De nieuwsbrief van Internationaal Storytelling Festival Amsterdam

Internationaal Storytelling Festival Amsterdam 2014

1 t/m 9 november - Amsterdam
 
Over anderhalve week is het zover, dan gaat het Storytelling Festival van start. Kan je niet wachten?  Kom dan op 28 oktober om 20.00 naar Pllek Praat, om alvast een preview te krijgen van het festival. Een avond waarin diverse sprekers hart en ziel blootleggen met het thema taal als rode draad. Ze openen hun luiken en nemen de gasten mee naar een andere wereld!
 


 

Caribbean Stories

Jan Blake, Wijnand Stomp & Valey Levant 
 
Op 5 nov presenteren we in het Bijlmer Parktheater een speciale 'Caribbean Night'. Jonge talenten uit de wijk staan samen op het podium met een aantal doorgewinterde vertellers uit binnen en buitenland, waaronder de wereldberoemde Jan Blake uit Groot Brittanie en onze eigen Wijnand Stomp, beiden met stevige roots in de Cariben. Zij vertellen verhalen die met de slaven van Afrika naar Amerika kwamen en daar nog steeds doorverteld worden. Met de slaventransporten, van de 16e tot ver in de 19e eeuw, gingen 'diverse' verhalen mee naar de Nieuwe Wereld. 

5 nov. 20:00 uur 
Bijlmer Parktheater
Kaarten € 17,-
Kaartverkoop: Bijlmer Parktheater

Heat of the Tongue

Heide Dahlsveen
 
Sinds 1996 houdt Heidi Dahlsveen zich bezig met het verzamelen en het vertellen van traditionele erotische verhalen. In dit programma vertelt ze verhalen waarvan je nooit zou kunnen geloven dat je voorouders dat gezegd zouden hebben. Je zult ervan versteld staan dat de vorige generaties door de jaren heen hebben geworsteld met dezelfde problemen als die ons nu bezig houden. Deze verhalen vertellen ons bovendien dat volksverhalen ook bedoeld waren voor een volwassen publiek.

8 nov. 17:00 uur
Podium Mozaiek
Kaarten: € 10,-
Kaartverkoop: Podium Mozaiek

Ronja de Roversdochter 

Mia Verbeelen
 
Ronja en Birk, twee roverskinderen uit rivaliserende bendes, sluiten vriendschap. Wanneer ze zich terugtrekken in het bos komen ze in een wereld vol betovering en gevaar. Hun vriendschap overwint alles, zelfs de ruzie tussen hun families. Mia Verbeelen wekt de wereld van Ronja tot leven met woord, muziek en betoverend klankspel. Natuurlijk naar het bekende boek van Astrid Lindgren. 

Familievoorstelling
2 nov. 16:00 uur
Pllek (NDSM werf)
Kaarten: € 6,-
Kaartverkoop: www.storytellingfestival.nl


 


De kracht van Anansi
Wijnand Stomp & Denise Jannah

De tijdloze uitstraling van het klassieke spinnenmannetje weten verteller Wijnand Stomp en Nederlands bekendse jazz zangeres Denise Jannah op originele wijze te mixen met eigentijdse avonturen. 
 
Familievoorstelling
5 nov. 14:30 uur  
Bijlmer Parktheater
Kaarten € 7,-
Kaartverkoop: 
www.storytellingfestival.nl
Kijk voor het hele programma op: http://www.storytellingfestival.nl