Copy
Geïnspireerd het nieuwe jaar in!
View this email in your browser

Geïnspireerd het nieuwe jaar in

Wie start zijn jaar niet met goede voornemens? Helaas weten we allemaal dat lang niet al die voornemens worden behaald. Vandaar dat je deze 'Biomimicry Update' vandaag van ons ontvangt, boordevol inspiratie en ideeën om jou te helpen alles uit jouw jaar te halen.

In één overzicht een korte terugblik op 2016, wat jij dit jaar van ons kunt verwachten, een nieuwe kans om onze Biomimicry Workshop te volgen, docu's en andere tips. Laten we elkaar inspireren de goede dingen te doen, het beste uit onszelf te halen en de wereld een beetje mooier te maken!

Biomimicry Workshop
Goed nieuws: 9 maart 2017 geven wij weer een Biomimicry Workshop en er is nog plek! Je leert hierin op interactieve wijze hoe je biomimicry kunt toepassen binnen jouw organisatie en hoe je het kunt gebruiken voor het vinden van innovatieve oplossingen. Meer info...
Lespakket voor het onderwijs
Niet alleen voor ons, maar juist voor onze kinderen is het zo belangrijk dat zij al op jonge leeftijd geïnspireerd worden door de natuur. Speciaal voor groep 5/6 ontwikkelde BiomimicryNL in samenwerking met IVN een lespakket.  Lees hier meer...
Word Biomimicry Ambassadeur
Omdat steeds meer mensen de mogelijkheden zien van biomimicry, maar niet altijd de kennis hebben om het toe te passen, bieden wij hen de mogelijkheid om deel uit te maken van ons netwerk. Voel jij je aangesproken, en wil jij ook met ons mee doen? Meld je hier aan...
Terugblik 2016

In 2016 hebben we je al bericht over de nieuwe website van BiomimicryNL en over de diensten die we hier voor je inzichtelijk hebben gemaakt. Nu is ook alle informatie van de Conferentie op de website te vinden. Zelfs de lezingen van grote sprekers zoals Jay Harman, Michael Pawlyn en Dayna Baumeister zijn nog eens terug te kijken (zeker een aanrader!). Daarnaast zijn er tijdens de conferentie een aantal aankondigingen gedaan die je niet wil missen, en ook deze zijn te vinden op de conferentiepagina.

Het thema van The Amsterdam Light Festival Illuminade was in 2016 Biomimicry. Gedurende een aantal weken waren een aantal prachtige lichtkunstwerken te zien, allen gebaseerd op dit thema. Zowel de Conferentie als het Light Festival waren een groot succes en hebben Biomimicry bij een nog groter publiek op de kaart gezet. 
Genoeg gepraat, nu aan de slag!

Dit jaar willen we Biomimicry op grote schaal gaan toepassen en het toegankelijker maken voor het MKB (later meer hierover!). We zijn met verschillende bedrijven in gesprek om het in hun organisaties in te zetten. Want hoe doe je dat nou, biomimicry toepassen? En voor welke organisaties is dit dan relevant? En waar vind je de experts die kunnen helpen met het vinden van die innovatieve oplossing? Genoeg vragen om te beantwoorden. Vandaar dat we je helpen door te laten zien hoe dit bij verschillende organisaties reeds wordt toegepast, met vandaag: Het Ministerie van Economische Zaken (EZ).
 

Hebben beleidsmakers van het Ministerie van Economische Zaken wat aan Biomimicry? En hoe kunnen we organisatieontwikkeling laten inspireren vanuit het perspectief uit de natuur? Dat waren de vragen waarmee het Programma ‘Samen in Beleid’ samen met BiomimicryNL aan de slag is gegaan. In een eerste traject werd al duidelijk dat er veel te leren en te inspireren valt van de natuur over samenwerken met stakeholders en over tussentijds bijsturen van beleid aan de hand van 'feedback loops'. 

In een tweede traject onderzoekt ‘Samen in Beleid’ hoe EZ met kennis vanuit Biomimicry  bij beleids- en organisatieontwikkeling adequaat kan inspelen op de veranderingen in de samenleving. Vragen daarbij: hoe gaat de natuur om met dynamiek in haar omgeving? Wat kunnen we leren van ecosystemen over het creëren van impact? In dit traject werkt BiomimicryNL samen met Alterra/WUR en het team van Samen in Beleid aan het ontwikkelen van effectieve methodieken.
En tenslotte nog wat inspiratie...
Workshop Biophilic Design
We hopen dat je 5 april nog vrij hebt in de agenda, want dan geven Geanne van Arkel (Interface) en Saskia van den Muijsenberg (BiomimicryNL) een workshop over biophilic design. Deze ontwerpwijze zorgt voor de natuurlijke verbinding van mensen met de natuur, en leert hoe je als ontwerper deze kunt versterken. Lees hier meer...
Down to Earth
Wij waren best wel onder de indruk van deze documentaire over dit Nederlandse gezin dat opzoek gaat naar de 'earth keepers' in de wereld. De film draait nog in de bioscoop, wil je weten waar? Kijk dan snel op deze website.
De natuur ontwerpt
Het kan niet lang meer duren voordat het boek van Lydia Fraaije en Mireille Huiskamp-Langendijk uitkomt. Zij geven een inkijk in de wereld van biomimicry & architectuur, met als werktitel: De natuur ontwerpt. We houden je natuurlijk op de hoogte wanneer het boek verkrijgbaar is.
Copyright © 2017 BiomimicryNL, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp