterikesässä 2013.
 
Aika: Perjantai 9.8.2013 klo 10.15–13.00
Paikka: Tampereen pääkirjasto Metson Pietilä-sali, 3. krs., Pirkankatu 2, Tampere
 
Vanhempi tutkija Mari Kangasniemi Palkansaajien tutkimuslaitokselta paneutuu alustuksessaan teatterialan ansioiden kehitykseen sekä siihen, miten ansiot vertautuvat muiden alojen työntekijöiden palkkoihin.
 
Paneelikeskustelussa pohditaan ammattiteatterin tekemisen tapojen kehittämisestä ja mahdollisuuksia. Mukana keskustelemassa ovat teatterinjohtaja Maarit Pyökäri Tampereen Työväen Teatterista, toimitusjohtaja Arto Valkama Oulun kaupunginteatterista, hallituksen puheenjohtaja Mikko Hänninen Suomen Näyttelijäliitosta, järjestäjä Ann-Mari Skrabb Svenska Teatern i Helsingfors, freelancer, valosuunnittelija Kalle Ropponen ja freelancer, ohjaaja Iiristiina Varilo. Paneelin puheenjohtajana toimii Helsingin kaupunginteatterin apulaisjohtaja Kari Rentola.
 
Seminaari on maksuton ja avoin kaikille, ei ennakkoilmoittautumista.
 
Tutustu seminaarin ohjelmaan (pdf 175 kt)

  

Kenelle teatteria tehdään vuonna 2030?

 
Suomen Teatterit ry:n ja Kulttuuria kaikille –palvelun keskustelutilaisuus moninaisuudesta, saavutettavuudesta ja tulevaisuuden teatterin haasteista.
 
Aika: Perjantai 9.8.2013 klo 14.00-16.00
Paikka: Tampereen pääkirjasto Metso, Pietilä-sali, Pirkankatu 2, Tampere
 
Teattereiden yleisöissä tapahtuu. Vuonna 2030 Suomessa on arvioitu asuvan puoli miljoonaa muunkielistä ihmistä ja 1,5 miljoonaa yli 65-vuotiasta henkilöä. Millä eväillä teatterit suunnistavat muutoksen pyörteissä? Venyvätkö tilat, palvelut ja ohjelmat vastaamaan yleisöjen odotuksiin? Miten esteettömyyskysymykset ratkaistaan? Miten toimii moninainen teatteri?
 
Keskustelemassa ovat mm. Taideyliopiston rehtori Tiina Rosenberg, Opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuriasiainneuvos Marjo Mäenpää, Teatterikeskuksen toiminnanjohtaja Maaria Kuukorento, Näkövammaisten kulttuuripalvelun hallituksen puheenjohtaja Eija-Liisa Markkula, Teatterikorkeakoulun opetusteatterin johtaja Jyri Pulkkinen, Turun kaupunginteatteri johtaja Raija-Liisa Seilo ja Tampereen kaupungin vs. esteettömyysasiamies Amu Urhonen.
 
Seminaari on maksuton ja avoin kaikille, ei ennakkoilmoittautumista. Liikkuminen kirjaston tiloissa on esteetöntä. Pietilä-salissa on induktiosilmukka.
 
Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.
 
Lisätietoja ja tilaisuuden tarkempi ohjelma (pdf 232 kt)
 
 

Puhujatäydennys puheenjohtajaseminaariin 10.8.: Ateneumin yhteyspäällikkö Saara Suojoki


Aika: Lauantai 10.8.2013 klo 9.30-13.30
Paikka: Tampereen Teatterin alakahvio, Keskustori 2, Tampere
 
Suomen Teatterit ry:n puheenjohtajaseminaarin ohjelmaan on tullut puhujatäydennys. Teattereiden oman tulonhankinnan kehittämisestä kuullaan Oulun ja Rauman kaupunginteattereiden case-esimerkkien lisäksi Ateneumin taidemuseon yhteyspäällikkö Saara Suojoen puheenvuoro, jossa hän kertoo museon yritysyhteistyöstä, sponsoroinnista ja markkinoinnista.
 
Päivän aikana keskustellaan myös kulttuurin rahoituksen leikkauksista Suomessa ja tilanteen kehittymisestä muualla Euroopassa.
 
Puheenjohtajaseminaari on suunnattu teattereiden taustaorganisaatioille sekä teattereiden johdolle, mutta kaikki päivän aiheista kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!
 
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu mukaan tiistaihin 6.8. mennessä oheisen linkin kautta. Osallistumismaksu 50€/hlö sisältää ohjelman lisäksi aamukahvin ja lounaan Tampereen Teatterin lämpiössä (huom! Paikka muuttunut).
 
Maksu tulee suorittaa 6.8. mennessä Suomen Teatterit ry:n tilille Nordea FI66 2089 3800 0251 10. Mainitse viestikentässä osallistujien nimet.
 
Peruutussääntö: peruutukset ennen 6.8. kuluitta, sen jälkeen maksu on 25€/hlö.
 
Tutustu seminaarin ohjelmaan (pdf 163 kt)


Lisätietoja seminaareista:
Taija Lähdetie, järjestösihteeri
Puh. 09-2511 2150
etunimi.sukunimi@suomenteatterit.fi

 

---MUITA TAPAHTUMIA TEATTERIKESÄSSÄ:TINFO kutsuu tutustumaan pohjoismaisiin uusiin näytelmiin Tampereen Teatterikesässä! 7.-8.8.


Pääohjelmiston, kollegoiden kohtaamisten ja erilaisten oheisohjelmistojen lisäksi voi tänä vuonna Teatterikesässä tutustua tuoreisiin pohjoismaisiin näytelmiin ke-to 7.-8.8.2013. Kansainvälinen Nordic Drama Train -lukuteatteritapahtuma esittelee kustakin Pohjoismaasta yhden uuden näytelmän. Lukuteatteriesitykset esitetään suomeksi ja tekstitetään englanniksi. Esityspaikka on T7:n Demoteatteri (Hämeenpuisto 28 D).

Keskiviikkona 7. elokuuta klo 13.00 alkaen Karoliina Kudjoi ja vielä nimeämätön miesnäyttelijä esittävät Peter Asmussenin (Tanska) Ei kukaan kohtaa ketään -näytelmän (suom. Liisa Urpelainen). Esityksen jälkeen tavataan kirjailija itse. Tanja-Lotta Räikkä, Kaisa Sarkkinen ja Karoliina esittävät ensimmäiset neljä kohtausta Arne Lygren (Norja) jännittävästä I Disappear -näytelmästä (suom. Jukka-Pekka Pajunen). Myös Lygre on tulossa Tampereelle. Keskiviikkoesitysten ohjaaja ja keskustelujen vetäjä on TINFOn kansainvälisten asioiden päällikkö Jukka Hyde Hytti.

Esitykset jatkuvat torstaina 8.elokuuta klo 10.00 Demoteatterissa. Bragi Ólafssonin (Islanti) Kananpoikien (suom. Marjakaisa Matthiasson) ensimmäinen näytös ja otteita Martina Monteliuksen (Ruotsi) Mira Passing Through (suom. Jukka-Pekka Pajunen) -näytelmästä saavat ensiesittelynsä Suomessa Saara Turusen ohjaamina. Näyttelijöinä nähdään muun muassa Elina Knihtilä, Laura Birn, Krista Kosonen ja Ylermi Rajamaa. Lukuteatteritapahtuman päättää Tuomas Timosen Meganin tarina (surtitles in English by Kristian London). Myös torstaina on mahdollisuus kuulla kirjailijoiden itsensä ajatuksia näytelmistään.

Nordic Drama Train -lukuteatteritapahtuman Suomen-osion järjestää Teatterin tiedotuskeskus (TINFO) yhteistyössä Tampereen Teatterikesän kanssa. Kukin Pohjoismaa on valinnut oman näytelmänsä vuosina 2010-2011 julkaistujen tekstien parhaimpana. Aiemmat näytelmäpysäkit ovat olleet Reykjavik, Kööpenhamina ja Jönköping. 

TINFO on asiantuntija- ja tiedonvälitysorganisaatio, joka tekee yhteistyötä teatterintekijöiden, teattereiden, festivaalien, kulttuuripolitiikan toimijoiden ja päättäjien, muiden esittävien taiteiden tiedotuskeskusten sekä Suomen kulttuuri-instituuttien ja edustustojen kanssa Suomessa ja ulkomailla.

