Copy
Suomen Teatterit ry:n jäsentiedote teattereille
www.suomenteatterit.fi   I  www.facebook.com/suomenteatterit
Suomen Teatterit - Finlands Teatrar ry


Suomen Teatterit ry:n jäsentiedote marraskuu III 2016

 

STEFI:n uutisia

Mitä, kenelle, kuinka paljon, kenen toimesta?

Yksi kiinnostava keskustelunaihe osana syksyn valtionrahoituksen uudistuskeskustelua on alueellisen kulttuuritarjonnan monipuolisuus. Laajahkon aiheen sisälle mahtuu monenlaista pohdintaa: kysymyksiä yleisöjen monipuolisesta palvelemisesta, esitysten elinkaariajattelusta, esitystilojen käytöstä, pienten ja suurten kulttuuritoimijoiden välisestä dynamiikasta ja paljon muuta. Tulisiko tarkoitukseen soveltuvilla tiloilla varustettujen VOS-toimijoiden esimerkiksi vastaanottaa tietty määrä esitysvierailuja vuodessa?

Lue lisää blogistamme ->


Tanssin kiertuetoiminnan kehittämiseen 86 000 euroa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt tanssin kiertuetoiminnan kehittämishankkeeseen suunnatun tarveharkintaisen määrärahan. Avustuksen suuruus on 86 000 euroa. Hankkeeseen osallistuu kymmenen VOS-teatteria ja -tanssitoimijaa: Kemin kaupunginteatteri, Rimpparemmi, Jojo - Oulun tanssin keskus, Oulun kaupunginteatteri, Jyväskylän kaupunginteatteri, Hämeenlinnan Teatteri, Lahden kaupunginteatteri, Kouvolan teatteri, Aurinkobaletti ja Kotkan Kaupunginteatteri. Suomen Teatterit ry on hankkeessa mukana valtakunnallisena verkostotoimijana.

Lue lisää ->
 

Tervetuloa Teatterikulman joulujuhlaan!

Teatterikulman järjestöjen yhteinen joulujuhla järjestetään suomalaisen musiikin päivänä torstaina 8.12.2016 klo 15-19. Tarjolla on pientä purtavaa ja juotavaa ja yllätysohjelmaa. Tilaisuus järjestetään Teatterikulman toisessa kerroksessa (Meritullinkatu 33). Kaikki jäsenemme ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Terveisin Hanna-Reetta, Iida, Leevi & Tommi
 
 

Koulutukset ja tapahtumat

Postmoderni tanssi Suomessa? vol 2 -tapahtuma Helsingissä 2.-10.12.2016

Postmoderni tanssi Suomessa? -tapahtuma avaa tanssitaiteen sisältökeskustelun, jossa tarkastellaan 1980-luvun perintöä nykyhetkessä.

Lue lisää ->
 

VOS-uudistus: 3. sidosryhmätyöpaja Oulussa ja Helsingissä 9.12.2016

Vuoden 2016 viimeisten kulttuurilaitosten valtionosuuden kehittämiseen liittyvien tilaisuuksien aiheena on “Periaatteet valtionrahoitukselle tulevaisuudessa”. Tilaisuutta voi seurata myös etänä webcastin kautta.

Lue lisää ->
 

Kaikuja – keskustelua Kaikukortista ja kulttuurista Kajaanissa 13.12.2016

Tilaisuudessa käsitellään keinoja lasten kulttuuriosallisuuden eriarvoisuuden kaventamiseen ja kuullaan Kaikukortti-toiminnassa mukana olleiden kokemuksia.

Lue lisää ->
 

Visuaalinen ääni näyttämöllä -seminaari Helsingissä / Visuellt ljud på scen -seminarium i Helsingfors 16.12.2016

Svenska Teaternissa esitetään joulukuussa Näktergalen-näytelmää, jonka kielet ovat suomenruotsalainen viittomakieli ja ruotsi. Teatterialan ammattilaisille suunnatussa seminaarissa jaetaan käytäntöjä ja kokemuksia prosessista.

