Elo-verkkolehden vuosi käynnistyi – tule rohkeasti kirjoittamaan!

Vanha ESR-ohjelma takana, mutta uusi ohjelmakausi jo puksuttaa kovasti eteenpäin. Jos muistat, niin Elinikäisen ohjauksen verkkolehti Elo perustettiin vuonna 2011 Opin ovi -hankeperhettä koordinoivan Aikuisohjauksen koordinaatioprojektin toimesta.

Aluksi toiminta oli pientä ja lehden tavoitteena oli levittää tietoa aikuisohjauksesta ja Opin ovista. Mutta hyvin nopeasti oivallettiin, että sisältöä tulee laajentaa elinikäiseen ohjaukseen ja oppimiseen.

Nyt kun koordinaatioprojekti on päättynyt, Elo-verkkolehteä toimittaa JAMK ammatillinen opettajakorkeakoulu. Verkkolehden tavoitteena on olla kansallisesti tunnettu ja arvostettu julkaisu, joka tarjoaa lukijoilleen monipuolisia näkökulmia elinikäiseen oppimiseen ja ohjaukseen.

Verkkolehti on avoin julkaisukanava, joten voit tarjota meille rohkeasti omia kirjoituksia oppimisesta ja ohjauksesta. Ohjeita kirjoittamiseen löydät täältä. Julkaisemme kirjoituksia jatkuvana virtana, joten voit itse päättää julkaisupäivästä.

Uusista julkaistuista artikkeleista kerrotaan verkkolehden sosiaalisen median kanavilla Facebookissa ja Twitterissä sekä neljä kertaa vuodessa julkaistavassa Elo-uutiskirjeessä. Uutiskirjeen pääset tilaamaan täältä.

Tähän uutiskirjeeseen on koottu mm. kirjoitukset uraohjaajien ja valmentajien yhdistyksen eettisistä periaatteista, tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelujen tilanteesta alueittain, Ohjaamojen rakentamisesta, CIMO:n tuottamista työvälineistä kansainvälisen osaamisen käsittelyyn sekä englanninkielinen katsaus Euroopan ammatillisten opettajien pätevyyksistä ja koulutuksesta.

Talven parasta aikaa vietetään ja kevättä kohti puksutellaan. Pidäthän hyvää meininkiä yllä, kirjoita rohkeasti tarinoita ja artikkeleita ja lähetä ne minulle.
 
Postilaatikon kolahduksia odotellen…


Auli Ryhänen
päätoimittaja

 

 

Kohti Ohjaamoa – Tukea nuorille koulutuksen ja työn poluilla

Suomessa on käynnistymässä Ohjaamo-kehittämistyö, joka tuottaa uusia monialaisia matalan kynnyksen palveluita nuorille ja nuorille aikuisille. Kohti Ohjaamoa -esiselvitysprojekti tarkasteli alueellisen Ohjaamo-mallin organisoitumista ja mahdollisuuksia Jyväskylän seudulla. Tässä artikkelissa projektitoimijat kuvaavat, mitä selvitys tuotti ja mitä tulevaan kehittämistyöhön tarvitaan.


Opin ovi -kiertue selvitti TNO-palvelujen tilannetta alueilla

Aikuisille suunnattuja tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluja on kehitetty vuosina 2008–2014 eri puolilla Suomea toimineissa alueellisissa ja valtakunnallisissa Opin ovi -projekteissa. Kehittämisohjelman koordinoinnista vastannut Aikuisohjauksen koordinaatioprojekti toteutti kuluneen vuoden aikana tilannekatsauskiertueen, jolla selvitettiin, millä tavoin projektien tulokset ja kehittämistyö ovat juurtuneet alueille ja millainen on alueellisten tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelujen tilanne tällä hetkellä aikuisasiakkaan näkökulmasta.
 

An overview of European VET-teacher qualifications and VET-teacher education

One of the priority areas for European cooperation in education and training during recent years has been the professional development of teachers and trainers. The focus has been on the quality of initial education, early career support for new teachers as well as on raising the quality of continuing professional development opportunities.
 

Uraohjaajien ja valmentajien yhdistyksen eettisissä periaatteissa korostuu yhteistyö ja elinikäisyys

Lokakuussa 2014 uraohjauksen ja valmentajien yhdistyksen vuosikokous hyväksyi yksimielisesti yksivuotiaalle järjestölleen eettiset periaatteet. Yhteisten periaatteiden kokoaminen, tiivistäminen ja kirjaaminen leimasivat uuden yhdistyksen koko ensimmäistä toimintavuotta. Periaatteiden avulla haettiin syvempää yhteistyötä eri sektoreilla toimivien uraohjaajien ja -valmentajien välille, tiiviimpää dialogia sekä vahvempaa kollegiaalisuutta. Työlle haluttiin yhteinen, näkyvä ja vahva eettinen perusta. Eettisillä periaatteilla haluttiin myös viestiä, mistä uraohjauksessa ja -valmennuksessa on kyse. Uraohjauksen tunnettuutta haluttiin lisätä ja siitä haluttiin tehdä läpinäkyvämpää.
 

Elo-verkkolehti ketterästi vuoteen 2015

Elinikäisen ohjauksen verkkolehti Elo perustettiin vuonna 2011 Aikuisohjauksen koordinaatioprojektin toimesta. Koordinaatioprojektin toiminta kohdistui Opin ovi -projektien koordinointiin, tukemiseen ja hyvien käytäntöjen levittämiseen. Aluksi verkkolehden tarkoitus oli levittää tietoa aikuisohjauksesta ja Opin ovien tekemästä työstä. Ajatus organisaatiorajoja ylittävästä viestintäkanavasta oli innostava, joten hyvin nopeasti sisältöä päätettiin laajentaa elinikäiseen ohjaukseen ja oppimiseen.
 
 
Elinikäisen ohjauksen verkkolehti Elo käsittelee elinikäisen ohjauksen teemoja ja toimii keskustelufoorumina aiheeseen liittyvissä kysymyksissä. Verkkojulkaisua toimittaa  JAMK ammatillinen opettajakorkeakoulu. Yhteistyössä ovat mukana Valtakunnallinen ohjausalan osaamiskeskus VOKES, CIMOn Euroguidance-toiminta ja Keski-Suomen ELY-keskus.

Tervetuloa lukijaksi - ja kirjoittajaksi!

verkkolehdet.jamk.fi/elo


  

Copyright © 2015 Jyväskylän ammattikorkeakoulu, All rights reserved.

 
Email Marketing Powered by Mailchimp