Nähdään kesässä elokuussa!

Tiedustelut:
Jukka Hyde Hytti / TINFO
+358 50 359 0861
jukka.hytti@tinfo.fiTEKIJÄ- ja Kierre-hankkeiden päätösseminaari 7.8.


Congress & Culture Centre Puistotorni, Väinö Voionmaa -sali (Hämeenpuisto 28, Tampere)
 
OHJELMA
 
Klo 9.30      Aamupala
 
Klo 10.00   Kierre-hankkeen tuloksia –
Teatterialan tuotantoprosessin kokonaismalli Projektipäällikkö Susanna Ihanus ja asiantuntija Eero Pölönen
 
Klo 10.45   Miten Kierre-projektin tuloksia hyödynnetään teatterikentällä – case-teatterina Teatteri Siperia
Taiteellinen johtaja Marika Heiskanen
 
Klo 11.00     TEKIJÄ-hankkeen tuloksia ja toimenpide-ehdotuksia
Projektipäällikkö Maria Salomaa
 
Klo 11.30   Paneelikeskustelu esitysten liikkuvuuden ja teatterikentän yhteistoiminnan kehittämisestä
moderaattorina kehitysjohtaja Mika Lehtinen (Tutkivan teatterityön keskus)
 
Mukana keskustelussa mm. ohjaaja Mikko Roiha (Vapaa teatteri), kulttuuriasiainneuvos Kirsi Kaunisharju (OKM), toimitusjohtaja Tommi Saarikivi (STEFI), toiminnanjohtaja Maaria Kuukorento (Teatterikeskus ry) sekä johtaja Minna Sirnö (Taike)
 
Klo 12.30     Loppukeskustelu
 
Klo 13.00     Lounas
 
Kahvi- ja lounastarjoilun vuoksi ilmoittautumisia pyydetään 31.07.2013 mennessä oheisesta linkistä.
 
Tutustu ohjelmaan (pdf 329 kt)
 
 
---


KOULUTUKSET

 

Työsuojelun perusteita -kurssi 26.-27.8.

 
Teatterialan järjestöt Suomen Teatterit ry, Suomen Näyttelijäliitto ry ja Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto ry järjestävät yhdessä Työterveyslaitoksen kanssa Työsuojelun perusteita -kurssin  26.–27.8.2013 hotelli Rantapuiston tiloissa Helsingin Vuosaaressa (ks. sijainti- ja ajo-ohjeet: www.rantapuisto.fi/rantapuisto).
 
Kurssi on tarkoitettu työpaikkojen työsuojeluorganisaatiossa toimiville työsuojeluvaltuutetuille, -varavaltuutetuille ja työsuojelupäälliköille. Mukaan mahtuu 50 osallistujaa. Kurssin tarkoituksena on antaa perustiedot teatterialan työsuojelutoiminnasta.
 
Kurssimaksu on 270 €/hlö sisältäen koulutuksen, kurssimateriaalin, Teatterialan työsuojeluoppaan sekä kokouspaketin ilman majoitusta. Kokouspaketti sisältää lounaat noutopöydästä ja iltapäiväkahvit. Työterveyslaitos laskuttaa kurssimaksun kurssin jälkeen osallistujan työpaikalta. Osallistujan maksettavaksi tulee lisäksi mahdolliset majoitus- ja matkakustannukset, jotka jokainen hoitaa oman käytäntönsä mukaisesti.
 
Kurssille tulee ilmoittautua 15.8. mennessä Työterveyslaitoksen Tampereen aluetoimipisteeseen koulutusassistentti Kati Oksjoelle, kati.oksjoki@ttl.fi, puh. 030 474 8647.
 
Tutustu koulutuksen ohjelmaan, ilmoittautumisohjeisiin ja majoitustietoihin (pdf 129 kt)
 
Ennakkotehtävät (doc 46 kt)


Suomen Näyttelijäliiton luottamusmiespäivät 3.-4.8.


Näyttelijäliiton luottamusmiespäivät pidetään 3.-4.8.2013 Suvirannassa, Savonlinnassa. Ohjelmassa on muun muassa asiaa palkoista ja vuosilomakorvauksen maksamisesta, paikkausohjesäännöstä, näyttelijöiden tekijänoikeuksista, vuosiloman sijoittelusta ja muuta ajankohtaista asiaa.
 

Lisätietoja
Helena Vesajoki, Järjestö- ja koulutussihteeri
puh. (09) 2511 2138, 044 300 4664
etunimi.sukunimi(at)nayttelijaliitto.fi---


MUITA UUTISIA Suomen Teatterit ry:n toimisto kiinni 1.-31.7.2013


Suomen Teatterit ry siirtyy kesälomalle 1.7. alkaen. Palaamme takaisin toimistolle taas 1.8.2013. Toimiston väki toivottaa lämpöistä kesää teatteriväelle ja nähdään Tampereen Teatterikesän seminaareissa!
 

---

 

Monenlaista ennakkotietoa kulttuurialan leikkauksista

 
Ministeri Arhinmäki tiedotti huhtikuun lopulla 2013 taiteen ja kulttuurin rahoitusnäkymistä vuodelle 2014. Odotettavissa olevien leikkausten suuntaviivoista haluttiin tiedottaa hyvissä ajoin etukäteen, jotta kulttuurialan toimijoilla olisi paremmat edellytykset suunnitella toimintaansa ja ottaa budjetoinnissa odotettavissa olevat leikkaukset huomioon.
 
Tiedotteessaan Arhinmäki linjasi mm., että taiteen ja kulttuurin säästöjä ei tehdä juustohöyläperiaatteella, säästöjä ei suunnata lastenkulttuuriin eikä vapaan kentän ammattilaisryhmiin, kansallisten näyttämöiden säästöt ovat yhden prosentin luokkaa, ja että keskimääräinen säästö kulttuurin ja taiteen alan veikkausvoittovaroja saaville on 3,3 prosenttia. Valtionosuuksien kohtalosta ei lausuttu tuolloin mitään, ja näin ollen ainoa julkinen tiedonanto asiassa on ollut kyseinen huhtikuun tiedote, jonka perusteella on kehotettu varautumaan mahdolliseen leikkaukseen, jonka tarkasta suuruudesta ei ole tietoa.
 
Useammassa yhteydessä on kuitenkin otettu viime aikoina esille se mahdollisuus, että esimerkiksi teatteri- ja orkesterilain valtionosuudet eivät välttämättä joutuisi lisäleikkausten kohteeksi vuodelle 2014, vaan niille ehdotetut säästöt koostuisivat jo vuodesta 2012 aloitetun vuosittaisen 5 miljoonan euron säästön säätäneen lain muuttamisesta pysyväksi ja indeksien jäädyttämisestä kehyslinjausten mukaisesti.
 
Kaikesta tästä saadaan täsmällisempää tietoa elokuussa, kun budjettiesitys tulee julkiseksi. Tiedotamme silloin asiasta lisää.
 
Lisätietoja:
Tommi Saarikivi, toimitusjohtaja
Puh. 09-2511 2151
etunimi.sukunimi@suomenteatterit.fi---


Tanssissa tapahtuu 2014: valtakunnalliseen kiertuehakuun saapui 105 hakemusta

Tanssin talo ry, Suomen Teatterit ry ja tanssin aluekeskusverkoston jäsenet ovat käynnistäneet yhteistyössä useamman kaupunginteatterin kanssa neuvottelut vuodelle 2014 ajoittuvista tanssikiertueista. Tavoitteena on toteuttaa keväällä ja syksyllä 2014 viikon mittaiset kiertuejaksot. Pilottikiertueilla Tanssin talo ry:n haluaa testata ja jalkauttaa kiertuekoordinointimallia ja saada mahdollisuuden esitellä tanssin monimuotoisuutta ja kiinnostavuutta uusille yleisöille.

Esityshaku toteutettiin ajalla 29.5.-9.6. Hakemuksia tuli määräaikaan mennessä yhteensä 105 eri puolilta Suomea. Yhteistyökumppaneiden valitsema kokoontuu pe 14.6. Kuopioon valitsemaan ehdotuksista ja kokonaisuuksia kiertueille sopivista esityksistä. Raatiin kuuluvat Seinäjoen kaupunginteatterin johtaja Vesa-Tapio Valo, akateemikko Marjo Kuusela, tanssitaitelija-koreografi Petri Kauppinen ja kriitikko Hannele Jyrkkä.

Kiertueille ehdotettavat kokonaisuudet toimitetaan kiertueista kiinnostuneille kaupunginteattereille tarkasteltavaksi ja kommentoiviksi vielä kesäkuun aikana. Myös niillä teattereilla, jotka eivät aiemmin ole olleet kiinnostuneita pilottikiertueesta, on mahdollisuus tulla vielä mukaan!

Kiertueaikataulujen selkiinnyttyä perustetaan kaupunkikohtaisesti alatyöryhmät pohtimaan oheisohjelmaa kiertueiden lomaan sekä niiden markkinointia. Tapahtumaluontoisuuden toivotaan laajentavan tanssin yleisöpohjaa ja aktivoivan tanssin eri toimijoiden verkostoyhteistyötä. Osalla teattereista on ollut myös kiinnostusta käynnistää keskustelua tulevaisuuden yhteistyömahdollisuuksista, mm. yhteistuotannoista.
 

Lisätietoja
Projektipäällikkö
Hanna-Mari Peltomäki (lomalla 1.7.-31.7.)
Tanssin talo ry.
hanna-mari.peltomaki@tanssintalo.fi
puh. 044 5131069---

  

SAK:n ikäohjelmamalli julkaistu

 
Työmarkkinoiden keskusjärjestöt ovat saaneet valmiiksi yhteisen ikäohjelmamallin. Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK toivoo, että mahdollisimman moni työpaikka ottaisi mallin käyttöön. Malli ei koske vain ikääntyneitä työntekijöitä, vaan tavoitteena on huomioida koko työura. Mallin avulla voidaan edistää työntekijöiden osaamista ja jaksamista, lisätä työn tuottavuutta ja pidentää työuria, SAK:n asiantuntijalääkäri Kari Haring tähdentää.
 
Lue koko uutinen aiheesta SAK:n sivuilta
 
Lataa ohjelma itsellesi tämän linkin kautta


---


Koneen säätiön apurahat taiteelle ja kulttuurille

 
Koneen Säätiön apurahojen haku alkaa elokuussa ja päättyy syyskuun lopussa. Säätiö myöntää apurahoja mm. taiteen ja kulttuurin hankkeisiin.
 
Etusijalla ovat uudet ja marginaalista nousevat taiteen ja kulttuurin alat sekä taidetta ja kulttuuria uudistavat, uutta luovat ja ajankohtaiset taide- ja kulttuurihankkeet sekä uusia näkökulmia sisältävät hankkeet. Tuen kohteena voivat olla myös hankkeet, joissa tieteen ja taiteen näkökulmat kohtaavat.
 
Apurahoja ei myönnetä yleisesti taiteelliseen työskentelyyn, vaan ennalta esitetyn työsuunnitelman toteuttamiseen.
 
Kaikissa apurahamyönnöissä otetaan huomioon Koneen Säätiön kieliohjelman (2012–2016) painotukset. Kieliohjelman tarkoituksena on suomen, Suomen vähemmistökielten ja suomalais-ugrilaisten vähemmistökielten dokumentointi, analyysi ja tukeminen.
 
Lisää tietoa apurahoista ja hakemisesta: www.koneensaatio.fi/fi/apurahat/hakeminen
 
Haku Saaren kartanon residenssiin
 
Saaren kartanon residenssi on eri alojen taiteilijoiden ja tutkijoiden rauhallinen työskentely-ympäristö ja hedelmällinen kohtauspaikka. Residenssi tarjoaa syys-huhtikuussa suomalaisille ja ulkomaisille eri alojen taiteilijoille, kriitikoille ja kääntäjille mahdollisuuden kahden kuukauden mittaiseen intensiiviseen työskentelyjaksoon rauhallisessa maaseutuympäristössä. Myös taiteilijaryhmät voivat hakea tiloja käyttöönsä määräajaksi touko-elokuussa.
 
Residenssivierailla on käytössään asunto ja työhuone, ja heille maksetaan työskentelyapurahaa 2300 tai 2600 euroa/kk. Ryhmät voivat hakea oleskelun ajaksi ryhmäresidenssitukea.
 
Hakuaika vuodelle 2013 on 1.–31.8.
 
