Nieuwsbrief december 2015
View this email in your browser

Lieve mensen, 

Het zijn enerverende tijden voor New Dutch Connections. In januari gaat de eerste ToekomstAcademie in Nederland van start, in Utrecht! En snel daarna volgt ook de start van ToekomstAcademie Groningen! 
In deze nieuwsbrief lees je meer over wat de ToekomstAcademie precies inhoudt, over de nationale en internationale media-aandacht voor het werk van NDC en over alle aankomende activiteiten. Zo is er op 17 december weer een informatiebijeenkomst in Utrecht en vanavond, 8 december in Groningen.

Hartelijke groet,
Het team van New Dutch Connections
DE TOEKOMSTACADEMIE: een plek om te dromen en te doen
 
Iedereen heeft ze: talenten en toekomstdromen. Maar niet iedereen heeft de kans om die talenten te ontwikkelen en dromen na te jagen. NDC biedt (ex-) asielzoekers die kansen in de ToekomstAcademie waarin ontmoeting, persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal staan. Het doel is bevordering van sociale en economische participatie bij de jongeren, zodat zij weer de regie over hun eigen toekomst kunnen nemen. Oprichter Bright Richards: “Mijn droom is dat jongeren aan zichzelf werken en een toekomst creëren.” 

Alle aandacht gaat nu uit naar de noodopvang en huisvesting, maar wat daarna? De asielzoekers die nu in Nederland asiel krijgen, zullen zich de komende jaren in de Nederlandse gemeenten vestigen. Elke vluchteling zal zich nuttig willen maken, voelen en willen zijn in hun gastland. Of ze hier nu tijdelijk verblijven of uiteindelijk Nederlander worden. In deze uitdaging zullen ze verschillen in cultuur, communicatie, onderwijs en arbeidsmarkt moeten overbruggen. Hiertoe is de ToekomstAcademie in het leven geroepen.  In de ToekomstAcademie kunnen de jongeren zich blijven focussen op hun toekomst en daarin investeren, met als doel sociale en economische  zelfredzaamheid.

Via een empowermenttraject worden de jongeren uitgedaagd om de nodige stappen te nemen om ondernemer in hun eigen toekomst te worden. Daarbij krijgen ze hulp van vrijwillige coaches en maatjes, zodat zij kunnen deelnemen aan relevante sociale en professionele netwerken en zo nieuwe contacten op kunnen bouwen. Na het empowermenttraject biedt de ToekomstAcademie verdieping middels workshops en cursussen van leermeesters, en (snuffel)stages, gericht op zinvolle dagbesteding die te maken heeft met hun carrière ontwikkeling. Zo gaat er geen tijd verloren en investeren deze jongeren in hun toekomst.
NDC in het nieuws
 
New Dutch Connections heeft de nodige media-aandacht gekregen de afgelopen weken. Lokaal, landelijk, maar nu ook internationaal! Lees hier bijvoorbeeld 'A Refugee Tale: Daring to Dream', een mooi interview met Bright Richards op Al Jazeera (17 november 2015). Voor de Publieke Omroep (Human) sprak Bright Richards over de documentaire 'Het uiterste redmiddel: vreemdelingen in bewaring'

Zondag 4 oktober was Bright Richards te gast in het televisieprogramma De Verwondering. Annemiek Schrijver praat met Bright Richards over zijn zoektocht naar zielsverwanten en het creëren van nieuwe gemeenschappen.
VRIJWILLIGERS GEZOCHT in Utrecht en Groningen
 
NDC is op zoek naar vrijwilligers voor De ToekomstAcademie! Mensen die samen met deze jongeren de blik willen richten op de toekomst, waar die ook mag zijn. 
 
Ben jij tussen de 18 en 25 jaar? Dan kun je als maatje een jongere ondersteunen in het vinden van hun weg in Nederland en het ontwikkelen van hun talenten en toekomstdromen. Je bezoekt bijvoorbeeld samen open dagen, werkt samen aan opdrachten of onderneemt iets cultureels of sportiefs. Ben je al wat verder in je carrière, dan kun je ervoor kiezen om coach te worden. Als coach voer je individuele gesprekken en maak je samen een concreet stappenplan om aan die toekomstdromen te werken.  Als coach of maatje besteed je 3 à 4 uur per week aan, minimaal 6 maanden. Of wordt leermeester. Leermeesters zijn professionals en vaklieden die middels gastlessen en workshops hun (vak)kennis aan de jongeren willen overbrengen. 
 
Infobijeenkomst Utrecht 17 december
Heb je interesse om vrijwilliger te worden in Utrecht en/of wil je meer informatie? Kom dan op donderdag 17 december van 19.30 tot 21.00 uur naar de informatiebijeenkomst voor vrijwilligers. Locatie: Theaterhuis De Berenkuil, Biltstraat 166. Graag aanmelden via info@newdutchconnections.nl. 
 
Infobijeenkomsten Groningen 8,9 en 10 december
Heb je interesse om vrijwilliger te worden in Groningen en/of wil je meer informatie? Kom dan op
  • dinsdag 8 dec van 20.00 tot 22.00 uur naar: Groninger Forum, Oude Boteringestraat 18. 
  • woensdag 9 dec van 15.00 tot 17.00 uur naar: NNT Machinefabriek, Bloemstraat 38
  • donderdag 10 dec van 20.00 tot 22.00 uur naar MJD, Herman Colleniusstraat 18
    Graag aanmelden via toekomstacademiegroningen@newdutchconnections.nl
Kadotip voor de feestdagen
'Let's make soup, not war!' - Paola Skaff Alford.
Barbara Abdeni Massaad woont in Libanon op drie kwartier rijden van een geïmproviseerd vluchtelingenkamp. Met een auto volgeladen met eten, bezocht Barbara regelmatig de Syrische vluchtelingen. Ze luisterde naar hun verhalen en bedacht wat ze kon doen om de nood van de miljoenen enigszins te verlichten.

Haar idee was even eenvoudig als briljant: een kookboek met soeprecepten. Ze riep de hulp in van chef-koks en schrijvers en maakte zelf prachtige foto's van de vluchtelingen maar ook van de verrukkelijke maaltijden die voor het kookboek werden aangeleverd.

De volledige opbrengst van dit boek komt ten goede aan de voedselvoorziening van Syrische vluchtelingen. 

Steun ons!

Investeer in de ToekomstAcademie en daarmee in de toekomst van jonge (ex-) asielzoekers in Nederland, door te doneren via onze donatiepagina. New Dutch Connections heeft een ANBI-status, dus donaties zijn aftrekbaar van de belasting.
Copyright © 2015 New Dutch Connections ,All rights reserved.unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp
Facebook
Twitter
Website
YouTube