Lue lisää ->
 
 

Teatterialan uutisia

Ministeri Grahn-Laasonen jakoi esittävien taiteiden valtionpalkinnot

Taiteen edistämiskeskus on myöntänyt vuoden 2016 esittävien taiteiden, elokuvan sekä kirjallisuuden valtionpalkinnot. Tanssitaiteen valtionpalkinnon sai tanssitaiteilija Carl Knif,  näyttämötaiteen palkinnon nukketeatteritaiteilijayhdistys Aura of Puppets ry ja sirkustaiteen valtionpalkinnon sirkustaiteilijat Rauli Kosonen, Kalle Lehto ja Petri Tuominen.

Lue lisää ->
 

Laura Rämä on vuoden nuori näyttelijä

Näyttelijä Laura Rämä on voittanut Nuori näyttelijä -palkinnon. Suomen Näyttelijäliiton jäsenet valitsivat palkinnonsaajan jäsenäänestyksessään.

Lue lisää ->
 

Riihimäen nuorisoteatterille Lapsenpäivä-palkinto

Opetus- ja kulttuuriministeriön jakama Lapsenpäivä-palkinto myönnetään vuosittain yhteisölle taideharrastuksen ja -kasvatuksen edistämiseksi tehdystä merkittävästä työstä. Tänä vuonna sen saivat Riihimäen Nuorisoteatterin sekä Lastenkulttuurikeskus Louhimo ja lastenkulttuuriverkosto Bark.

Lue lisää ->
 

Tampereen Työväen Teatteri ja Teatteri Siperia järjestävät Suomen ensimmäisen rajattoman teatterinäytännön autistilapsille

TTT:n ja Teatteri Siperian yhteistuotanto Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus nähdään joulukuussa rajattomana esityksenä, joka on suunniteltu katsojille, joille teatteriin tuleminen on ollut aikaisemmin haastavaa. Esitys fasilitoidaan siten, että autismin kirjoon kuuluvat lapset sekä perheet voivat kokea olonsa teatterissa tervetulleiksi.

Lue lisää ->


Taidelähtöinen toiminta tukee nuorten elämäntaitojen vahvistumista

Nuorisotutkimusseura on julkaissut raportin Taidot elämään -hankkeesta, jossa pyrittiin vahvistamaan nuorten identiteettiä taidetoiminnan avulla. Tutkimusraportissa tarkastellaan nuorten kokemuksia taidetoiminnan merkityksistä.

Lue lisää ->
 
 

Hakuja

Taideyliopisto etsii henkilöstöjohtajaa

Henkilöstöjohtaja vastaa taideyliopiston strategisten tavoitteiden mukaisesta henkilöstöjohtamisesta ja -suunnittelusta, henkilöstön kehittämisestä sekä henkilöstöasioiden raportoinnista.

Lue lisää ->
 

Kuopion kaupunginteatteri hakee kahta näyttelijää

Kuopion kaupunginteatteri hakee kahta uutta näyttelijää määräajalle 1.8.2017–31.7.2019. Roolitusten vuoksi tehtäviin etsitään alle 30-vuotiasta naista ja miestä.

Lue lisää ->
 

Ahaa Teatteri hakee miesnäyttelijöitä

lasten- ja
nuortennäytelmiin
Lasten- ja nuortennäytelmiin erikoistunut Ahaa Teatteri hakee miesnäyttelijöitä 1.8.2017 alkaen määräaikaiseen työsuhteeseen.

Lue lisää ->
 


Suomen Teatterit ry:n ajankohtaiset uutiset

Suomen Teatterit ry (STEFI) on suomalaisten ammattiteattereiden
edunvalvonta- ja työnantajajärjestö, joka työskentelee jäsenteattereiden toimintaedellytysten turvaamiseksi ja hyvän teatterin tekemisen mahdollistamiseksi Suomessa.

Uutiskirje on lähetetty Suomen Teatterit ry:n jäsenrekisterissä olevien teatterien edustajille.
Suomen Teatterit ry
Meritullinkatu 33 G 2
00170 Helsinki
puh. 09-2511 2150
info@suomenteatterit.fi

www.suomenteatterit.fiThis email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Suomen Teatterit ry · Eerikinkatu 3 B, 4. krs · Helsinki 00100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp