Copy

Det händer i veckan på ABF Stockholm
– vecka 13 –

Välkommen till en ny vecka! 

I vårt veckobrev Det händer i veckan på ABF Stockholm tipsar vi om samtal, föreläsningar, stadsvandringar, kurser, samarbeten och andra höjdpunkter för veckan som kommer. 

Kolla in vårt  kalendarium och följ oss på Facebook för att hålla dig uppdaterad om alla våra evenemang. Och glöm inte att du kan se alla våra föreläsningar och samtal i efterhand i vår Youtube-kanal!
Kalendariet vecka 13
Panelsamtal // 28 mars kl. 12:00 // Live på Facebook // Gratis

Varför ska vi prata om pensionerna?

Pensionärsorganisationerna PRO och SKPF Pensionärerna har i samarbete med ABF dragit igång en folkbildningskampanj om det svenska pensionssystemet. Men varför ska vi prata om pensionerna? Vad är fel med dagens system? Och vad kan vi göra åt det?

Välkommen att lyssna på ett digitalt lunchsamtal mellan PRO:s och SKPF Pensionärernas förbundsordföranden kring en fråga som kommer bli brinnande aktuell i valrörelsen.

Samtalet kommer att sändas på Facebook och går även att se i efterhand.
 

Läs mer om panelsamtalet och hur du tar del av det!
Stadsvandring // 31 mars kl. 12:00 // Slakthusområdet // 100 kr

Slakthusområdet i förvandling

Anders Djerf guidar och berättar om 105 års utveckling på Slakthusområdet. Och om ödledammarna! Om utbyggnaden på 1930- och 1950-talet. Idag omsorgsfullt renoverade Hallvägen 21, ritat av Ralph Erskine och byggt 1955 för Möller & Co och K-märkt. Vi ser ytterligare fina tegelbyggnader från 50-talet som bevaras, och mycket mer.

  • Datum: 31/3, kl 12:00.
  • Plats: Samling Slakthusplan 3, infart från Palmfeltsvägen, T Globen.
  • Pris: 100:- (Ord. pris), Ungdom 10-16 år: 60 kr, Under 10 år: Gratis! Betalning sker på plats – kontant eller med swish. 
  • Kontakt och anmälan: anders@djerf.se, tel: 073-659 52 00
Läs mer här!
Seminarium // 29 mars kl. 18:00 // ABF-huset och Facebook // Gratis

Internationell utblick: Rysslands invasion av Ukraina

 

Det ryska anfallskriget mot Ukraina har tagit världen med överraskning – trots tydliga tecken i skyn på vad som komma skulle. De ryska kraven på grannlandet och broderfolket innebär inget mindre än en vasallrelation. Den ryske presidenten Putin menar att Ryssland varit nere på knä, men nu har rest sig – så nu ska i stället Ukraina tvingas på knä. 

Det här seminariet belyser olika perspektiv, både bakåt och framåt i tiden, och resonerar kring den allvarliga situation som vi nu ser utspela sig i ett land i Europa.

Medverkar gör Jakob Hedenskog, Analytiker vid Centrum för Östeuropastudier, Maria Persson Löfgren, Sveriges radios Moskvakorrespondent, Alex Voronov, journalist Eskilstuna-Kuriren och Ukrainakännare samt samtalsledare Krister Eduards, programansvarig för Sällskapet för Studier av Ryssland, Central- och Östeuropa samt Centralasien.

Seminariet kan följas live via ABF Stockholms Facebooksida.

Läs mer om seminariet
Föreläsning och panelsamtal // 30 mars kl. 18:00 // ABF-huset // Gratis

Var och en – Hur kan de mänskliga rättigheterna stärkas i vår tid?

Vår tid har uppenbarat brister i skyddet för de mänskliga rättigheterna. Hotet kommer såväl från stater som från stora icke-statliga aktörer som de globala plattformsbolagen.

Den tyske juristen och författaren Ferdinand von Schirach har föreslagit att den Europeiska unionens stadga om de grundläggande rättigheterna ska kompletteras med sex nya grundläggande rättigheter. Seminariet diskuterar von Schirachs initiativ med ett särskilt fokus på förslaget om rätten till digitalt självbestämmande.

Läs mer om samtalet, initiativet och det nya förslaget!
Facebook
Twitter
Link
Till vår evenemangskalender
Copyright © *ABF Stockholm, All rights reserved.

Vill du ändra dina inställningar?
Här kan du
uppdatera dina inställningar eller avprenumerera.