Waarom is vaccineren voor vakantie belangrijk?

View this email in your browser

Waarom vaccineren voor Kroatië, Turkije en Marokko?

Zoekt u in de zomervakantie ook de zon op? Maar wist u dat een ziekte als besmettelijke geelzucht (hepatitis A) nog steeds voorkomt in landen zoals Kroatië, Turkije, Marokko en ook Bulgarije? Een vaccinatie beschermt.

Jaarlijks reizen zo’n 1,4 miljoen mensen naar bestemmingen waar een ziekte zoals hepatitis A voorkomt. Slechts 58% van de reizigers naar bestemmingen dichtbij  haalt een vaccinatie tegen geelzucht. Gezinnen met kinderen blijken vaker onbeschermd op reis te gaan dan volwassenen zonder kinderen. Vaccinaties voor reizen zitten echter niet in het rijksvaccinatieprogramma.

De ziekte
Geelzucht is een leverinfectie veroorzaakt door een virus. Je krijgt het via de mond binnen en is erg besmettelijk. Het kan zich gemakkelijk verspreiden via de toiletten, deurklinken, kranen en handdoekjes. Meer informatie over geelzucht en andere reis-gerelateerde ziekten is te vinden op de website van GGD Reisvaccinaties 

Afspraak maken voor vaccinatie
De GGD heeft speciale spreekuren voor reizigers. U kunt heel gemakkelijk online een afspraak maken. We hebben de meeste vaccins gewoon op voorraad.

Vergoedingen
Vergoedingen van vaccinaties zitten vaak in het aanvullend pakket. Sla uw eigen pakket erop na.

Volg ons op sociale media
Ook op vakantie kunt u ons volgen en vragen stellen.

Copyright © 2015 GGD Reisvaccinaties, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp