Copy
Suomen Teatterit ry:n jäsentiedote teattereille
www.suomenteatterit.fi   I  www.facebook.com/suomenteatterit
Suomen Teatterit - Finlands Teatrar ry

Jäsentiedote helmikuu II 2014

Suomen Teatterit – Finlands Teatrar ry (STEFI)


TES-uutisia

  • Näyttelijöiden teatterityöehtosopimusneuvottelujen kuulumiset

  • Teatterialan ja teatterimuusikkojen uudet työehtosopimukset astuvat voimaan 1.3.

STEFI:n uutisia

  • Teattereiden saavutettavuusoppaan toinen painos julkaistu

  • Vuosikokous 23.-24.4. – kokousmateriaalit toimitetaan maaliskuun aikana

Koulutukset ja tapahtumat

  • Equality in Artist Residencies - Taiteilijaresidenssit ja yhdenvertaisuus 10.3.

  • Teatteripäivät alkavat reilun viikon kuluttua!

  • Kaksi viikkoa aikaa ilmoittautua Markkinointi- ja viestintäkoulutukseen

  • Hallintojohtajien ajankohtaispäivä 3.6.

Muut uutiset

  • OKM:n ehdotus lastenkulttuuripoliittiseksi ohjelmaksi julkaistu

  • OKM-Tiedote: Teattereiden ja orkestereiden lisähenkilötyövuodet jaettu – Teatrarnas och orkestrarnas tilläggsårsverken beviljades


TES-uutisia

 

Näyttelijöiden teatterityöehtosopimusneuvotteluiden kuulumisia

 
Neuvottelut ratkaisun löytämiseksi koskien yksityisen puolen Näyttelijöiden teatterityöehtosopimusta ovat olleet käynnissä koko helmikuun ajan. Perjantai 28.2. on neuvotteluiden viimeinen päivä. Tiedotamme neuvotteluiden tilanteesta, mahdollisista tuloksista tai neuvottelujen jatkosta heti, kun niistä on uutta kerrottavaa.
 
Toistaiseksi osapuolet eivät ole päässeet molempia osapuolia tyydyttävään neuvottelutulokseen. Kaikki muut teatterialan sopimukset on sovittu jo lokakuun 2013 neuvottelukierroksella.
 
 

Teatterialan ja teatterimuusikkojen uudet työehtosopimukset astuvat voimaan 1.3. 


Uudet Teatterialan ja teatterimuusikkojen työehtosopimukset astuvat voimaan 1.3. ja ne ovat saatavilla maaliskuun alusta myös Suomen Teatterit ry:n verkkosivuilta: www.suomenteatterit.fi/jasenpalvelut/tyoehtosopimukset.
 
Painetut versiot valmistuvat myöhemmin maaliskuussa ja niistä toimitetaan teattereille yksi ilmainen kappale. Lisäksi teattereiden on mahdollista tilata työehtosopimuksia myöhemmin toimitettavan tilauslomakkeen avulla.
 
Ruotsinnokset työehtosopimuksista julkaistaan myös myöhemmin. 

 
 


STEFI:n uutisia

 

Vuosikokous 23.-24.4. – kokousmateriaalit toimitetaan maaliskuun aikana

Suomen Teatterit ry:n Vuosikokous 2014 järjestetään 23.-24.4. Savonlinnan Teatterissa. Ensimmäinen kutsu liitteineen on toimitettu teattereiden johdolle sähköpostitse 13.2. Toinen täydennetty kutsu sekä tarkemmat kokousmateriaalit toimitetaan teattereille sähköisessä muodossa ja postitse maaliskuun aikana.
 
Keskiviikon 23.4. yleisöseminaarissa käsitellään erityisesti ajankohtaista valtionosuuksien kannustinosuutta koskevaa OKM:n esitystä. Keskusteluun osallistuu myös OKM:n kulttuuriasiainneuvos Katri Santtila. Lisäksi seminaarissa kuullaan  Tanssin talo ry:n Tanssi kiertää –hankkeesta, jota STEFI on ollut mukana valmistelemassa, sekä katsaus Savonlinnan Teatterin 100-vuotiseen historiaan. Illalla kokousvierailla on mahdollisuus nähdä Seitsemän veljestä -esitys.
 
Varsinainen vuosikokous on torstaina 24.4. alkaen klo 12.30. Päivä alkaa klo 10.00 keskustelutilaisuudella, jossa käsitellään teattereiden ja liiton ajankohtaisia kysymyksiä.
 
Teattereita pyydetään huomioimaan, että sekä varsinaisten kokousedustajien että teattereiden muiden edustajien toivotaan ilmoittautuvan 10.4. mennessä sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta www.webropolsurveys.com/S/B78A35B933AD0DB4.par.
 
