Copy
Pressmeddelande från ABF Stockholm, 21 september 2016

Skolinspektionen godkänner 
ABF Stockholms ansökan om gymnasieskola

ABF Stockholm har blivit godkänd som huvudman för gymnasieskola i Stockholms kommun. Planen är att etablera verksamheten under hösten 2018.

– Det behövs en gymnasieskola som sätter eleven främst, som inte är vinstutdelande och som vill bidra till ett mer demokratiskt samhälle, säger Håkan Wiclander, studieombudsman och koncernchef på ABF Stockholm.

Att starta en gymnasieskola ryms inom organisationens kompetens. Som idéburen och folkrörelseägd utbildnings- och bildningsorganisation är det angeläget att skapa ökat inflytande i Stockholms gymnasiesfär. I 100 år har ABF Stockholms bildningsexpertis, människo- och kunskapssyn varit en katalysator för miljontals stockholmare.
– Vi prövar steget att gå ned i åldrar inom utbildningsverksamheten för att bidra till en mer jämlik skola, säger Håkan Wiclander.

Om ABF Stockholm 
ABF Stockholm är en idéburen organisation med folkbildning i olika former som ändamål. Våra verksamhetsgrenar – Folkbildning, Vuxenutbildning och Elvira Kunskapsutveckling AB är olika sätt att bedriva ändamålsstyrd verksamhet för och med stockholmare. ABF Stockholm är en kraftskapande folkbildningsfyr som skapar framtidstro, egenmakt och solidaritet sedan 1916.
 

För mer information

Kontakta gärna Håkan Wiclander, studieombudsman och koncernchef på ABF Stockholm, 08-453 41 01 eller e-post hakan.wiclander@abf.se

Ladda ner högupplösta pressbilder här

Presskontakter på ABF Stockholm

Håkan Wiclander, studieombudsman och koncernchef. 
Telefon 08-453 41 01 eller e-post hakan.wiclander@abf.se
Katarina Gold, kommunikationschef.
Telefon 08-453 41 03 eller e-post katarina.gold@abf.se

ABF Stockholm
Sveavägen 41
111 83 Stockholm

Telefon: 08-453 41 00
E-post: info.stockholm@abf.se

Dina kontaktuppgifter
Uppdatera dina kontaktuppgifter
Ta bort mig från presslistan