Tilaa Opin ovi -uutiskirje
Lue nyt Elo-verkkolehdestä:


Monikulttuurisen ohjauksen ajankohtaistuminen ammattikorkeakouluissa

Monikulttuurinen ohjaus -artikkelin kuvitusta

Artikkelissa tarkastellaan maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden ohjausta ja opiskeluun liittyviä haasteita ammattikorkeakoulujen näkökulmasta. Lisäksi siinä muun muassa hahmotellaan monikulttuurisuuteen ja maahanmuuttajien oppimiseen erikoistuneen vastuuopettajan työnkuvaa. Artikkelin on kirjoittanut Seija Järvi.


Konkareilta ohjaajakin oppii! Kokemuksia hiljaisen osaamisen mallittamisesta ja työelämän kehittämisestä

Konkarit roolikarttaa pohtimassa

Arja Pakkala kertoo artikkelissaan konkariohjaajan kokemuksellisen tarinan siitä, miten roolikarttamenetelmän ohjausprosessin yhteydessä ohjaaja oppi elinikäisen oppimisen ohjauksen taitoja ja oman toimintansa kehittämistä konkariosallistujilta. Millainen oli konkariohjaajan kehityspolku?


Kestävä kehitys elinikäisen oppimisen avaintaitona

Kestävä kehitys -artikkelin kuvistusta

Artikkelissa tarkastellaan elinikäistä oppimista, elinikäisen oppimisen avaintaitoja ja näistä yhtä eli kestävää kehitystä. Entä millaista on tämän pohjalta uusi opettajuus? Artikkelin on kirjoittanut Marja Vuortama-Räsänen.
 

Voimavara- ja ratkaisukeskeinen näkökulma ohjaustyössä

Kuunteleminen on ohjaustyön lähtökohta.

Merja Niemi-Pynttäri pohtii artikkelissaan NLP:n, ratkaisukeskeisyyden ja sosiodynaamisen ohjauksen yhteisiä piirteitä arjen asiakastyössä. Mitkä asiat muodostavatkaan voimavara- ja ratkaisukeskeisyyden ytimen?


Elinikäinen oppiminen - Iäkkäämmät työntekijät yrityksissä ja työmarkkinoilla Saksassa

Saksan opintovierailulla

Taina Piispa kirjoittaa artikkelissaan Saksan opintovierailukokemuksista. Kansainväliset opinto- ja tutustumisvierailut kannattavat!Elinikäisen ohjauksen verkkolehti Elo käsittelee elinikäisen ohjauksen teemoja ja toimii keskustelufoorumina aiheeseen liittyvissä kysymyksissä. Verkkojulkaisua tuottaa Aikuisohjauksen koordinaatioprojekti Jyväskylän ammattikorkeakoulun ammatillisessa opettajakorkeakoulussa. Yhteistyössä ovat mukana Valtakunnallinen ohjausalan osaamiskeskus VOKES, CIMOn Euroguidance-toiminta sekä Opin ovi -projektit. Tervetuloa lukijaksi - ja kirjoittajaksi!
verkkolehdet.jamk.fi/elo
Copyright © 2013 Jyväskylän ammattikorkeakoulu, All rights reserved.


Email Marketing Powered by Mailchimp