Copy
Koordinaatioprojektin kuulumisia reissuilta ja konttorilta

Kalenteri


8.10. Konttorikokous
9.10. Valmentajien tiimikokous
21.-22.10. Ohjaamo-päivät, Helsinki (Auli, Hannele)
24.10. ELO-ryhmän kokous, Helsinki (Auli)

Lomat:
13.-14.10. Anna-Kaisa


 

24/2014

Toimituspajassa sutinaa

Koordinaatioprojekti on saanut syksyn aikana ison nipun artikkeleita, jotka tulevat kehittämisohjelmasta kertovaan verkkojulkaisuun.  Viime viikolla kokoonnuimme jälleen artikkelipinon äärelle niitä lukemaan ja kommentoimaan. Artikkeleiden toimittaminen on kuin multakasa, jota pääsee möyhentämään luovalla ja kirjoittajaa tukevalla otteella. Toimitustyö on myös tarkkaa, keskittymistä vaativaa ja luovaa toimintaa. Joskus toimitustyö on haaste, jos teksti on vaikeaselkoista. Silloin tarvitaan yhteistyökykyä ja hyviä ratkaisuehdotuksia. 

Opin ovi -kiertueella Oulussa

Torstaina 2.10. Opin ovi -kiertue jatkui Ouluun Pohjois-Pohjanmaalle. Alueella on vaikuttanut kolme Opin ovi -projektia: oppilaitosvetoinen OpinTori, ELY-keskuksen hallinnoima OSUMA-projekti ja työelämän ohjausosaamista kehittävä TOKI-projekti. OpinTori päättyi keväällä 2013, OSUMA jatkaa tämän vuoden ja TOKI helmikuun 2015 loppuun.

OpinTorissa rakennettiin ympäri maakuntaa neljä alueverkostoa, jotka tarjosivat paikallisia neuvonta- ja ohjauspalveluita. Näistä osa jatkaa toimintaansa edelleen. OSUMA on mm. laatinut nykytilaselvityksiä maakunnan TNO-palveluista sekä maakunnan aikuiskoulutuksen TNO-strategian. Lisäksi projekti on tukenut  OpinTorin kehittämiä maakunnan alueellisia ohjauspalveluita. TOKI on tuottanut Taitoa Työelämäohjaukseen -koulutusohjelman, jossa koulutettiin työyhteisöjen esimiehiä ja muita avainhenkilöitä työelämä- ja uraohjaukseen liittyen. Jatkossa koulutusohjelmaa toteuttaa Oulun Aikuiskoulutuskeskus. Tutustu TOKI-projektin sivuihin www.työelämäohjaus.fi.

Tarkempi katsaus Pohjois-Pohjanmaan tilanteeseen luvassa lokakuun uutiskirjeessä.
 

Klinikan kuulumisia uutiskirjeessä

Syyskuun Opin ovi -uutiskirjeessä paneudutaan viimeiseen Opin ovi -klinikkaan ja aikuisohjauksen tulevaisuuteen: miltä se näyttää klinikan käytävägallupissa? Nuorisotutkimusverkoston tutkijaprofessori Tommi Hoikkala vietti vuoden soluttautuneena yhdeksäsluokkalaisten joukkoon. Hän kertoo kokemuksistaan Opin ovi -kanavan haastatteluvideolla. Uutiskirjeessä raportoidaan myös jatkavien Opin ovien syksyn tekemisistä sekä LAITURI-projektin vertaisfoorumeilta, joissa on pohdittu nuorten ohjauspalveluita laajemmin. 

Opin ovi -kiertueeen viimeinen pysäkki Rovaniemellä

Viimeistä viedään tilannekatsauskäynneillä. Lapissa Opin ovi -projekteja mietittiin jo alusta alkaen määrätietoisesti ja pitkällä tähtäimellä. Opin ovi -projekteja on 4, joista kahta ensimmäistä toteutettiin rinta rinnan (Lapin Opin ovi  ja Opin ovi Lapin ELY-keskus). Tuloksena syntyi TNO-verkosto ja alueellinen strategia. Lisäksi neuvonta- ja ohjaajaverkoston ohjausosaamista syvennettiin.

Tämän jälkeen Menestyjäksi Lapissa I ja II jatkoivat strategian jalkauttamista ja samalla syntyi Lapin TNO-toimintajärjestelmä, jossa toimivat vuorovaikutteisesti Lapin ELO-ryhmä, aikuiskoulutuksen johtoryhmä (johtotaso), maakunnallinen TNO-palvelujen koordinaatioryhmä ja 4 alueryhmää (käytännön toimijat). Tutustu Lapin aluetoimijoiden sivuihin.

Tarkempi katsaus Pohjois-Pohjanmaan tilanteeseen luvassa lokakuun uutiskirjeessä.

 
 

Seuraava viikkotiedote ilmestyy maanantaina 27.10.
Hyvää syyslomaa kaikille!


 

Copyright © 2014 Jyväskylän ammattikorkeakoulu, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp