Copy
Nieuwtjes over Professor Loep & Het Kunstlaboratorium en Speeltuin Bankaplein!
View this email in your browser

KoffieLeuten!

Vanaf deze maand starten we met KoffieLeuten. Ouders/Verzorgers kunnen tijdens de Open Laboratorium & Open Atelier momenten, binnen een heerlijke koffie, cappucino of thee bestellen. Hiervoor vragen we een  €1 of €1,50.  De opbrengsten van KoffieLeuten worden gebruikt voor de speeltuin om bijvoorbeeld vakantieactiviteiten te organiseren.

Zoals inmiddels wel bekend, is er voor de activiteiten in de speeltuin & Het Kunstlaboratorium geen budget beschikbaar en worden alle werkzaamheden vrijwillig door Professor Loep uitgevoerd. Om te zorgen dat er een activiteitenaanbod gefinancierd kan worden, zoeken we elke keer naar verschillende manieren om dit voor elkaar te krijgen. Soms door hulp van sponsors en samenwerkingspartners. Soms door gebruik te maken van het leefbaarheidsbudget. Of een eigen bijdrage van de bezoekers te vragen voor bijvoorbeeld de Open Laboratorium. En dan nog is het een uitdaging! Door middel van KoffieLeuten proberen we te helpen in het financieren van de activiteiten. Kom je binnenkort ook wat bij ons bestellen om zo een steentje bij te dragen?
Nieuw materiaal
Voor degene die zichzelf afvroegen;'waar komen die vele zandemmers, vrolijke ping pong set en zelfs een heuse kinderkruiwagen nou toch vandaan'? Nou dankzij een bijdrage vanuit het Leefbaarheidsbudget hebben we wat extra spelmateriaal kunnen aanschaffen. En daar wordt volop van genoten. Vooral van de voetbaltafel die is gerepareerd(nu hebben alle spelers weer benen en hoofden hihi) en we daarvoor een hele berg voetballen hebben kunnen aanschaffen. Dat is toch weer heel fijn vanuit de gemeente! Dus laten we zorgen dat we respectvol met dit materiaal omgaan en weer netjes opbergen na gebruik. Zo kunnen we er allemaal van genieten!


Bedankt!
Heel erg bedankt voor de superhulp tijdens 21 maart voor het project van Dat kan groener! Vele mensen hebben ons geholpen om nieuwe moestuin bakken te maken, de hele tuin aan te vegen en bordjes te maken.  En Peter & Roos zijn de twee toppers die geholpen hebben om de dag invulling te geven. Samen kan je echt meer! Bekijk de foto's van deze middag hier.


 
Club de Makers

Tijdens de Club de Makers nam ik een nieuwsgierig & creatief groepje kinderen mee op avontuur in de wereld van techniek en kunst. Elke week behandelden we een nieuw thema en maakten verschillende werken. En aan het einde van de cursus hadden we veel geleerd en gemaakt! En op de laatste dag hadden we een heuse tentoonstelling, die heel goed bezocht werd. Klik hier voor meer foto's.Nieuwe Club
Er staan nieuwe clubs op de planning! Vanaf 1 juni start De Experimenteurs (wetenschap & scheikunde), waar je nu voor kan aanmelden!


De Groene Bijtjes
Ja! Weer een nieuw project! Professor Loep gaat i.s.m Stichting Technotrend een nieuw educatief programma ontwikkelen speciaal voor kleuters. Spelenderwijs leren kinderen meer over natuur en duurzaamheid. Er zullen pilotlessen gaan plaatsvinden, waarvan een aantal in Het Kunstlaboratorium. Is je interesse gewekt? Neem dan vrijblijvend contact op via info@professorloep.nl 

Droomwezens

Onlangs is bij Brede School de Zeeheld het lesprogramma Droomwezens afgerond. In 10 weken hebben we gewerkt met filosofie, natuur, insecten & fantasie. De leerlingen genoten volop en wilden eigenlijk meer Loep-lessen, zoals zij dit noemden.

Makerspodium

Ben jij/zijn jullie muzikale doeners en makers uit Lombok (of Utrecht)? Grijp dan je kans op 5 mei op het Makerspodium!

5 mei wordt van oudser al groots gevierd in Lombok. Ook dit jaar is dat niet anders. Tijdens 5 mei zal er een mini-festival plaatsvinden in de speeltuin: Het Makersparadijs; allerlei activiteiten voor makers en doeners. Een van de onderdelen is het Makerspodium. We bieden een podium voor muzikale makers en doeners om te laten zien wat ze in huis hebben.

Heb je interesse? Neem dan op met René of Gerdy via speeltuin@professorloep.nl
Lesprogramma's op maat
Wist je dat Professor Loep naast bestaande lesprogramma's, graag meedenkt over een ander programma op maat? Neem vrijblijvend contact op via info@professorloep.nl

Gezocht!

We zoeken meerdere workshopbegeleiders voor 5 mei voor de kinderactiviteiten, mensen voor de koffie/thee bar en een toiletjuffrouw. 

En we zoeken hulp in de week van 1-5 juli voor de projectweek rondom Tour de France, waarbij op 5 juli een activiteitenmiddag gepland is tussen 14.00 en 17.00 uur.

Help jij ons mee? Stuur dan even een mailtje naar speeltuin@professorloep.nl.
De Avonturiers

Vanaf 1 april (nee geen grap!)start de nieuwe Club: De Avonturiers, waarbij we leren over insecten, vuurtjes maken en op onderzoek gaan.

Mocht je nou nog denken, oooh dat wil ik ook! Er zijn nog plekjes beschikbaar en je kan zelfs later instromen.

Aanmelden via info@professorloep.nl. Kijk op de Club pagina voor meer informatie!

 

Activiteitenplanning april


De planning van april voor Het Kunstlaboratorium & Speeltuin Bankaplein is weer rond! De planning kun je vinden op de deur van Het Kunstlaboratorium en je kunt de planning hier downloaden.

Open Atelier

Tijdens het Open Atelier in Het Kunstlaboratorium zijn kinderen vrij om kunst te komen maken in het RaamAtelier of te bouwen in de Bouwplaats. Kinderen onder 6 jaar alleen onder begeleiding!

Elke maand zijn wisselende openingstijden en in april is het Open Atelier op:

17 & 24 april van 15.00-17.00 uur.


P.S. Het RaamAtelier raakt een beetje leeg. Heb je nou thuis nog kosteloos materiaal wat je zou weggooien? Breng het naar ons om te gebruiken! Daar kan je ons erg blij mee maken voor alle grote en kleine makers in de speeltuin.

 

Dat kan groener!

We gaan weer verder met ons project en wel op 18 april vanaf 13.00. We gaan starten met de verticale tuin, verder met de moestuin bakken en de boel weer aanvegen. Heb je zin om te helpen? Of heb jij toevallig heel veel petflessen? Mail dan even naar speeltuin@professorloep.nl.

Open Laboratorium

In maart was er even geen Open Laboratorium en dat is gemist door veel kinderen. Maar gelukkig hebben we in april weer een paar mooie activiteiten gepland. Open Laboratorium zijn mini-workshops waarvoor je een materiaal bijdrage van €2,00 betaald. De workshops beginnen om 15 Zo hebben we bijvoorbeeld:

3 april Paashaas; sculptuur of pop maken (let op vanaf 16.00 uur)

13 april Windwagen; bewegende auto maken

20 april Meneer Gaudi; mozaïek kunst


 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Email
Email
Speeltuin
Speeltuin
Professor Loep
Professor Loep
Copyright © 2015 Professor Loep & Het Kunstlaboratorium, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp