Copy
Pressmeddelande från ABF Stockholm, 4 maj 2016

ABF Stockholm och Lernia tecknar avsiktsförklaring om samarbete kring vuxenutbildning i Stockholm

ABF Stockholm och Lernia har tecknat en avsiktsförklaring om samarbete kring vuxenutbildning i Stockholm. Samarbetet rör områdena SFI, handel och administration, grundläggande vuxenutbildning samt gymnasial utbildning i teoretiska ämnen.

– ABF Stockholm har rötterna i en lång tradition av folkbildning och vuxenutbildning med samhällsnyttiga syften, så även Lernia, säger Håkan Wiclander, chef ABF Stockholm. Vi kan nu med styrka tillgängliggöra den höga kvalitet som är vårt signum, till fler deltagare. Genom denna avsiktsförklaring tar vi tillsammans ansvar för att Stockholms vuxenutbildning präglas av fokus på kvalitet för deltagare och lärare. 

Avsiktsförklaringen omfattar nio skolor i Stockholmsområdet och innebär att ABF Stockholm samarbetar med Lernia som leverantör för vissa delar av ABF Stockholms Vuxenutbildning.

– Jag är mycket nöjd, säger Helena Skåntorp, vd för Lernia. Samarbetet med ABF Stockholm möjliggör en fortsatt satsning på vuxenutbildning i Stockholm. Det säkrar också kontinuiteten i leveransen av kvalitativ vuxenutbildning för stadens elever. Dessutom innebär det fortsatta utvecklingsmöjligheter för våra lärare i Stockholm. 

Avsiktsförklaringen är föremål för sedvanliga fackliga förhandlingar.

Om ABF Stockholm 
ABF Stockholm är en idéburen organisation med folkbildning i olika former. Våra verksamhetsgrenar – Folkbildning, Vuxenutbildning och Elvira Kunskapsutveckling AB är olika sätt att bedriva ändamålsstyrd verksamhet för och med stockholmare. ABF Stockholm är en kraftskapande folkbildningsfyr som skapar framtidstro, egenmakt och solidaritet.

Om Lernia
Lernia är en av Sveriges ledande kompetenspartners inom utbildning, bemanning och omställning. Våra tjänster hjälper individer och kunder inom det privata näringslivet och den offentliga sektorn att stärka sin konkurrenskraft, vilket i sin tur bidrar till en bättre fungerande arbetsmarknad och en ökad integration.

 

För mer information, kontakta:

Håkan Wiclander, Studieombudsman och koncernchef ABF Stockholm
hakan.wiclander@abf.se, 070-210 17 42

Helena Skåntorp, vd och koncernchef Lernia
helena.skantorp@lernia.se, 070-818 39 07

Presskontakter på ABF Stockholm

Håkan Wiclander, Studieombudsman och koncernchef på ABF Stockholm. 
hakan.wiclander@abf.se och 070-210 17 42.

Ladda ner högupplöst pressbild. Foto: Magnus Glans.
Katarina Gold, kommunikationschef
på ABF Stockholm. 
katarina.gold@abf.se eller 08-453 41 70. 

ABF Stockholm
Sveavägen 41
111 83 Stockholm

Telefon: 08-453 41 00
E-post: info.stockholm@abf.se

Dina kontaktuppgifter
Uppdatera dina kontaktuppgifter
Ta bort mig från presslistan