Copy

Bispeengbuen er ikke en selvfølge

Vi skal belyse alternativ til Bispeengbuen, så politikerne kan træffe et oplyst valg

Tak for en spændende vandring på Bispeengen. Her en opsummering af indhold og de forslag der var oppe. Se TV2 Lorry-indslag her.

Først og fremmest: VI HAR TRAVLT.

Bispeengbuen skal livstidsforlænges i 2020 for 125 mio. kr. Vi mener det er helt forkert at gentage den historisk dårlige beslutning om Bispeengbuen ved at livstidsforlænge den. Hvis man bruger de penge nu, vil den stå der i mange generationer - minimum 55 år ifølge Vejdirektoratet.

Staten burde i stedet skulle bruge pengene på at rive den ned og bidrage til at etablere en biltunnel med boliger, en grøn eng og med etape 1 af Ladegårds Å (ca. 40%, resten af åen følger i etape 2).

Målet er at der i 2020 skal ligge et beslutningsforslag til kommunerne og Folketinget om et alternativ til Bispeengbuen. Politikerne kan så vælge at stemme det ned, men i det mindste vil det så ske efter en oplyst politisk debat.

Dette skal ske sammen med kommunerne og vi vil sætte fokus på det i det kommende kommunalvalg. Det er dog afgørende at Staten som ejer giver lov til det og betaler nedrivningen mm.

Der var stemning for at vi beboere og civilsamfund er mere aktive. Af hensyn til tiden har vi sat vores egne tekniske undersøgelser i gang, og der var stemning for at crowdfunde en del af udgiften til dette.

Vi håber på hjælp til en løsning fra vores folketingsmedlemmer, der var til valgmødet sidst: Ida AukenJan E. JørgensenMette Reissmann og Pelle Dragsted.

Tak til Natur i Byen & Nordea-fonden for støtte til byvandringen og Allan Obling for illustration.

TV2 Lorry indslag
Copyright © 2017 Miljøpunkt Nørrebro, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.