Lue lisää residenssihausta: www.koneensaatio.fi/fi/kartano/hakeminen
 
Tietoa hauista saa mielellään levittää eteenpäin. Koneen Säätiö tukee humanistista, taiteellista, yhteiskuntatieteellistä ja ympäristöntutkimusta sekä taidetta ja kulttuuria. Säätiö myös pitää yllä taiteilija- ja tutkijaresidenssiä Saaren kartanossa.
 
www.koneensaatio.fi
www.facebook.com/koneensaatio
www.facebook.com/pages/Saaren-kartano-Saari-residence/185520791493364
 


---


TES-TIETOA:

 

Teatterialan työehtosopimuksen sopimuskauden pidennyksestä sovittu

 
Suomen Teatterit ry ja TeMe ovat päässeet sopimukseen TeaTES:n sopimuskauden pidennyksestä. Näin kaikki teatterialan valtakunnalliset sopimukset ovat voimassa 28.2.2014 saakka, mikä vaikeassa taloustilanteessa säilyttää teatterialan työrauhan siihen asti, että neuvottelujen tueksi saadaan tietoa palkkakehityksen yleisistä linjoista.
 
Työehtosopimuksen pidennykseen liittyvä laskennallinen korotusvaikutus toteutetaan 1.9.2013 jo aiemmin sovittujen sopimuskorotusten yhteydessä. Sovitut korotukset Teatterialan työehtosopimuksessa tuona ajankohtana ovat yleiskorotus 0,6 % ja järjestelyerä 0,2 %.
 
Taiteellista työtä tekevillä TeaTES:n piirissä olevilla työntekijöillä pidennyksestä johtuva lisäkorotus palkkoihin ja tes-taulukoihin on 0,32 %. Muissa henkilöstöryhmissä palkkoja korotetaan pidennyksestä johtuen 0,16 % yleiskorotuksella ja 0,16 % järjestelyvaraerällä (yhteensä siis 0,76 % + 0,36 %).


--- 


Esityslisäjärjestelmän viimeinen korotus elokuun alussa
  

Näyttelijöiden teatterityöehtosopimuksen sopimuskauden viimeinen esityslisän korotusajankohta on 1.8.2013. Esityslisiä korotetaan tuolloin 0,5 %, jolloin esityslisiin varattava määrä on yhteensä 4,1 %. Samana ajankohtana esityslisiin varattavalla prosenttiosuudella eli 0,5 %:lla korotetaan myös vierailusopimusten vähimmäispalkkioita ja vierailijoiden henkilökohtaisia palkkioita.
 
Esityslisää koskevat soveltamiskirjaukset olivat valtakunnan sovittelijan toimistolta saadussa ja hyväksytyssä sopimusratkaisussa vuodelta 2010 vajavaiset, ja niitä on täydennetty sopimuskauden aikana. Esityslisän laskennasta voidaan vuoden 2013 voidaan todeta kertaavasti seuraavaa:
 
Kevätkaudelta lasketaan yhteen kuukausipalkkaisten kiinnitettyjen näyttelijöiden tammi-kesäkuun toteutunut palkkasumma. Kevätkaudella sovelletaan vielä 3,6 % esityslisäprosenttia. Esityslisäpotti jaetaan näyttelijöille NäyTES 15 §:n mukaisesti välittömästi esityskautta seuraavan palkanmaksun yhteydessä.
 
Syyskaudelta lasketaan yhteen heinä-joulukuun kuukausipalkkaisten näyttelijöiden toteutunut palkkasumma. Esityslisäjärjestelmän sisäisestä korotuksesta johtuen heinäkuun palkkasummasta huomioidaan 3,6 % ja elokuusta eteenpäin korotettu 4,1 %. Esityslisät maksetaan välittömästi esityskautta seuraavan palkanmaksun yhteydessä.
 
Esityslisän laskentaa koskeva kirjaus oli niukkasanainen sekin, mistä syystä asiassa on ohjeistettu seuraavasti: esityslisä lasketaan kuten muutkin tes-korotukset, huomioiden näyttelijöiden säännöllisen työajan ansiot. NäyTES 20 §:n mukaisesti näyttelijän varsinaiseen palkkaan kuuluvat peruspalkka, henkilökohtainen palkka ja esityslisä.
 
