Copy
Koordinaatioprojektin kuulumisia reissuilta ja konttorilta

Kalenteri


23.9. Tilannekatsaus, Pasila (Auli, Jaakko)
24.9. Konttorikokous (koko tiimi)
26.9. ELO-toimintamalliryhmä, Salmia (Auli)
23.9. Uusimaa, Helsinki
2.10. Pohjois-Pohjanmaa, Oulu
6.10. Lappi, Rovaniemi


 

22/2014

Verkostovalmentajat työstävät julkaisuja

Konttoritiimi ja verkostovalmentajat kokoustivat maanantaina 8.9. syksyn toiminnasta. Verkostovalmentajilta on tulossa kehittämisohjelman loppujulkaisuun artikkeleita niin verkostovalmennuksista kuin kehittämisohjelman läpäisyteemoistakin. Verkostoitujan apua päivitetään, ja sen tueksi painetaan verkkojulkaisuun pohjautuva virikekirja.
 

Urabaariverkosto kehittää ja syventää ohjauksen osaamista

Urabaariverkoston verkostovalmennus kokosi 9.9.2014 Helsingin Pääpostiin noin 30 hengen joukon tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen kehittäjiä. Kokoontuminen oli viimeinen Aikuisohjauksen koordinaatioprojektin toteuttama valmennus Urabaariverkostolle. Mukana oli niin oppilaitosten, TE-toimiston kuin ELY-keskuksen väkeä.

Tavoitteena oli nostaa esiin ohjausprosessin hyviä käytäntöjä sekä pohtia Urabaariverkoston jatkoa. Todettiin, että ohjauksen haasteet ja tavoitteet yhdistävät, ja samaan päämäärään voidaan päästä monella tavalla. Toisilta oppiminen ja yhteinen jakaminen ovat tärkeä osa verkostoyhteistyötä.  ”Samassa veneessä ollaan” -varmuuden tunnetta tulee vahvistaa. Näitä hyviä jakamisen foorumeita tarvitaan jatkossakin.

Verkostovalmentajina toimivat Hannele Torvinen ja Arja Pakkala. Mukana myös aikuisohjauksen koordinaatioprojektin projektipäällikkö Auli Ryhänen, joka löysi Pääpostin edestä vallan ihanan kulkupelin.

 

Koordinaatioprojekti hupparikansan puolella!

Valtakunnallinen nuorisotyön viikko on 29.9.-5.10.2014. Sosiaalisessa mediassa kampanja näkyy tunnisteella #hupparikansanpuolella. Hupparikansan puolella olevat pitävät nuorisotyötä tärkeänä ja arvokkaana. Myös Aikuisohjauksen koordinaatioprojekti sonnustautui huppareihin ja julkaisi yhteiskuvan tärkeän asian puolesta. Lisää tietoa kampanjasta löydät http://www.alli.fi/hankkeet+kampanjat/nuorisotyon+viikko/  
Haastamme mukaan kaikki viikkotiedotteen lukijat!

 

Opin ovista Ohjaamoon

Maailmanhistorian viimeiselle Opin ovi -klinikalle 15.9. Tiedekeskus Heurekaan kokoontui n. 60 ohjauksesta kiinnostunutta. Klinikan teemana oli Opin ovista Ohjaamoon. Teema piti sisällään kolmen ministeriön (OKM, TEM, STM) katsauksen Ohjaamoihin ja tulevaan ESR-ohjelmakauteen. Tapausesimerkkejä Opin ovien tulosten juurtumisesta kuultiin Etelä-Pohjanmaan palvelupistetoiminnasta ja Varsinais-Suomessa toimivasta oppilaitosten yritysohjausverkostosta. Näiden ja muiden asiantuntijapuheenvuorojen lisäksi klinikkapäivään mahtui myös tiedeteatteria ja räppääviä projektipäälliköitä.

Klinikkapäivästä on luvassa lisää asiaa ja mm. gallupvideo syyskuun Opin ovi -uutiskirjeessä. Klinikan diaesitykset löytyvät osoitteesta www.opinovi.fi/klinikat, ja myös esitysten videotaltioinnit ilmestyvät tälle sivulle syys-lokakuun aikana.
 

Käynnissä olevat Opin ovet tapasivat Pasilassa

Klinikan jälkeen seuraavana päivänä 16.9. kokoonnuttiin viimeistä kertaa yhteen käynnissä olevien Opin ovien kesken. Projekteissa eletään päätösvaihetta, sillä useimmat edelleen porskuttavat Opin ovet päättyvät vuoden loppuun ja loputkin viimeistään keväällä 2015. Siksipä päivän keskustelut keskittyivätkin Opin ovien tulosten juurtumiseen sekä tulevaan Ohjaamo-toimintaan. Kommenteissa painotettiin, että nyt tehty työ ja kehitetyt hyvät käytännöt on huomioitava myös tulevalla ohjelmakaudella.

Tilaisuutta Pasilan virastotalolla emännöi Opin Ovi Uudenmaan ELY-keskus. Sen lisäksi, että läsnä olleet projektit esittelivät omaa toimintaansa, kokoontumisessa vieraili asiantuntijoita puhumassa Uudenmaan Urabaari-toiminnasta ja nuorten TakuuAreenasta projektipäällikkö Juha Tammi Vantaan ammattiopisto Variasta sekä ja Työelämä2020-hankkeesta ryhmäpäällikkö Sanna Halttunen-Välimaa Uudenmaan ELY-keskuksesta. Lisää kuulumisia Pasilasta luvassa syyskuun Opin ovi -uutiskirjeessä.

 

 

Seuraava viikkotiedote ilmestyy maanantaina 29.9.
Hyvää syksyn alkua!


 

Copyright © 2014 Jyväskylän ammattikorkeakoulu, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp