Copy
Pressmeddelande från ABF Stockholm, 13 maj 2022

Sveriges första K-popkör startar på ABF Stockholm

Studieförbundet ABF Stockholm har startat Sveriges och även Nordens första K-popkör. Den 6 maj hade kören sin första träff. Planer för uppträdanden på större scener smids redan.

Studieförbundet ABF Stockholm har startat upp Sveriges första K-popkör. Gruppen träffades för första gången den 6 maj. I spetsen finns körledaren Veronica Hwang som svarade på en annons om att ABF Stockholm söker körledare för koreansk populärkultur.

- När jag hittade annonsen bultade mitt hjärta. I rollen kan jag skapa synergi genom att kombinera min musikaliska erfarenhet som körledare och pedagogiska erfarenhet inom koreanska språket och litteraturen. Jag som korean är väldigt glad över intresset för koreansk kultur och K-pop i Sverige och jag hoppas på att kunna öka kunskap om den kulturen, säger Veronica Hwang. 

Idén till att starta en K-popkör kom från en körmedlem som hörde av sig till ABF Stockholm med förfrågan om att starta en studiecirkel. Verksamhetsutvecklaren Margareta Bäckman nappade på idén och har hjälpt till med att omsätta idén i verklighet.  

- Jag drivs av att skapa nya intressanta kurser för stockholmarna. När Jessica, som är deltagare i K-popkören, hörde av sig med idén sa jag omedelbart ja. Att vi bara några månader senare är igång visar på det stora intresse som finns, säger Margareta Bäckman, verksamhetsutvecklare på ABF Stockholm.

Röster från deltagarna:
- Jag har velat sjunga i kör sedan länge, och att få sjunga K-pop i kör är nästan för bra för att vara sant, säger en deltagare. 

- Jag älskar koreansk popmusik och det koreanska språket och tänkte därför att det var en kul grej att kunna kombinera båda. 

K-popkören som ännu inte har ett namn har redan fått sin första bokning. Kören kommer att uppträda på en filmfestival  i oktober i år. 

ABF Stockholm ger med sin verksamhet inom folkbildning styrka och verktyg till den som vill lära, skapa och växa både enskilt och i möte med andra. Inom folkbildningen på ABF Stockholm arbetar vi med kulturprogram, studiecirklar och kurser med olika ämnen; allt från språk- och målerikurser till studiecirklar inom idédebatt eller odling. Över 20 000 unika stockholmare deltar årligen i ABF Stockholms studiecirkelverksamhet. Därtill deltar ytterligare 300 000 personer inom verksamhetens kulturprogram. Folkbildningens verksamhet rymmer även många volontärer och frivilliga engagerade.

För ytterligare information och bilder:

Antonia Simon
Kommunikatör, ABF Stockholm

076-185 76 23
antonia.simon@abf.se

ABF Stockholm
Sveavägen 41
111 83 Stockholm

Telefon: 08-453 41 00
E-post: info.stockholm@abf.se

Dina kontaktuppgifter
Uppdatera dina kontaktuppgifter
Ta bort mig från presslistan