 
Lisätietoja:
Leevi Mentula, lakimies
Kaisa Kärkkäinen, lakimies
Puh. 09-2511 2152
etunimi.sukunimi@suomenteatterit.fi

 

---


HAKUJARauman Kaupunginteatteri hakee Teatterinjohtajaa

 
Rauman Kaupunginteatteri hakee joukkoonsa vahvan taiteellisen osaamisen omaavaa johtajaa, toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Työ alkaa sopimuksen mukaan. Teatterialan koulutus ja johtajakokemus luetaan eduksi. Kirjalliset hakemukset 30.6. mennessä. Katso koko ilmoitus Rauman Kaupunginteatterin verkkosivuilta.

Tiedustelut:
hallituksen pj Anneli Mäkinen
Puh. 044 2577 651
elisa.makinen(a)dnainternet.net---

 

ARSPRO taiteilija-tuottajatapaaminen 2013 - ohjelmahaku

 
18.9.2013 klo 8:30-17:00, Annantalo, Annankatu 30, Helsinki
 
Taiteilija-tuottajatapaamisen tarkoituksena on tarjota esiintyville taiteilijoille, taidekasvattajille ja tuottajille mahdollisuus kohdata. Tapahtumassa taiteilijat ja taidekasvattajat tarjoavat ohjelmaehdotuksia kulttuurikeskuksiin ja -tapahtumiin esitysnäytteillä tai puheenvuoroilla sekä ARSPRO-katalogiin koottuina kirjallisina ehdotuksina.
 
Ohjelmaehdotusten valinnassa painotetaan kulttuurista moninaisuutta joko ohjelmasisällöissä, yhteistyökumppaneissa tai tekijöissä. Tapahtumapäivän aamupäivä painottuu lastenkulttuuriin ja taidekasvatukseen ja sisältää myös kurssimuotoista ohjelmatarjontaa. Iltapäivä keskittyy esitysluontoisiin ohjelmiin musiikin, teatterin, tanssin ja sirkuksen alueelta. ARSPRO-ohjelmaehdotuksista kootaan kaksi katalogia; toinen tuottajista ja toinen taiteilijoista. Katalogit jaetaan tapahtuman osallistujille painettuina ja julkaistaan myös pdf-versiona internetissä.
 
Taiteilija-tuottajatapaamisen järjestäjätahoina ovat Humanistinen ammattikorkeakoulu, Taikalamppu-verkosto, Helsingin kulttuurikeskukset Annantalo, Caisa, Stoa ja Vuotalo, Kulttuuria Kaikille –palvelu sekä Vantaan kulttuurituotannon yksikkö ja Taiteen edistämiskeskuksen Uudenmaan monikulttuurisuusläänintaiteilija. Tapahtuma on osa Helsinki Region Welcome Weeksin ohjelmaa.
 
Aikataulu:
•   ohjelmaehdotusten ilmoittautuminen auki 7.8.2013 asti seuraavan linkin kautta
•   tieto taiteilijoille valinnoista 16.8.2013
•   tapahtuman ohjelma julkaistaan ja ilmoittautumislinkki tuottajayleisölle aukeaa perjantaina 23.8.2013
•   tuottajien ilmoittautuminen sulkeutuu torstaina 12.9. 2013
 
Lisätietoja:    
Vastaava tuottaja Sonja Vojnovic , 0466216717, arsproevent@gmail.com 
Monikulttuurisuusläänintaiteilija Outi Korhonen, 0295330805 outi.korhonen@minedu.fi

 

--- 
 
 

Kuukausitiedotteet ja muut tiedotteet nettisivuilla


STEFI:n kuukausitiedotteet ja muuta materiaalia on kerätty nettisivujen jäsenpalvelut osioon www.suomenteatterit.fi. Sivun käyttäjätunnus on teatteri ja salasana secret.
Copyright © 2013 Suomen Teatterit ry, All rights reserved.
Uutiskirje on lähetetty Suomen Teatterit ry:n jäsenrekisterissä olevien teatterien edustajille.

Suomen Teatterit ry
Meritullinkatu 33 G 2
00170 Helsinki
puh. 09-2511 2150
info@suomenteatterit.fi

www.suomenteatterit.fi
Email Marketing Powered by Mailchimp