Lisäksi kokousedustajien valtakirjat tulee toimittaa joko Suomen Teatterit ry:n toimistolle 15.4. mennessä tai tuoda kokouspaikalle.
 
Lisätietoja:
Järjestösihteeri Taija Lähdetie
p. 09 2511 2150
taija.lahdetie@suomenteatterit.fi

 
 

Teattereiden saavutettavuusoppaan toinen painos julkaistu

 
Kulttuuria kaikille -palvelu ja Suomen Teatterit julkaisivat vuonna 2013 teattereille suunnatun saavutettavuusoppaan Teatteria kaikille! – Opas teattereille saavutettavaan toimintaan. Käytännönläheisen oppaan suomenkielisestä versiosta otettiin tammikuussa 2014 toinen (uudistettu) painos.  
 
Opas on saatavilla suomeksi ja ruotsiksi PDF- ja DOC-verkkoversioina. Ne löytyvät Kulttuuria kaikille -palvelun verkkosivuilta osoitteista: www.kulttuuriakaikille.info/saavutettavuus_tietopaketit_ja_oppaat_teatterit
www.kulttuuriakaikille.info/tillganglighet_guider   
 
Uudistettu toinen painos löytyy myös Suomen Teatterit ry:n sivuilta ja sitä voi tilata teatterin käyttöön järjestösihteeriltä.
 
Lue tiedote kokonaisuudessaan
 
Lisätietoja:
Suomen Teatterit ry
järjestösihteeri Taija Lähdetie
p. 09 2511 2150

taija.lahdetie@suomenteatterit.fi

 
 


Koulutukset ja tapahtumat

 

Equality in Artist Residencies - Taiteilijaresidenssit ja yhdenvertaisuus 10.3.

 
10.3.2014 klo 13-17 Helsingin taidemuseo Tennispalatsi, Studio-tila, Salomonkatu 15 ja/tai Eteläinen Rautatienkatu 8, Helsinki
  
Miten residenssejä ylläpitävät tahot kuten taidetoimikunnat, yhdistykset, kunnat ja säätiöt voivat edistää yhdenvertaisuutta toiminnassaan? Voidaanko residenssitoiminnan esteettömyyttä ja saavutettavuutta kehittää ja pyrkiä siihen, että myös vammaiset taiteentekijät voivat hyödyntää residenssityöskentelyä?
 
Tervetuloa keskustelemaan aiheesta 10.3.2014 klo 13–17 Helsingin taidemuseo Tennispalatsiin. Maksuton tilaisuus on tarkoitettu residenssitoiminnan järjestäjille, rahoittajille ja käyttäjille sekä kaikille asiasta kiinnostuneille.
 
Tilaisuus on suomen- ja englanninkielinen (katso ohjelma alla). Ilmoittautumiset 27.2. mennessä kira.enberg@cultureforall.fi.
 
Katso ohjelma (pdf)

Seminaarin ohjelma löytyy myös Kulttuuria kaikille -palvelun sivuilta.
 
Tilaisuuden järjestävät Kulttuuria kaikille -palvelu ja British Council. Tilaisuutta tukevat Pro Artibus -säätiö, HIAP – Helsinki International Artist Programme, Helsingin taidemuseo, Taiteen edistämiskeskus, Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry, Goethe-Institut Finnland, Koneen Säätiö ja Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö.
 
 

Teatteripäivät alkavat reilun viikon kuluttua!

 
Keskustelu teatteritaiteesta ja -työstä käydään Teatteripäivillä Helsingissä 9.-10.3.2014. Tutustu päivien monipuoliseen ohjelmaan osoitteessa www.teme.fi/teatteripaivat ja ilmoittaudu mukaan tästä.
 
Päiväohjelma järjestetään Suomen Kansallisteatterissa ja vapaamuotoinen iltajuhla puolestaan 9.3. Ravintola Kaisaniemessä. Tarjolla on herkullinen buffet-pöytä ja lisäksi illan aikana jaetaan alan tunnustuspalkintoja. Mm. Seela Sella julkistaa Vuoden Teatteri –kilpailun voittajan!
 
Teatteripäivät on suunnattu kaikille esitystaiteesta kiinnostuneille ja sen parissa työskenteleville - aulasta lämpiöön ja näyttämöltä johtajan huoneeseen.
 
Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Teatteri- mediatyöntekijöiden liitto, Suomen Näyttelijäliitto, Teatterin tiedotuskeskus, Suomen Teatterit ry, Suomen Kansallisteatteri sekä Veikkaus Oy.
 
 

Kaksi viikkoa aikaa ilmoittautua Markkinointi- ja viestintäkoulutukseen

 
Viestintä- ja markkinointikoulutuksessa 3.-4. pohditaan kriisiviestinnän ajankohtaisia periaatteita, tavoitteita ja toimintatapoja ja se antaa osallistujille työkaluja, joiden avulla omassa organisaatioissa voidaan laatia toimintamalli kriisien varalle. Kouluttajana toimii toimittaja Matti Karhu.
 
