Copy
Koordinaatioprojektin kuulumisia reissuilta ja konttorilta

Kalenteri

25.2. Oppijan verkkopalvelut -kokous HKI (Auli)
25.2. Valtakunnallinen ELO-kokous HKI (Auli)

Lomat:
25.-28.2. Krista
27.-28.2. Anna-Kaisa
27.-28.2. Auli
 

5/2014

Konttorin työpajalla urakoitiin

Vuosi on lyhyt aika. Varsinkin kun tarkastellaan sitä koordinaatioprojektin näkökulmasta. Loppukiri häämöttää. Jotta kaikki ehditään tehdä, on konttoriväen kokoonnuttava säännölliseen tahtiin työpajalla. Viime viikolla pajassa työstettiin tämän vuoden toiminta- ja viestintäsuunnitelmaa. Keväällä työllistää tiimiä erityisesti Opin ovi -kiertue. Toisena isona asiana on loppujulkaisun tuottaminen verkkoon. Julkaisussa pyritään kuvaamaan kehittämisohjelmaa sekä valtakunnallisella että alueellisella tasolla. Loppujulkaisun lisäksi tuotetaan omasta projektista lehtityyppinen erikoisnumero.

Viestinnän osalta jatketaan samaa tuttua tapaa: opinovi.fi -sivusto, uutiskirjeet, Opin ovi -kanava ja haastatteluvideot. Lisäksi työn alla on jutun saaminen Opettaja-lehteen.
 

Opin ovi -kiertue käynnistyy

Tänä keväänä pakataan kimpsut ja kampsut ja matkustetaan ympäri Suomea. Koordinaatioprojekti aloittaa tietojen keruun Opin ovien tuottamista palveluista ja tuloksista. Ovatko palvelut vakiintuneet normaaliksi arjen toiminnaksi? Mitä oivalluksia kehittämistyön tuloksena on syntynyt? Mikä puolestaan ei onnistunut lainkaan? Mitä pitää vielä jatkojalostaa?

Opin ovi -kiertueen aikataulu:
  • 10.3. Häme, Hämeenlinna (Opin ovi Hämeen ELY-keskus, Opin Ovi Osaamiseen, Päijät-Hämeen Opin Ovi, Tekemällä oppii)
  • 14.3. Pirkanmaa, Tampere (Opin Ovi Pirkanmaa, Opin Ovi Etelä-Pirkanmaa, Oma Ovi)
  • 20.3. Keski-Suomi, Jyväskylä (Keski-Suomen Opin Ovi, Aikuisohjausta paikallisesti)
  • 2.4. Kaakkois-Suomi, Kouvola (Opin Ovi Kymi, KE-TU-projekti, EKA Opin Ovi)
Tapaamisissa mukana Opin ovien yhteyshenkilöt ja ohjaushenkilöstöä sekä ELY:stä ja muista yhteistyökumppaneista edustaja. Lue matkatarinat alkaen maaliskuun Opin ovi -uutiskirjeistä.
 

Vertaisfoorumi 20.2. nuorten työllistymisen asialla

Koordinaatioprojekti oli kuulolla LAITURI-projektin ja Pohjois-Savon ELY-keskuksen järjestämässä vertaisfoorumissa, jossa käsiteltiin nuorten työllistämistä. Tilaisuudessa kuultiin työnantajia, pienyrittäjiä ja nuorten työllistymistä edistävän projektin vetäjiä. Alueelliset toimijat kertoivat nuorten työllistymistä edistävistä hyvistä käytännöistä. Yritysedustajat toivoivat yhä aktiivisempaa yhteistyötä oppilaitosten ja ammatillisten opettajien kanssa työssä tarvittavan ammattitaidon varmistamiseksi, ja keskustelussa käsiteltiin mm. oppisopimuskoulutusten haasteita. Nuorisotakuun ja elinikäisen ohjauksen vertaisfoorumit on koettu hyviksi tilaisuuksiksi löytää yhteistyömahdollisuuksia eri alueiden ELO-toimijoiden välillä. Lisätietoja vertaisfoorumeista saat LAITURI-projektilta.
 

James P. Sampson ja Raimo Lahti haastateltiin

Florida State Universityn professori James P. Sampson sekä Uudenmaan TE-toimiston erikoispsykologi, PsT Raimo Lahti olivat molemmat luennoimassa JAMK ammatillisen opettajakorkeakoulun opokoulutettaville viime viikolla. Sampson on tutkinut erityisesti kognitiivista ohjausta sekä uusien informaatio- ja mediateknologioiden käyttöä ohjauksessa. Hän on myös seurannut Opin ovi -hankeperheen toimintaa sen käynnistymisvaiheesta asti. Lahti puolestaan oli Jyväskylässä puhumassa psykodynaamisesta ohjauksesta. Molempien herrojen videohaastattelut luvassa seuraavassa Opin ovi -uutiskirjeessä.
 

Ohjauksen rooli työttömien yhdistyksessä

Jaakko ja Anna-Kaisa vierailivat haastattelemassa Jyvässeudun Työttömät ry:n toiminnanjohtaja Eija Tuohimaata ja hanketyöntekijä Tanja Närheä. Haastattelutuokion aikana pohdittiin niitä eri tapoja, joilla ohjaus näkyy työttömien yhdistyksen arjessa. Vierailun antimia on luvassa seuraavassa Opin ovi -uutiskirjeessä.
 

Seuraava viikkotiedote ilmestyy viikolla 10!

Hyvää kevään odotusta!

 

Copyright © 2014 Jyväskylän ammattikorkeakoulu, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp