2018 har været et comeback-år for Åbn Åen
Efter at være lukket helt ned i 2016, har vi genopfundet å-projektet. Vi har crowdfundet midler fra 500 af jer og fået støtte fra Nørrebro Lokaludvalg til at udvikle vores eget projekt, som vi mener er realistisk nu. Ladegårds Å: Etape 1 - Bispeengen. Vi vil sige tak for de mange flotte bidrag.
Transportminister Ole Birk Olesen var i lang tid modstander af at tage ansvar og hjælpe os med projektet, selv om Bispeengbuen er en statslig vej. Så sendte I ham op mod 1.000 e-mails på en dag og så skiftede han mening. Så tak jer selv for det. Frederiksberg og København går i disse dage i gang med forundersøgelser af projektet med hjælp fra Vejdirektoratet. Og man er blevet lovet over 200 mio. kr. i indskud fra staten.
En god start, men der er lang vej igen
Vi skal sikre, at området bliver et reelt nyt grønt område med en å - ikke et nyt tæt bebygget rigmandsghetto. Ved at lave en stor skybrudspark kan vi sikre dette, samtidig med at vi løser et alvorligt og dyrt problem med skybrudsvand i kældrene. Hvis vi gør det rigtigt, kan vi endda aflaste de fredede Indre Søer, så der ikke skal laves så store indgreb, som der ellers er planlagt (se mere her).
Vi kommer ikke uden om at bygge på Bispeengen, for ellers kan vi ikke få økonomien til at hænge sammen. Vores bud er, at der kan bygges oven på en del af selve tunnellen, hvor der alligevel ikke er plads til en å og træer - specielt oven på tunnelåbningerne giver det mening at sætte bygninger, da der ellers blot vil være et hul i jorden.
Vi mener det vil være fornuftigt at bygge ret høje huse, hvis det så betyder, at vi kan bygge få huse. For så er der plads til alt det andet, vi gerne vil have. Det ser vi som den bedste strategi til at få en stor å-park. I Singapore ser den tilgang fx sådan ud (Bishan Park - før/efter):
|