Tutustu seminaarin ohjelmaan ja ilmoittautumisohjeisiin tapahtumakalenterissamme.
 
Sitovat ilmoittautumiset torstaihin 13.3. mennessä. Koulutuksen hinta 100 eur/hlö (sis. ohjelman ja kahvitukset).
 
Lisätietoja:
Järjestösihteeri Taija Lähdetie
p. 09 2511 2150
taija.lahdetie@suomenteatterit.fi
 
 

Hallintojohtajien ajankohtaispäivä 3.6.

 
Klo 9-15.30, Komedia-sali, Teatterikulma, Meritullinkatu 33, 2 krs, Helsinki
 
Ajankohtaispäivä teattereiden hallintohenkilökunnalle järjestetään tiistaina 3.6. Varaa aika kalenteristasi! Päivän tarkempi ohjelma ja ilmoittautumisohjeet toimitetaan myöhemmin.
 
Päivän aikana käsitellään mm. uusia työehtosopimuksia, OKM:n suunnittelemaa kannustinjärjestelmää, Teoston ja musiikkikustantajien uusia sopimuskäytäntöjä ja muita ajankohtaisia teatterialan aiheita. Ajankohtaispäivä on suunnattu teattereiden johdolle sekä muulle hallintohenkilökunnalle. 

 
 


Muut uutiset

 

OKM-Tiedote: Teattereiden ja orkestereiden lisähenkilötyövuodet jaettu – Teatrarnas och orkestrarnas tilläggsårsverken beviljades

 
Eduskunta lisäsi viime vuoden lopussa teattereiden ja orkestereiden vuoden 2014 valtionosuuden laskennallisena perusteena käytettäviä henkilötyövuosia. Lisäyksen seurauksena kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on tehnyt 19.2. uuden päätöksen teattereiden ja orkestereiden valtionosuuksista vuodelle 2014.
 
I slutet av förra året ökade riksdagen antalet årsverken som ska utgöra den kalkylerade grunden vid beräkningen av statsandelarna för teatrar och orkestrar 2014. Kultur- och idrottsminister Paavo Arhinmäki har därför gjort ett nytt beslut om statsandelar till teatrar och orkestrar för 2014.
 
Lue lisää – Läs mer

 

OKM:n ehdotus lastenkulttuuripoliittiseksi ohjelmaksi julkaistu

 
Opetus- ja kulttuuriministeriössä laadittu ehdotus lastenkulttuuripoliittiseksi ohjelmaksi vuosille 2014–2018 luovutettiin perjantaina 14.2. kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäelle ja opetusministeri Krista Kiurulle. Ehdotuksen tavoitteena on saada taide ja kulttuuri nykyistä tasavertaisemmin lasten ulottuville, omaksuttavaksi ja osallistuttavaksi. Ehdotukseen sisältyvillä toimenpiteillä lisätään lasten ja nuorten hyvinvointia ja vahvistetaan lastenkulttuuria. Ohjelmaehdotus koskee alle 18-vuotiaita lapsia.
 
Opetus- ja kulttuuriministeriössä laadittu ohjelmaehdotus korostaa lapsuuden laatua ja arvostamista, lasten ja nuorten kuulemista esimerkiksi heidän käyttämiensä ympäristöjen suunnittelussa sekä aikuisten ja lasten vuorovaikutuksen tärkeyttä.
 
Ohjelmaehdotuksessa esitetään toimenpiteitä, joilla taide ja kulttuuri saataisiin nykyistä tasavertaisemmin lasten ja nuorten ulottuville. Kaikkien toimenpiteiden toteutuminen edellyttäisi useiden toimijoiden ja hallinnonalojen yhteistyötä sekä laajaa poliittista sitoutumista.
 
Lue lisää
 

 

Jäsentiedotteet ja muut uutiset


STEFI:n tiedotteet ja uutiset löytyvät osoitteesta www.suomenteatterit.fi

Oletko jo STEFI:n Facebook-seuraaja?

Jaamme sivuilla ajankohtaista tietoa alasta ja liiton toiminnasta, käy tutustumassa www.facebook.com/suomenteatterit.
Uutiskirje on lähetetty Suomen Teatterit ry:n jäsenrekisterissä olevien teatterien edustajille.
Copyright © 2014 Suomen Teatterit ry, All rights reserved.

Suomen Teatterit ry
Meritullinkatu 33 G 2
00170 Helsinki
puh. 09-2511 2150
info@suomenteatterit.fi

www.suomenteatterit.fi
Email Marketing Powered by Mailchimp