Copy
Suomen Teatterit ry:n jäsentiedote teattereille
www.suomenteatterit.fi   I  www.facebook.com/suomenteatterit
Suomen Teatterit - Finlands Teatrar ry

Jäsentiedote kesäkuu 2016

Suomen Teatterit – Finlands Teatrar ry (STEFI)

STEFI:n uutisia

  • Blogi: Teatterin tekijät ennen ja nyt

  • Terveiset Tampereen Teatterikesästä

Koulutukset ja tapahtumat

  • OKM: Infotilaisuus uudistuvasta valtionavustuspolitiikasta 31.8.2016

  • Taide osana sote-palveluita -seminaari Helsingissä 8.9.2016

  • Bisnes & kulttuuri -seminaari Tampereella 26.9.2016

Apurahat ja avustukset

  • Luova Eurooppa -tuki kulttuurialan kansainvälisille yhteistyöhankkeille

Teatterialan uutisia

  • Ministeri Grahn-Laasonen nimesi uuden taideneuvoston - Stefin puheenjohtaja mukaan uutena jäsenenä

  • Suomen kansalliset kulttuurilaitokset juhlivat itsenäisyyden juhlavuotta Kulttuurisatanen-yhteispääsylipulla

  • Kysely VOS-teattereille: Teatterikokemuksen muutos tulevaisuudessa katsojan näkökulmasta

Hakuja

  • Kulttuurisen moninaisuuden läänintaiteilija hakee teatteria yhteistyökumppaniksi Romanit 500 vuotta Suomessa -hankkeeseenSTEFI:n uutisia

Blogi: Teatterin tekijät ennen ja nyt

Työ – ja laajemmin ajatellen työn tekemisen koko kenttä – on jatkuvassa muutoksessa. Teollinen ja tekninen kehitys vaikuttavat ihmistyövoiman kulloiseenkin määrälliseen ja osaamistarpeeseen ja parin viimeisen vuosikymmenen aikana tämä ihmiskunnan toimintaympäristön kokonaismuutos on ollut suhteellisesti nopeimmassa muutosvauhdissa koskaan ihmiskunnan historiassa. Toimitusjohtajamme Tommi Saarikivi pohtii blogikirjoituksessaan tuoreiden teatteritilastojen esiin tuomia huomionarvoisia kehityskultuja teatterialan työvoimatilanteessa.

Lue blogikirjoitus sivuillamme.
 

Terveiset Tampereen Teatterikesästä

Järjestöasiantuntijamme Hanna-Reetta Schreck on koonnut yhteen sisältöjä ja ajatuksia STEFI:n järjestämästä ohjelmasta Tampereen Teatterikesässä. Pohdinnan alla yhteisseminaarissa ja puheenjohtajaseminaarissa olivat tänä vuonna vaikuttajaviestintä, lobbaus, valtion talous ja teatterialan työn tulevaisuus.

Lue terveiset Teatterikesästä sivuillamme.
 
 

Koulutukset ja tapahtumat

OKM: Infotilaisuus uudistuvasta valtionavustuspolitiikasta 31.8.2016

Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää taiteen ja kulttuurin sidosryhmille keskiviikkona 31.8.2016 uudistuviin valtionavustushakuihin liittyvän informaatiotilaisuuden Jukola-salissa (Meritullinkatu 1) klo 9.30-11.30. Tilaisuudessa esitellään uudistettua hakujärjestelmää ja vastataan hakemista koskeviin kysymyksiin. Ilmoittautuminen tilaisuuteen avautuu elokuussa ja se tullaan lähettämään myös striimattuna.

Lisätietoja uudistuksesta OKM:n sivuilla.
 

Taide osana sote-palveluita -seminaari Helsingissä 8.9.2016

Miten taide ja kulttuuri tulevat osaksi hyvinvointipalveluita? Sote tulee, mutta mitä sosiaali-, terveys- ja kulttuuritoimijoiden yhteistyö hyvinvoinnin edistämiseksi voisi olla? OKM, STM, Taiteen edistämiskeskus sekä Taikusydän-yhteyspiste järjestävät seminaarin prosenttitaiteen periaatteen laajentamisen kärkihankkeesta. Seminaarissa kuullaan alustukset rahoitusta saaneista hankkeista ja työskennellään kärkihanketeemoja käsittelevissä työpajoissa.

Seminaarin ohjelma ja ilmoittautumiset Taiken sivuilla.
 

Bisnes & kulttuuri -seminaari Tampereella 26.9.2016

Bisnes & Kulttuuri -tapahtuman tämän vuoden teemana on "Onko sinulla asiakas?" Pitävätkö vanhat stereotypiat paikkansa ja tekevätkö taiteilijat työtä vain itselleen? Tapahtuma rakentuu inspiraatiopuheenvuoroista ja niitä seuraavista pyöreän pöydän keskusteluista, joissa osallistujat pääsevät verkottumaan ja jatkamaan keskustelua. Tilaisuuden järjestävät mm. Tampereen kaupunki, Tampereen kauppakamari ja Kulttuurikummit. Tapahtuman osallistumismaksu on 25 euroa.

Ohjelma ja lisätiedot Tampere-talon sivuilla.
 
 

Apurahat ja avustukset

Luova Eurooppa -tuki kulttuurialan kansainvälisille yhteistyöhankkeille

Haku Euroopan Unionin Luova Eurooppa -yhteistyöhankkeiden rahoitukselle on auennut heinäkuun lopulla. Tuen tavoitteena on vahvistaa kulttuurialan ja luovien alojen kansainvälisiä toimintaedellytyksiä sekä edistää teosten ja toimijoiden liikkuvuutta. Rahoituksella tuetaan enintään 4 vuotta kestäviä yhteistyöhankkeita eurooppalaisten kulttuurialan ja luovien alojen toimijoiden välillä. Hakemukset on jätettävä 5.10.2016 mennessä. Hakemusta valmisteleville tahoille järjestetään hakemustyöpaja CIMOssa maanantaina 5.9. klo 12-16, jossa hakijoille on tarjolla neuvontaa ja apua yhteistyöhankkeiden hakemusten valmisteluun.

Lisätietoa yhteistyöhankkeiden tuesta CIMO:n sivuilla
Ilmoittautuminen hakemustyöpajaan
 
 

Teatterialan uutisia

Ministeri Grahn-Laasonen nimesi uuden taideneuvoston - Stefin puheenjohtaja mukaan uutena jäsenenä

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on nimennyt taideneuvoston toimikaudelle 1.9.2016-31.8.2019. Neuvoston tehtävänä on mm. päättää valtion taidetoimikuntien toimialoista, nimetä taidetoimikuntien jäsenet, antaa Taiteen edistämiskeskukselle esitys taiteen määrärahojen jakaantumisesta ja myöntää määrärahoja kokeilu- ja kehittämishankkeisiin.

Taideneuvoston puheenjohtajaksi nimettiin pääjohtaja Risto Ruohonen. Uusia jäseninä neuvostoon nimettiin Suomen Teatterit ry:n puheenjohtaja, sosiaalineuvos Maija Perho, johtaja Paulina Ahokas, kirjailija Kjell Westö, taiteilijaprofessori Pirjo Yli-Maunula ja rehtori Mauri Ylä-Kotola. Lisäksi neuvoston jäseninä jatkavat taiteen akateemikko Eija-Liisa Ahtila,  muusikko Jaakko Kuusisto ja kustantaja Saara Tiuraniemi.

Lisätietoa taideneuvostosta OKM:n sivuilla.
 

Suomen kansalliset kulttuurilaitokset juhlivat itsenäisyyden juhlavuotta Kulttuurisatanen-yhteispääsylipulla

Maamme suurimmat kulttuurikohteet juhlivat itsenäistä Suomea yhteisvoimin tuomalla markkinoille uudenlaisen lipun, Kulttuurisatasen. Ostamalla Kulttuurisatasen voi vierailla yhdellä ja samalla lipulla Kansallisteatterissa, Kansallisoopperassa tai -baletissa, Kansallismuseossa sekä Kansallisgallerian museoissa eli Kiasmassa, Ateneumissa ja Sinebrychoffin taidemuseossa. Kulttuurisatanen käy jokaisessa kohteessa yhden kerran. Juhlalipun hinta on 100 euroa ja se on voimassa kalenterivuoden 2017. Kulttuurisatanen tulee myyntiin 9. elokuuta alkaen.

Lisätietoja Kulttuurisatasesta Kansallisteatterin sivuilla.
 

Kysely VOS-teattereille: Teatterikokemuksen muutos tulevaisuudessa katsojan näkökulmasta

Tanja Silvennoinen Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta on lähettänyt jäsenteattereillemme kyselyn opinnäytteeseensä liittyen. Kyselyn tavoitteena on kartoittaa VOS-teattereiden näkemyksiä yleisölle tarjottavista palveluista ja teatterikokemuksen muutoksesta tulevaisuudessa. Vastauksia on tullut kiitettävästi, mutta jos teatterinne ei vielä ole vastannut, osallistua ehtii 17.8. asti. Silvennoinen tekee lopputyötään yhteistyössä Suomen Teatterit ry:n kanssa ja toivomme, että käyttäisitte hetken tutkimukseen osallistumiseen. Kiitos avustanne ja lämmin kiitos kyselyyn jo vastanneille!

Vastaa kyselyyn tämän linkin kautta.
 
 

Hakuja

Kulttuurisen moninaisuuden läänintaiteilija hakee teatteria yhteistyökumppaniksi Romanit 500 vuotta Suomessa -hankkeeseen

Taiteen edistämiskeskuksen kulttuurisen moninaisuuden läänintaiteilija Mertsi Lindgren etsii teatteria yhteistyökumppaniksi Romanit 500 vuotta Suomessa - hankkeeseen, jonka tavoitteena on edistää kulttuurien välistä vuoropuhelua pää- ja vähemmistökulttuurien yhteisten hankkeiden avulla. Nyt hanke etsii teatteria, joka olisi kiinnostunut toimimaan yhteistyökumppanina projektin osana toteutettavan musikaalin tiimoilta.

Jos teatterinne on kiinnostunut, lisätietoja hankkeesta voi kysyä osoitteesta
mertsi.lindgren@taike.fi, p. 0295330858.
 


Suomen Teatterit ry:n ajankohtaiset uutiset

Suomen Teatterit ry (STEFI) on suomalaisten ammattiteattereiden
edunvalvonta- ja työnantajajärjestö, joka työskentelee jäsenteattereiden toimintaedellytysten turvaamiseksi ja hyvän teatterin tekemisen mahdollistamiseksi Suomessa.

Uutiskirje on lähetetty Suomen Teatterit ry:n jäsenrekisterissä olevien teatterien edustajille.
Suomen Teatterit ry
Meritullinkatu 33 G 2
00170 Helsinki
puh. 09-2511 2150
info@suomenteatterit.fi

www.suomenteatterit.fi