Nieuwsbrief maart 2017
Bekijk deze e-mail in uw browser
IN DEZE NIEUWSBRIEF
Kom jij ons helpen?
Vluchtelingenjongeren voltooien programmeercursus
Nieuw: ToekomstAcademie Tilburg
Even Voorstellen: Sandra Laurenssen
Belangrijke data
Beste allemaal,

Het gaat goed met New Dutch Connections! De ToekomstAcademie Midden-Nederland breidt zich razendsnel uit. Zo is de module rond ICT net afgerond, zijn er modules Kunst & Cultuur, Ondernemen in je Eigen Toekomst en Sport van start gegaan en gaan ook Engineering en Bouw binnenkort van start.

In meerdere delen van het land komt inmiddels een ToekomstAcademie van de grond. Op 9 maart was het feest in het Zuid-Westen: de TA Rotterdam ging officieel van start! Vanaf begin april kunnen jongeren meedoen aan een hele reeks aan modules: o.a. Finance, Kunst en Cultuur, Dans, Girl Power en Engineering. Daarnaast wordt in zowel Den Haag als in Tilburg hard gewerkt aan de opbouw van de ToekomstAcademie.

Alle inspanningen van de afgelopen maanden leverden al veel mooie ervaringen, succesverhalen en vooral heel veel energie op! Het betekent ook dat we steeds meer hulp kunnen gebruiken om onze jongeren te begeleiden in het ontwikkelen van hun talenten. Benieuwd hoe jij een steentje bij kan dragen? Lees de verhalen van vrijwilliger Sandra Laurenssen en projectleider TA Tilburg Abubakarr Bangura in deze nieuwsbrief en meld je aan als vrijwilliger!

Hartelijke groet,
Het team van New Dutch Connections
KOM JIJ ONS HELPEN?

Door de groei die we doormaken in Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Tilburg en Noord-Nederland zoeken we coaches, maatjes, experts en partners! Dus:
- wil je een paar uur per week een jongere coachen en/of samen leuke dingen doen?
- wil jij je kennis delen binnen een leermodule?
- denk jij op een andere manier bij te kunnen dragen aan een ToekomstAcademie bij jou in de buurt? Check dan HIER de mogelijkheden. 
NB: In Utrecht zoeken wij met spoed coaches voor de module Kunst & Cultuur die van start gaat! Interesse? Stuur snel een email naar info@newdutchconnections.nl
Hiernaast zijn we voor de ToekomstAcademie Utrecht vooral nog op zoek naar vrijwilligers die als projectleider nieuwe modules willen gaan invullen en organiseren, en naar mensen die het leuk vinden om (nieuwe) vrijwilligers te werven, boeien en binden. Wil jij je aansluiten bij ons team? Kijk dan op: Of kijk HIER voor andere mogelijkheden binnen de TA Midden-Nederland. 
Vluchtelingenjongeren voltooien programmeercursus

Mooi succes! Afgelopen week voltooiden twintig vluchtelingenjongeren hun programmeercursus na intensieve samenwerking tussen de ToekomstAcademie Utrecht, Refugee Talent Hub en Accenture CodeMasters. Het is voor het eerst dat er in deze vorm een samenwerking tussen de ToekomstAcademie en het bedrijfsleven heeft plaatsgevonden. Op 17 maart presenteerden zij de kennis die ze de afgelopen maanden hebben opgedaan in een feestelijke slotbijeenkomst bij Accenture in Amsterdam. Lees hier hoe jongeren Zuhair en Hussein de leermodule hebben ervaren.
Nieuw: ToekomstAcademie Tilburg

Na de aftrap van de ToekomstAcademies in Utrecht, Den Haag en Rotterdam is nu het zuiden van het land aan de beurt. Er wordt hard gewerkt om in mei de ToekomstAcademie in Tilburg te lanceren. Dit alles onder bezielende leiding van projectleider Abubakarr Bangura. Een ervaringsdeskundige. Eind jaren negentig vluchtte hij op 20-jarige leeftijd vanuit Sierra Leone naar Nederland, waar hij begon aan een nieuw bestaan. ‘Vanaf dag één zag ik Nederland als mijn tweede vaderland. Dat gaf mij de motivatie om de Nederlands taal en cultuur te leren. De veiligheid die ik kreeg, de rust in mijn hart gaf mij een thuisgevoel.’ Lees hier het interview met Abubakarr.
Even voorstellen: Sandra Laurenssen

Wat drijft onze medewerkers en vrijwilligers om zich in te zetten voor New Dutch Connections? Sandra Laurenssen zet zich als vrijwilliger in als supercoach voor de module voor minderjarige vluchtelingenjongeren en is projectleider van de module Kunst en Cultuur van de ToekomstAcademie Utrecht: "Vluchtelingjongeren zijn voor mij als alle jongeren. Ze hebben talenten, dromen en behoeften als iedereen om gezien te worden, mee te draaien in de maatschappij en vrienden te maken. Het is voor mij heel inspirerend om via vrijwilligerswerk bij NDC mee te mogen lopen met de ontdekkingstocht van deze jongeren. Via verhalen die ik terugkrijg van de maatjes en coaches hoor ik hoe er langzaam weer lichtpuntjes ontstaan. Mijn belangrijkste drijfveer om te blijven werken voor NDC is al die mooie ontmoetingen die ik mee tot stand help te brengen en vooral ook die ik zelf wekelijks weer heb."
BELANGRIJKE DATA Zie www.newdutchonnections.nl voor de laatste updates!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2016 New Dutch Connections, alle rechten voorbehouden.

info@newdutchconnections.nl

U ontvangt deze e-mail omdat u heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven van New Dutch Connections. Heeft u toch geen interesse, dan kunt u zich
hier uitschrijven. Heeft u een leuk item voor de nieuwsbrief? Mail ons!