Copy

Det händer i veckan på ABF Stockholm
– vecka 18 –

Välkommen till en ny vecka! 

I vårt veckobrev Det händer i veckan på ABF Stockholm tipsar vi om samtal, föreläsningar, stadsvandringar, kurser, samarbeten och andra höjdpunkter för veckan som kommer. 

Kolla in vårt  kalendarium och följ oss på Facebook för att hålla dig uppdaterad om alla våra evenemang. Och glöm inte att du kan se alla våra föreläsningar och samtal i efterhand i vår Youtube-kanal!
Kalendariet vecka 18
Panelsamtal // 4 maj kl. 10.00 // Facebook Live // Gratis

Drop-in rådgivning med Asylrättscentrum

Har du sökt asyl eller annat uppehållstillstånd i Sverige och behöver hjälp med ditt ärende?

Asylrättscentrum ökar tillgängligheten i den juridiska rådgivningen och startar drop-in-rådgivning i ABF-huset i Stockholm. Förhoppning är att personer som tidigare haft svårt att få hjälp nu ska få bättre stöd i sina migrationsprocesser.

Rådgivningen är gratis och man får möjligheten att träffa och prata direkt med en jurist om sitt ärende och ställa sina frågor.

Läs mer om vårt samarbete med Asylrättscentrum
Panelsamtal // 25 april kl. 18.00 // ABF-huset // 100kr

Hyresgästernas val 2022 –
Den bostadspolitiska konferensen

Välkommen till årets bostadspolitiska konferens: Hyresgästernas val 2022

Onsdag 4 maj 2022 går Hyresgästföreningens bostadskonferens Hyresgästernas val 2022 av stapeln på Kulturhuset i Stockholm. Från scen kommer vi att presentera vår stora undersökning Hyresgästerna 2022 som kartlägger svenskarnas livsvillkor, boendesituation och åsikter.

Se hela konferensen live på Hyresgästföreningens Facebook.

Hela programmet här!
Konferens // 6 maj kl. 10:00 // ABF-huset // Gratis

Med fokus på DJURSKYDD

Våra vanligaste fyrbenta familjemedlemmar har alltid varit viktiga för oss människor. Under de två senaste årens pandemi har de blivit både vanligare och viktigare, på gott och på ont. Hur skyddade är egentligen våra bästa vänner?

På årets djurskyddskonferens sätter vi fokus på de vanligaste djurvälfärdsproblemen hos hundar och katter och ber olika inspirerande föreläsare berätta om extremavel och illegal införsel av djur.

Djurskyddskonferensen äger rum i ABF-huset i centrala Stockholm och online.

Läs mer om programmet!
Filmvisning & panelsamtal // 7 maj kl. 13:00 // ABF-huset // 60kr

Med filmen som vapen

1966 sände SVT Jan Myrdals och Rune Hassners film Myglaren som blev en ögonöppnare för många. Det var den första svenska långfilm som gjorts direkt för tv. Filmen har kallats ”en av de första lyckade politiska filmerna i Sverige”. Så kunde man alltså göra politisk film, med samhällskritiskt innehåll. Dessutom på liten budget. Det sågs inte med blida ögon överallt. Två år senare återkom paret Hassner/Myrdal med Hjälparen för SVT, en film i samma anda. Jan Myrdal och Rune Hassner fördjupade senare vårt intresse för den politiska bilden i tv-serien Bilden som vapen

Under tre lördagar är ”Filmen som vapen” tema för film- och diskussionsträffar på ABF-huset i samarrangemang mellan nedanstående organisationer.

Säkra din biljett!
Panelsamtal // 7 maj kl. 14:00 // ABF-huset // Gratis

JÄRVA RÖSTAR:
Vård i kris?

I det femte samtalet av Järva Röstar fokuserar vi på vårdfrågan. Är vården jämlik? Påverkar din etnicitet, ditt könstillhörighet eller din bostadsort den vård du får? Pandemin drabbade Järva hårt och ökade också på vårdskulden, vilket bidragit till nya lärdomar och utmaningar att diskutera utifrån. Många Järvabor upplever att de inte får den vård de har rätt till, att deras sjukdomstillstånd inte tas på allvar eller följs upp ordentligt. Vi lyssnar in boende, vårdpersonal, forskare, unga och politiker om hur vi kan lösa vårdkrisen och förbättra vården.

Järva Röstar är ett initiativ av Rädda BarnenRinkeby Folkets HusFolkets Husby och ABF Stockholm som håller arrangemang fram till valet 2022 med fokus på olika sakfrågor utifrån Järvabornas önskemål.

Läs mer om JÄRVA RÖSTAR!

Lär dig att animera? 

Hitta din kurs här!

Kom & besök Cirkeln Bakfickan!

Facebook
Twitter
Link
Till vår evenemangskalender
Copyright © *ABF Stockholm, All rights reserved.

Vill du ändra dina inställningar?
Här kan du
uppdatera dina inställningar eller avprenumerera.