Copy

Status på Åbn Åen - Årsskiftet 18/19

2018 har været et comeback-år for Åbn Åen

Efter at være lukket helt ned i 2016, har vi genopfundet å-projektet. Vi har crowdfundet midler fra 500 af jer og fået støtte fra Nørrebro Lokaludvalg til at udvikle vores eget projekt, som vi mener er realistisk nu. Ladegårds Å: Etape 1 - Bispeengen. Vi vil sige tak for de mange flotte bidrag.

Transportminister Ole Birk Olesen var i lang tid modstander af at tage ansvar og hjælpe os med projektet, selv om Bispeengbuen er en statslig vej. Så sendte I ham op mod 1.000 e-mails på en dag og så skiftede han mening. Så tak jer selv for det. Frederiksberg og København går i disse dage i gang med forundersøgelser af projektet med hjælp fra Vejdirektoratet. Og man er blevet lovet over 200 mio. kr. i indskud fra staten.

En god start, men der er lang vej igen

Vi skal sikre, at området bliver et reelt nyt grønt område med en å - ikke et nyt tæt bebygget rigmandsghetto. Ved at lave en stor skybrudspark kan vi sikre dette, samtidig med at vi løser et alvorligt og dyrt problem med skybrudsvand i kældrene. Hvis vi gør det rigtigt, kan vi endda aflaste de fredede Indre Søer, så der ikke skal laves så store indgreb, som der ellers er planlagt (se mere her).

Vi kommer ikke uden om at bygge på Bispeengen, for ellers kan vi ikke få økonomien til at hænge sammen. Vores bud er, at der kan bygges oven på en del af selve tunnellen, hvor der alligevel ikke er plads til en å og træer - specielt oven på tunnelåbningerne giver det mening at sætte bygninger, da der ellers blot vil være et hul i jorden. 

Vi mener det vil være fornuftigt at bygge ret høje huse, hvis det så betyder, at vi kan bygge huse. For så er der plads til alt det andet, vi gerne vil have. Det ser vi som den bedste strategi til at få en stor å-park. I Singapore ser den tilgang fx sådan ud (Bishan Park - før/efter):
I 2018 gjorde vi det sammen med crowdfunding og mailstorm mod ministeren osv. - og det har virket. Snart er der folketingsvalg og det vil være centralt at få en pejling på, hvor partierne står.

Husk: Jo mere Folketinget hjælper med projektet, des mere å-park og Ladegårds Å får vi. Og omvendt gælder det også, at hvis Folketinget ikke hjælper, men fortsætter en politik hvor man ikke vil bruge penge på hovedstaden overhovedet, så bliver det meget svært at få andet end byggeri. 


Her til sidst vil vi ønske et godt nytår til jer og for Åbn Åen-projektet.
Del
Piiip
Videresend
Copyright © 2019 Miljøpunkt Nørrebro, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.